|

رئیس‌جمهور علت اجرای طرح اصلاح قیمت بنزین را تشریح کرد

رئیس جمهوری، کار و خدمت به افراد دارای معلولیت را موجب افتخار دانست و تاکید کرد: وظیفه ما مهارت‌آموزی و توانمندسازی افراد دارای معلولیت، ایجاد فرصت برابر برای آنان و مهیا کردن فضایی است که این عزیزان بدون دغدغه و با آرامش به زندگی و فعالیت‌های اجتماعی خود ادامه دهند.

گسترش‌نیوز: حجت‌الاسلام والسملین حسن روحانی روز سه‌شنبه و همزمان با روز جهانی افراد دارای معلولیت در دیدار صمیمی با جمعی از افراد دارای معلولیت، نخبگان معلول و نمایندگان تشکل‌های فعال در حوزه معلولان، این دیدار را فرصتی ارزشمند توصیف کرد و اظهارکرد: مهم‌ترین مسئله در این زمینه نگاه مردم و مسئولان به این قشر از جامعه است.

وی با بیان اینکه افراد دارای معلولیت حدود ۱۰ درصد از مردم جامعه را تشکیل می‌دهند، بیان کرد: نگاه ما نسبت به این بخش از جامعه باید نگاه انسان‌های والا و فرهیخته‌ای باشد که با مشکلات بیشتری زندگی را می‌گذرانند.

رئیس‌جمهوری با تاکید بر اینکه مقام و جایگاه معلولان عزیز از نگاه انسانی، اسلامی و اجتماعی با سایر افراد متفاوت نیست، افزود: تفاوت بین افراد دارای معلولیت با سایر اقشار جامعه این است که آنها با سختی و فشار بیشتری زندگی خود را می‌گذرانند و ممکن است محدودیت‌های بیشتری در فعالیت‌های خود داشته باشند.

وی با بیان اینکه هیچ‌گونه محدویتی از لحاظ اجتماعی، شغلی و فعالیت علمی نباید برای این عزیزان وجود داشته باشد، تاکید کرد: اگر وزارت خانه یا دستگاهی برای این قشر از جامعه محدودیتی قائل شده که دقیق نبوده و ناصواب است، از وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی می‌خواهم بررسی کرده و این نواقص را برطرف کند.

روحانی افزود: ممکن است در دستور العمل‌های اجرایی نواقضی وجود داشته باشد که باید برطرف کنیم تا برای افراد دارای معلولیت مشکلی ایجاد نشود.

رئیس جمهوی موفقیت ۱۴ نفر از دانش آموزان معلول در کسب رتبه دو رقمی آزمون سراسری دانشگاه‌ها در امسال را بسیار مهم و ارزشمند دانست و افزود: برای دولت افتخار است که بتواند برای همه مردم مخصوصا کسانی که دارای محدودیتی هستند، کار و تلاش کند.

وی با اشاره به اینکه دولت‌های یازدهم و دوازدهم نسبت به جامعه معلولان با حساسیت برخورد و تلاش کرده در حد توان خود خدمت بیشتری به این قشر از جامعه انجام دهد، خاطرنشان کرد: البته بدلایل مختلف نتوانستیم همه اهداف خود را اجرایی و عملیاتی کنیم.

روحانی در تشریح مشکلات پیش روی دولت یازدهم و دوازدهم، اظهارکرد: در دو سال اول دولت یازدهم در تحریم قرار داشتیم، بعد از آن با کاهش شدید نرخ نفت مواجه شدیم به طوری که نرخ نفت به طور میانگین از ۱۱۲ دلار در هر بشکه به کمتر از ۳۰ دلار رسید و فشار اقتصادی زیادی به دولت وارد شد.

رئیس‌جمهوری گفت: البته اواخر سال ۹۴ و در سال ۹۵ با اجرایی شدن توافق برجام توانستیم نفت بفروشیم و روابط بانکی و تجاری با کشورها داشته باشیم و سرمایه‌گذاران خارجی و داخلی موفق به سرمایه‌گذاری در کشور شدند و شرایط بهتر شد اما دوباره با خروج غیرقانونی امریکا از برجام با مشکل تحریم و فشار اقتصادی بی‌سابقه‌ای مواجه شدیم.

روحانی با اشاره به وقوع حوادث و بلایای طبیعی همچون زلزله کرمانشاه و سرپل ذهاب در سال ۹۷ و سیل گسترده اوایل امسال که ۲۵ استان کشور را در برگرفت و خسارت‌های فراوانی ایجاد کرد، افزود: همه تلاش دولت در سال‌های اخیر این بوده که برغم مشکلات اقتصادی خسارت‌های عظیم زلزله و سیل در کشور را جبران کند.

رئیس‌جمهوری به گزارش ارائه شده از سوی رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی درمورد بازسازی و ساخت واحدهای مسکونی ویران شده بر اثر زلزله اشاره کرد و اظهارکرد: با تلاش‌ها و اقدامات انجام شده تاکنون ۷۰ هزار واحد مسکونی بازسازی شده و از ۶۶ هزار واحد احداثی نیز حدود ۵۵ هزار واحد مسکونی تکمیل شده و واحدهای باقیمانده نیز به زودی آماده و تحویل داده خواهد شد.

