|

اقدام فوری مجلس برای بازار مسکن

عضو هیأت رئیسه مجلس از تدوین طرحی در مجلس برای حل مشکل مسکن خبر داد و گفت: این طرح هفته آینده با یک فوریت تقدیم هیأت رئیسه می‌شود.

راه و مسکن اقدام فوری مجلس برای بازار مسکن

حسینعلی حاجی دلیگانی در مورد مشکل مسکن جوانان گفت: یک بحثی را در مجلس دنبال می‌کنیم که با توجه به وضعیت خاصی که بازار مسکن روی داده، مجلس یازدهم باید یک اقدام انقلابی برای حل فوری مشکل مسکن انجام دهد و مشکلات مردم در این زمینه را برطرف کند. بازار مسکن هم از کمبود، هم از تورم افسارگسیخته و هم مشکل مدیریت و رها شدگی رنج می‌برد که باید حل کنیم.

به گفته عضو هیأت رئیسه مجلس، به نظر می‌رسد، طرح نمایندگان باید با یک فوریت تقدیم هیأت رئیسه شود و اقدامات فوری برای حل مشکل مسکن انجام شود.

وی افزود: در این زمینه جلساتی با صاحب نظران و مسئولان بخش‌های مختلف مرتبط با مسکن در ساختمان هیأت رئیسه مجلس برگزار کردیم و دنبال این هستیم که ۲ بسته سیاستی، یکی بسته نظارتی و دیگری بسته تقنینی و اصلاح قوانین مرتبط با مسکن را تهیه کنیم.

حاجی دلیگانی در توضیح بسته نظارتی مجلس گفت: آنچه درحال‌حاضر بر نرخ مسکن اثر دارد و قانون آن اجرا نمی‌شود، به عنوان مثال ماده ۵۴ مکرر قانون مالیات‌های مستقیم است که دولت باید در شهرهای بیش از ۱۰۰ هزار نفر جمعیت از خانه‌های خالی مالیات بگیرد. گرچه این قانون مصوب سال ۹۴ است، اما تاکنون از سوی دولت اجرا نشده و این جای تأسف دارد که چرا بند «ث» تبصره ۶ قانون بودجه ۹۹ کل کشور اجرا نشده و مالیات بر خانه‌های خالی را اجرا نکردند.

وی بسته دوم سیاست مسکن که در مجلس تهیه شده را شامل بخش تقنینی عنوان کرد و گفت: این بحث شامل خلاءهای قانونی است که جایی که نیاز به اصلاح قانون است و این قوانین مانع تولید مسکن شده است، باید اصلاح شوند و در سال جهش تولید باید در تولید مسکن رونق صورت گیرد.

عضو هیأت رئیسه مجلس با بیان اینکه همه مواد مورد نیاز تولید مسکن در داخل کشور وجود دارد، گفت: مشکلاتی در این زمینه وجود دارد از نظر قانونگذاری باید اصلاح شود. یکی از محورهای اصلی تولید مسکن این است که ۶۰ درصد هزینه مسکن را زمین تشکیل می‌دهد و این نسبت در تهران به ۷۰درصد هم می‌رسد، بنابراین اگر بتوان با راهکاری نرخ زمین را از مسکن جدا کنیم، نرخ مسکن کاهش می‌یابد.

نماینده شاهین‌شهر، برخوار و میمه در مجلس گفت: کشور ما از ۱۶۵ میلیون هکتار وسعتی که دارد تنها ۰.۴۲درصد در آن سکونتگاه ساخته شده و ساخت مسکن در کمتر از ۰.۵درصد مساحت کشور باعث شده تراکم جمعیت صورت گیرد و قیمت‌ها بالا رود، به خاطر اینکه طرح آمایش زمین اجرا نشده است و نمی‌دانیم جواب خدا را چه بدهیم که زمین به این وسعت برای کشور ایجاد کرده، اما در شهرهای ما تراکم جمعیت وجود دارد و نرخ به شدت افزایش یافته است و ما دنبال حل این مسائل هستیم.

