وام ۴۰ میلیون تومانی برای نوسازی مسکن
با وجود تاکیدات بسیار زیاد رئیسجمهوری مبنی بر احیای بافتهای فرسوده متاسفانه احیا و نوسازی محلات به ویژه در تهران به فراموشی سپرده شده و این خود میتواند زنگ خطری برای کلان شهرها باشد.
موضوع بافتهای فرسوده همواره به عنوان یکی از مهمترین معضلات شهری به شمار میرود معضلاتی که در طول چند سال گذشته مورد بیتوجهی شدید قرار گرفته و این خود باعث افزایش بافتهای ناکارآمد در محلات مختلف و همچنین کمبود مسکن شده است.
طبق آمار و مطالعات صورت گرفته بیش از ۱۷ درصد جمعیت کلانشهر تهران در بافت فرسوده زندگی میکنند. سطح مسکونی بافت فرسوده بیش از ۱۱ درصد است و البته بخشی از آن تجاری و صنعتی است. ۵ درصد کلانشهر تهران از نظر مساحت کل در بافت فرسوده قرار دارد.
مناطقی که بیشترین بافت فرسوده را دارند به دلیل معابر تنگ و باریک و عدم نوسازی در صورت بروز سیل و زلزله آسیبهای جدی میبینند و همچنین میزان کشتههای آنها بسیار بالاست.
صدور بیش از ۲ هزار و ۱۷۶ پروانه ساختمانی در بافتهای فرسوده
۲ هزار و ۱۷۶ پروانه در بافت فرسوده در ۲ سال گذشته صادر شده است. شهرداری تهران تنها متولی نوسازی بافت فرسوده نیست و باید دولت در این زمینه ورود کند. در صورتی که دولت به این معضل کلیدی پایتخت توجه کند میزان نوسازی بالاتر میرود.
در سال ۱۳۹۶ نوسازی متفاوت بافت فرسوده در قالب برنامه ملی بازآفرینی شهری آغاز شد و قرار شد این کار طی ۵ سال انجام شود.تاکنون در کلان شهر تهران اقدام کلیدی در خصوص نوسازی بافت فرسوده انجام نشده و هنوز شرایط در بسیاری از مناطق خوب نیست.
بر اساس این گزارش ارائه تسهیلات به سازندگان مسکن در مناطق بافتهای فرسوده و همچنین ارائه بستههای تشویقی خود از جمله راهکارهای دولت برای توسعه و نوسازی بافتهای فرسوده به شمار میرود اما به نظر میرسد که این راهحلها و برنامهها تاکنون نتوانسته بخشی از این معضلات را در حوزه بافتهای فرسوده رفع کند.
ایجاد ۱۸۰ دفتر توسعه گری در محلات مختلف تهران
در همین رابطه عبد الرضا گلپایگانی معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران با بیان اینکه موضوع باز آفرینی شهری یک موضوع پیچیدهای است گفت: در شهر تهران برنامه پنج سالهای برای نوسازی بافتهای فرسوده و بازآفرینی شهری طراحی شده و حدود ۱۸۰ دفتر توسعه محلهای در شهر تهران مستقر شده و فعالیتهای مربوط به توسعه و نوسازی را انجام میدهند.
او ادامه داد: در یک سال گذشته اقدامات بسیار گستردهای در حوزه روشنایی، نظافت در محلات قدیمی و فرسوده تهران از جمله بازار تهران با همکاری خود بازاریان و ساکنان محلات صورت گرفته و به گفته بسیاری از ساکنان وضعیت این محله در مقایسه با گذشته بسیار متفاوت شده است.
گلپایگانی بیان کرد: در اجرای این طرحها دستگاههای از جمله آتش نشانی همچنین وزارت راه و شهرسازی در تهیه نقشه از زمین همکاریهای لازم را داشتهاند.
معاون معماری و شهرسازی شهرداری تهران بیان کرد: امیدواریم امسال بتوانیم این اقدامات را ادامه دهیم و تاکنون برنامههایی هم در راستای نوسازی کلید خورده و محلاتی از جمله سیروس، عودلاجان، فرحزاد، بازار تهران و محله هرندی نوسازی شان در دستور کار قرار گرفته است.
گلپایگانی با اشاره به اینکه برای توسعه شهری در پروژههای کوچک مقیاس تعریف شده است، گفت: تمامی پروژهها با مشارکت خود مردم و همکاری آنها تعریف شده است.