روحانی در ادامه به تحریم بی‌سابقه امریکا علیه ملت ایران با خروج از برجام و اعمال فشار اقتصادی سنگین به ملت اشاره کرد و افزود: این تحریم‌های بی‌سابقه که به گفته خودشان سخت‌ترین فشار اقتصادی بوده است با این هدف انجام شد که به خیال خودشان تا پایان سال ۹۸ ما را به زانو درآورند و نه تنها امریکا که کشور جانی و تروریست است، سایر کشورها نیز فکر می‌کردند این اتفاق در مورد ایران خواهد افتاد.

رئیس‌جمهوری افزود: برغم همه این فشارهای اقتصادی سنگین و تحریم‌های ناعادلانه، مردم ایران عزت خود را حفظ کردند و با مقاومت و تحمل سختی ها، از شرایط سخت ایجاد شده عبور کرده و پیروز شدند و نشان دادند که با ایستادگی و مقاومت خود اجازه نخواهند داد دشمن به اهدافش دست یابد.

روحانی با بیان اینکه با مقاومت ملت، امروز شرایط به گونه‌ای است که آنها خودشان بدنبال گفت‌وگو و مذاکره هستند و پیام‌های خصوصی می‌فرستند، گفت: پیام‌ها و درخواست هایی که به صورت خصوصی برای مذاکره می‌فرستند برخلاف شعارهایی است که به صورت ‌عمومی مطرح می‌کنند و اروپایی‌ها که واسطه هستند نیز این را می‌دانند.

رئیس‌جمهوری با تاکید بر اینکه همه تلاش ما این است که فشار را بر قشر آسیب پذیر کاهش دهیم، گفت: علت اجرای طرح اصلاح نرخ بنزین این بود که با افزایش بی‌رویه مصرف، در شرایط تحریم نیازمند واردات بنزین نشویم.

روحانی با بیان اینکه با ادامه روند افزایش مصرف بنزین، در سال ۱۴۰۰ دوباره به وارد‌کننده بنزین تبدیل می‌شدیم، افزود: برای اینکه بتوانیم خودکفا باشیم و مصرف بنزین را کنترل کنیم، طرح سهمیه‌بندی و اصلاح نرخ بنزین اجرا شد و درآمد حاصل از این طرح که حدود ۳۱ هزار میلیارد تومان است نیز به طور کامل در اختیار اقشار آسیب پذیر جامعه قرار می‌گیرد.

رئیس‌جمهوری با اشاره به اینکه همه تلاش ما این است که در مقابل فشار دشمنان بایستیم، گفت: اما در عین حال روند توسعه و پیشرفت کشور را فراموش نکرده‌ایم و افتتاح راه‌آهن میانه - بستان آباد که در روزهای گذشته انجام شد و اتصال ۵ استان کشور به راه آهن سراسری، افتتاح طرح‌های بزرگ زیر ساختی در استان‌های مختلف کشور دلیل آن است.

روحانی با بیان اینکه قبول داریم بدلیل فشارهای بیش سابقه دشمنان، حرکت توسعه کند شده است، گفت: برغم همه مشکلات این حرکت متوقف نشده و ما دنبال توسعه راه آهن چابهار به زاهدان هستیم و سعی خواهیم کرد تا آخر دولت این طرح افتتاح شود.

رئیس‌جمهوری افزود: این دولت در همین شرایط سخت گاز را به زاهدان رساند و در همین شرایط سخت بود که خط ترانزیت ریلی از جمهوری آذربایجان و روسیه تا رشت و بندرعباس و در آینده چابهار ادامه می‌یابد.

روحانی با بیان اینکه باید بیشتر به فکر اقشاری که در سختی و مشکلات هستند باشیم، گفت: متاسفانه بر اثر حوادث طبیعی و غیرطبیعی گوناگون از جمله تصادفات، سیل و زلزله و بیماری‌های ژنتیکی و غیر ژنتیکی که جامعه با آن درگیر است معلولیت‌ها رخ می‌دهد پس ما باید کاری کنیم که این علت‌ها کاهش یابد و با قوانین کارآمد مانع از بروز معلولیت‌های جدید شویم.

رئیس‌جمهوری از انجام غربالگری توسط سازمان بهزیستی به عنوان یک کار مهم و ارزشمند که می‌تواند از بروز معلولیت پیشگیری و جلوگیری کند نام برد و افزود: درمان، خدمات اورژانس و ارائه خدمات بهداشتی و پزشکی همگی برای جلوگیری از معلولیت تاثیرگذار است.

روحانی دربخش اقدامات دولت برای افراد دارای معلولیت به تصویب قانون حمایت از معلولان در این دولت اشاره کرد و افزود: درمورد این قانون اصرار ما این بود که به عنوان وظیفه کار کنیم زیرا اعتقاد داریم معلولان سرور و عزیز ما هستند و ما خدمتگزار و خادم آنها هستیم.