حاجی دلیگانی در مورد اینکه میزان عرضه و تقاضای مسکن آیا با هم تناسب دارد، گفت: درحال‌حاضر ۳.۵ میلیون پسر و ۳ میلیون دختر در کشور داریم که زمان ازدواج‌شان گذشته و هنوز ازدواج نکرده‌اند و هر سال حدود ۸۲۸ هزار پسر و ۶۳۰ هزار دختر به سن ازدواج می‌رسند.

وی افزود: در حالی که در سال ۹۷ تولید مسکن ۵۵۰ هزار واحد مسکونی در کشور ساخته شده، این رقم در سال ۸۸ حدود ۸۹۰ هزار واحد مسکن بوده، یعنی تولید سالانه مسکن کاهش یافته است. این در حالی است که ۳ میلیون ازدواج عقب افتاده و سالانه ۶۰۰ هزار ازدواج جدید صورت می‌گیرد و باید برای تأمین مسکن آنها سالانه ۱.۲ میلیون واحد مسکونی ساخته شود تا کسری مسکن رفع شود. ظرفیت هم وجود دارد و ۳ پارامتر مشخص شامل زمین که ۶۰ درصد نرخ تمام شده مسکن را تشکیل می‌دهد و همچنین پول برای ساخت‌وساز که نقدینگی زیادی در دست مردم وجود دارد و نیز زیرساخت و خدمات وجود دارد.

به گفته عضو هیأت رئیسه مجلس یکی از راهکارها ایجاد شهرهای جدید و الحاق زمین به شهرهای موجود است. برای ساخت یک مسکن ۲ سال زمان نیاز است که از این زمان ۸ تا ۹ ماه آن برای مراحل بروکراسی و اداری و شهرداری‌ها، بانک‌، دهیاری‌ها، بنیاد مسکن صرف می‌شود که این‌ها مانع رونق تولید مسکن است.

حاجی دلیگانی گفت: باید یک حرکت انقلابی در بخش مسکن انجام شود. با وضع کنونی مسکن بورس‌بازی و دلال‌بازی وجود دارد و مردم برای تهیه مسکن به تنگنا و سختی رسیده‌اند.

وی افزود: طرح مسکن هفته آینده در مجلس مطرح می‌شود و در هفته جاری امضای نمایندگان تکمیل شده و این طرح با امضای نمایندگان به هیأت رئیسه مجلس ارائه می‌شود و با قید یک فوریت در دستور جلسه هفته آینده مجلس قرار می‌گیرد.

عضو هیأت رئیسه مجلس همچنین در پاسخ به اینکه آیا برای اصلاح وضعیت مسکن فقط باید از دولت انتظار داشت یا اینکه زمینه برای حضور بخش خصوصی در تولید مسکن فراهم کرد، گفت: باید موانع رونق مسکن را برداریم تا بخش خصوصی رغبت پیدا کند و نقدینگی و سرمایه خود را برای ساخت مسکن بیاورد، البته دولت هم موانع را برطرف کند از جمله آزادسازی زمین، گرفتاری‌های شورای‌عالی شهرسازی و معماری برای توسعه شهرها وجود دارد که باید این موانع برطرف شود.

حاجی دلیگانی در مورد اینکه برخی از طرح‌ها با وجود نیت خوب زمینه تغییر کاربری زمین‌های کشاورزی و کوه‌ها و منابع طبیعی را فراهم می‌کند، گفت: در حوزه نمایندگی بنده در شاهین‌شهر، برخوار و میمه روستاهای دور افتاده با ۵۰ خانوار وجود دارد که اگر به یک شهری ماهی ۵ میلیون تومان هم بدهند برای زندگی نمی‌روند اما بنیاد مسکن از ۳۰ سال قبل تاکنون حتی یک پلاک به زمین‌های روستایی نداده است در نتیجه مردم مجبور شدند به زمین‌های ملی تجاوز کنند.

وی افزود: الان گرفتن پروانه ساختمان در تهران راحت‌تر از روستاها شده است و گاهی گرفتن پروانه در روستا بسیار دشوار است.

 

منبع: اقتصاد نیوز
کدخبر: 103467

ارسال نظر

 

آخرین اخبار