او تصریح کرد: طراحی و اجرای این پروژه به این صورت نبود که ما به عنوان یک مدیر بخواهیم برای طراحی پروژهها تصمیم بگیریم بلکه نظارت و مشارکت و ارائه طرحها توسط مردم در اجرای این پروژهها بسیار مهم بوده است.
معاون معماری و شهرسازی شهرداری تهران تصریح کرد: بسته هایی برای نوسازی بافت فرسوده شورای شهر مطابق با شرایط کرونایی طراحی شده و به مرحله اجرایی خواهد رسید.
گلپایگانی به محله سیروس که چند سال پیش با همکاری وزارت راه و شهرسازی بانک مسکن و شرکت بازآفرینی شهری در قالب نوسازی بافت فرسوده اجرا میشد اشاره کرد و گفت: کارهای مقدماتی و اجرای این پروژه در وهله اول انجام شده اما شرکت سازنده به دلایلی فعلاً قصد ادامه این پروژه را ندارد.
اوگفت: اطلاعات و مکانهای عمومی و اجرایی در این پروژه توسط شهرداری منطقه ۱۲ در حال انجام است اما هم اکنون این پروژه فعلاً متوقف شده است ساختوسازها و نوسازی محلات درمنطقه ۱۲ در حال اجرا است اما در طرح محله سیروس با تغییر وزیر راه و شهرسازی رویکردها تغییر کرد اما هم اکنون شهرداری در حال مطالعه و جمع آوری اطلاعات اجتماعی برای نوسازی برخی از محلات است.
او توضیح داد: نوسازی تنها به معنای ساختمانسازی و یا تزریق پول نیست بلکه برخی از محلات همانند محله سیروس بیش از ۳۰ نسل زندگی کردند بنابراین تخریب این واحدها و ساخت مجدد آنها به راحتی امکانپذیر نیست باید محلهسازی متناسب با رویکرد و هویت مردمان خود محله انجام شود.
آمادهسازی ۷۶۵ قطعه زمین در ۲۷ استان برای ساخت مسکن
چندی پیش مهدی عبوری مدیرعامل شرکت باز آفرینی شهری در برنامهای با بیان اینکه در سال جهش تولید با دستور وزیر راه وشهرسازی املاکی که در اختیار شرکت باز آفرینی شهری قرار دارد احصا کردیم، گفت: ۷۶۵ قطعه زمین در ۲۷ استان و۵۳ شهر در سراسر کشور آماده و ساخت ۴۵ هزار واحد مسکونی را در این اراضی آغاز کردهایم.
او ادامه داد: هم اکنون شرایط واگذاری در حال انجام است به طوری که ۲ پروژه در خرم آباد که شامل ۸۷۷ واحد مسکونی و شهر اهواز با ۱۶۷۰ واحد مسکونی را آغاز کردهایم وقرار داد اجرایی ۲۴ ماه را در این مناطق منعقد کردهایم.
او ادامه داد: نکته مثبت ساخت این پروژهها تامین فضاهای عمومی و خدماتی از جمله فضای ورزشی و آموزشی فرهنگی تجاری و مذهبی است به طوری که فضای درمانی و زمینهای ورزشی روباز را در این مناطق را آماده کردهایم.
عبوری به پرداخت تسهیلات باز آفرینی شهری اشاره کرد و گفت: تسهیلات باز آفرینی شهری شامل ۲ نوع است که نوع اول به سازندگان خود مالکی پرداخت میشود به طوری که اگر شخصی تمایل داشته باشد واحد خود را تبدیل و یا نوسازی کند تسهیلات را دریافت میکند.
مدیرعامل شرکت عمران باز آفرینی شهری تصریح کرد: نوع دوم تسهیلات هم به توسعه گر و سازنده حرفهای پرداخت میشود که دارای گواهینامه و صلاحیت حرفهای باشد به بانکها معرفی میشوند.
پرداخت تسهیلات ۲۵۰ میلیون تومانی به توسعه گران
عبوری با بیان اینکه تسهیلات به ۳ صورت به سازندگان پرداخت میشود، گفت: برای توسعه گران و سازندگان در شهر تهران تسهیلات برای سال جدید ۲۵۰ میلیون تومان در نظر گرفته شده که ۵۰ میلیون تومان آن با سود ۹ درصد و از طریق مشارکت مدنی پرداخت و ۲۰۰ میلیون تومان هم باسود ۱۸ درصد به صورت فروش اقساطی در قالب ۱۲۰ ماه پرداخت خواهد شد.
