|

لحظه به لحظه با مجلس شورای اسلامی

موافقان و مخالفان وزیر پیشنهادی اقتصاد چه می‌گویند؟

جلسه رسیدگی به صلاحیت فرهاد دژپسند، محمد شریعتمداری، رضا رحمانی و محمد اسلامی وزرای پیشنهادی اقتصاد، تعاون، صنعت و راه در مجلس شورای اسلامی برپاست.

گسترش نیوز: ساری نماینده اهواز به عنوان نخستین مخالف درباره فرهاد دژپسند، وزیر پیشنهادی وزارت امور اقتصادی و دارایی گفت: در برنامه‌‌های ارائه شده از سوی شما مواردی وجود دارد که باید به آن توجه کرد. به عنوان نمونه بیش از ۸۰ درصد بودجه کشور وابسته به فروش نفت است و تمام سیاست‌های پولی و بانکی به این درآمد وابسته شده بنابراین تمام هم و غم شما باید بر دیپلماسی اقتصادی متمرکز شود.

majless1.jpg

بانک‌ها در آستانه ورشکستگی هستند وی افزود: سوال مهم این است که جایگاه وزیر اقتصاد به عنوان رکن اصلی توسعه و ایجاد رفاه کجاست؟ اما متاسفانه نقش وزیر اسبق اقتصاد و وزیر معرفی شده کنونی در این راه طبق برنامه ایشان بسیار کم رنگ است. همچنین برای هدایت نقدینگی به سمت تولید تاکید کرده‌اید اما آیا این تاکید کافی است؟ به نظر می‌رسد اگر می‌خواهید در راس این وزارتخانه موفق باشید باید هرچه سریعتر پرده سیاه رانت را از سر سیاست ما پاک کنید. از نواقص امروز سیستم بانکی ناکارآمد است. همه می‌دانیم بانک‌ها در آستانه ورشکستگی هستند.

ساری همچنین ادامه داد: می‌دانید ۶۰ درصد دارایی بانک‌ها قابل نقد شدن نیست؟ کاش بر این موضوع هم تمرکز می‌کردید. از طرفی یک بدهکار اصلی بانک‌های دولتی هستند که باز هم در برنامه شما چیزی ملاحظه نمی‌شود؟

باید به وزرای پیشنهادی رای مثبت بدهیم رمضانعلی سبحانی‌فر به عنوان نخستین موافق فرهاد دژپسند برای تصدی وزارت اقتصاد گفت: آیا وقت آن نیست به آمریکا پاسخی دندان شکن دهیم و به وزرای پیشنهادی دولت رای مثبت دهیم؟ دکتر دژپسند که برای سکان‌داری وزارت اقتصاد تعیین شده سوابق علمی درخشانی دارد. دژپسند فردی پاکدست است و یک نفر هم در مورد سلامت ایشان حرفی نمی‌زند. وی بنیانگذار اقتصاد شفاف است و با تیم اقتصادی دولت هماهنگی کامل دارد.

وی افزود: در سال ۷۵ دژپسند مسئول تدوین برنامه اقتصاد بدون نفت بود و کسی که تدوین‌‌گر چنین برنامه‌ای باشد، بیش از هرکسی می‌تواند آن را اجرا کند.

براساس منافع ملت تصمیم بگیریم غلامرضا کاتب نیز به عنوان موافق وزیر پیشنهادی اقتصاد گفت: تصمیمی که امروز می‌گیریم باید منافع ملی باشد تا مجبور نباشیم ۳ ماه دیگر وزیری را استیضاح کنیم. فرهاد دژپسند مراحل مدیریتی خود را پله پله طی کرده است. علاوه بر این وی عضو هیات علمی و دانشیار دانشگاه شهید بهشتی است که اگر بتواند از این ظرفیت استفاده کند می‌تواند هسته نو اندیشی را راه اندازی کند.

وی گفت: از دژپسند انتظار داریم قانون ارزش افزوده را به گونه‌ای تدوین کند که در راستای خدمت به تولید باشد و دیگر اینکه ساختار نظام بانکی را اصلاح کند.

کارنامه گذشته دژپسند را مرور کنیم کمالی‌پور به عنوان مخالف وزیر پیشنهادی امور اقتصادی و دارایی گفت: بیاییم کارنامه دژپسند در سازمان برنامه و بودجه را مد نظر قرار دهیم و براساس آن تصمیم بگیریم. ی در بودجه ۹۶، ۱۰ میلیارد تومان را برای مرکز تحقیقات پژوهش که فقط یکم اتاق در سازمان برنامه و بودجه دارد، اختصاص داده است. با این ۱۰ میلیارد تومان چه کردید؟

وی گفت: امروز می‌خواهید اقتصاد بیمار مملکت را نجات دهید اما با کدام برنامه؟ ۵۰ صفحه برنامه دادید اما کاش به جای آن ۵ صفحه می‌دادید و به آن عمل می‌کردید. نباید کاری کنیم که چند ماه بعد دوباره طرح سوال و استیضاح کنیم. به عنوان یک آدم مستقل می‌گویم که دژپسند نمی‌تواند گره‌های کور اقتصاد را باز کند.

چگونه وضعیت رفاهی را بهبود می‌دهید؟ ولی ملکی نیز از دیگر مخالفان فرهاد دژپسند بود که گفت: در جنگ اقتصادی همه باید آرایش جنگی بگیرند اما آیا ما در حال آرایش جنگی هستیم؟ بهبود وضعیت رفاهی مردم با چه مکانیزمی قرار است رخ دهد؟ با چه مکانیزمی می‌خواهید با بدنه بیمار بانک‌ها مبارزه کنید؟ بانک‌ها فقط بهره می‌گیرند و هیچ مشارکتی در سود و زیان ندارند. این طرح‌ها تئوری است و قابلیت عملیاتی شدن ندارد این در حالی است که ما برنامه عملی می‌خواهیم.

باید مراقب بود اقشار آسیب پذیر جامعه مشکل معیشت پیدا نکنند محسن علیجانی زمانی از جمله موافقان وزیر پیشنهادی اقتصاد گفت: وزارت اقتصاد و دارایی یکی از دستگاه‌های مهم سیاست‌گذاری اقتصادی است. این نهاد باید توان هماهنگی تیم اقتصادی دولت را داشته باشد. بزرگترین اقتصاد جهان به صحنه آمده و می‌خواهد ما را زمین‌گیر کند. اقتصاد ما مشکلاتی مانند اقتصاد غیر شفاف، گسترش بیش از حد مخارج دولت، تحریم‌های ظالمانه و ... دارد. باید مراقب بود اقشار آسیب پذیر جامعه مشکل معیشت پیدا نکنند.

وی افزود: دژپسند به دنبال اهداف راهبردی مانند اقتصاد مولد است.برنامه‌های پیشنهادی وی نشان دهنده تسلط وی است و با اسناد بالادستی منطبق است. برای ارتقا قابلیت سرمایه‌گذاری خارجی تدابیر مهمی اندیشیده شده است. دژپسند به دنبال ساماندهی نظام بانکی و بیمه‌هاست.

درباره جلسه امروز مجلس بیشتر بدانید:

روحانی در مجلس چه می‌گوید؟

دژپسند: نظام بانکی را اصلاح می‌کنم

کدخبر: 38639

ارسال نظر