رئیس‌جمهوری با بیان اینکه برای معلولان عزیز هر کاری انجام دهیم وظیفه قانونی، انسانی و شرعی ما است، گفت: البته بخش بزرگی از کار در اجرا و عمل توسط خانواده معلولان، سازمان‌ها و گروههای مردم نهاد فعال در این حوزه انجام می‌شود که بسیار ارزشمند است.

روحانی با اشاره به اینکه از لحاظ دینی و فهم اسلامی انجام هرعملی که سخت تر است، اجر و پاداش بیشتری نزد خداوند دارد، گفت: جای هیچ تردیدی نیست که فعالیت معلولان که با سختی فراوانی انجام می‌شود، اجر و پاداش بیشتری نزد خداوند دارد.

رئیس‌جمهوری با تاکید بر اینکه همه دستگاه‌ها برای فراهم کردن امکانات و شرایط برای افراد دارای معلولیت وظیفه دارند، افزود: ما باید در همه بخش‌ها امکانات آسایش معلولان عزیز را فراهم کنیم و با همین هدف لایحه جامعی برای حمایت از معلولان در دولت تهیه، تصویب و به مجلس تقدیم شد.

روحانی با بیان اینکه قانون مصوب حمایت از ایثارگران نیز سال‌ها بعد از تصویب و اجرایی نشدن در دولت گذشته، توسط دولت یازدهم و در آغاز به کار این دولت اجرا شد، افزود: قانون حمایت از معلولان را نیز عملیاتی و اجرایی می‌کنیم و در همین سال سخت، ۱۰۰۰ میلیارد تومان برای اجرای آن اختصاص دادیم تا اجرایی شود و سال آینده نیز با اختصاص اعتبار لازم، گام بعدی را بر می‌داریم.

رئیس‌جمهوری با بیان اینکه معلولان عزیز کارهای بسیار بزرگی در جامعه انجام داده‌اند و در صحنه‌های مختلف اجتماعی علمی، ورزشی افتخار آفریده‌اند و در شرکت‌های دانش‌بنیان نیز فرصت خوبی برای حضور این قشر فراهم شده است، گفت: وظیفه ما توانمند‌سازی معلولان و دادن فرصت برابر است که در این صورت خود این عزیزان مشکلاتشان را حل خواهند کرد.

روحانی با اشاره به اقدام خوب انتخاب برخی از مدیران سازمان بهزیستی از جامعه معلولان کشور، گفت: امیدوارم تا پایان دولت تدبیر وامید بتوانیم خدمات بیشتری به عزیزان دارای معلولیت داشته باشیم.

پیش از سخنان رئیس جمهوری، وحید قبادی دانا معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و رئیس سازمان بهزیستی طی سخنانی به تشریح اقدامات انجام شده از سوی این سازمان در حمایت و رسیدگی به وضعیت افراد دارای معلولیت و حل مشکلات این قشر از جامعه، تصویب قانون حمایت از معلولان و اختصاص نخستین بودجه برای اجرای این قانون در هفته گذشته را نشان از توجه ویژه دولت تدبیر و امید به معلولان دانست.

وی افزود: مستمری معلولان مددجو در دولت تدبیر و امید ۳ تا ۵ برابر شده است و از ۱۱۶ هزار مسکن تهیه شده از ابتدای تاسیس سازمان بهزیستی تا کنون برای معلولان نیازمند، نزدیک به ۸۰ هزار واحد در دولت‌های یازدهم و دوازدهم ساخته شده است.

محمد شریعتمداری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز در سخنان کوتاهی با بیان اینکه وقت سخنرانی خود را به نمایندگان معلولان داده است، ضمن تبریک روز جهانی معلولان، گفت: ۳۳ هزار معلول در دانشگاه‌های کشور مشغول تحصیل و تحقیق و پژوهش هستند و ۱۴ دانش آموز معلول در آزمون سراسری امسال رتبه دو رقمی کسب کرده‌اند.

وی تاکید کرد: برای خدمت به افراد دارای معلولیت افتخار می‌کند و همیشه آماده شنیدن حرف آنان است.

در ادامه محمود نژاد مشاور رئیس سازمان بهزیستی و مدیرعامل انجمن دفاع از معلولان، آیدین نعمتی موسس نخستین دانشگاه مجازی معلولان و سهیل مدنی مدیرعامل شبکه ملی نابینایان و مدیر مسئول ایران سپید به نمایندگی از سوی جامعه معلولان در سخنانی به بیان دیدگاه و طرح مشکلات و نیازهای افراد دارای معلولیت در کشور پرداختند.

خارج شدن عصا و ویلچر معلولان از شمول کالاهای لوکس در قانون واردات، بیمه توان بخشی معلولان به‌ویژه کودکان معلول، رفع تبعض از معلولان و ایجاد فرصت‌های برابر برای این قشر، استفاده از درآمد حاصل از حذف یارانه دهک‌های برخوردار برای کمک به معلولان نیازمند و ممانعت از تعدیل نیروهای معلول در شرکت‌های دولتی از جمله خواسته‌های مطرح شده از سوی این افراد بود.

منبع: ایرنا

کدخبر: 74803

ارسال نظر