عبوری اظهار کرد: در مراکز استان و شهرهای بالای ۲۰۰ هزار نفر ۲۲۰ میلیون تومان که ۵۰ میلیون تومان آن با سود ۹ درصد و مابقی با سود ۱۸ درصد پرداخت خواهد شد.
او اظهار کرد: تسهیلات ۱۸ درصد هم در شهرهای زیر ۲۰۰ هزار نفر پرداخت میشود که ۴۰ میلیون تومان آن با سود ۹ درصد و مابقی با سود ۱۸ درصد پرداخت خواهد شد.
عبوری با بیان اینکه در کنار این تسهیلات بستههای تشویقی را در نظر گرفته ایم، گفت: برای ساخت مسکن در محلات هدف به زودی تفاهمنامهای را با سازمان نظام مهندسی برای رایگان شدن ۵۰ درصد از هزینههای نظارت اجرا و طراحی منعقد خواهیم کرد.
او تاکید کرد: با هماهنگی سازمان نظام مهندسی تا ۵۰ درصد از هزینههای طراحی اجرا و نظارت را با مشارکت سازمان نظام مهندسی رایگان خواهد شد.
معاون وزیر راه وشهرسازی بیان کرد: ۵۰ درصد از هزینههای صدور پروانه در قالب قانون حمایت از مسکن پرداخت خواهد شد و در این زمینه هم تفاهمنامهای با سازمان شهرداری و دهیاری و در شهرهای هدف منعقد میکنیم تا ۵۰ درصد از هزینهها رایگان شود.
عبوری اضافه کرد: در آیین نامه دولت ماده ۲۰ هم تسهیلات دیگری را در نظر گرفته به طوری که بستههای تشویقی برای نصب انشعابات واحدهای نوسازی شده رایگان شود که برای عملیاتی شدن آن اقداماتی را در نظر گرفتهایم.
وام مسکن ۴۰ میلیون تومانی برای نوسازی مسکن
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران اظهار کرد: وام ودیعه مسکن ۴۰ میلیون تومانی با سود ۴ درصد به افرادی پرداخت میشود که تصمیم دارند، واحد مسکونی خود را نوسازی کنند.
او گفت: برای هر فردی که واحد خود را تخلیه میکند ۴۰ میلیون تومان تسهیلات ۴۰ درصدی با دوره ۴۸ ماه در نظر گرفته شده است.
۳۲ کیلومتر از مساحت شهر تهران در بافت فرسوده قرار دارد
همچنین علی بیت الهی رئیس مرکز زلزله نگار مرکز تحقیقات راه مسکن و شهرسازی با بیان اینکه بر اساس فایلهای ارقامی تحت GIS موجود مجموع مساحت مناطق ۲۲ گانه شهر تهران حدود ۶۲۶۶۷ هکتار (۶۲۶.۶۷۱ کیلومتر مربع) است، گفت: توزیع بافت فرسوده در گستره شهری تهران نشان داده شده و در مناطق تهران به ازای مساحت بر حسب هکتار رده بندی شدهاند.
بیت الهی یاد آور شد: وسیعترین مناطق تهران، منطقههای ۴، ۲۲، ۵، ۲۱، ۲ و ۱ و مناطق ۱۷ و ۱۰ جزء کم وسعتترین مناطق شهری تهران است
بیت الهی اظهار کرد: مجموع مساحت بافتهای فرسوده ۳۲۶۸۲۷۵ متر مربع (حدود ۳۲.۷ کیلومتر مربع و یا ۳۲۷۰ هکتار) است که در ۴۹۸۹ پلی گون (بلوک) در مناطق مختلف تهران پخش شده است.
او یاد آور شد: همه مناطق ۲۲ گانه تهران دارای بافت فرسوده بوده، اما نسبت مساحت آنها به هم متفاوت است. مناطق ۱۲ و ۱۰ با وسیعترین مساحت بافت فرسوده در صدر و مناطق ۶ و ۲۲ با کمترین مساحت در رده آخر قرار دارند.
متاسفانه طی سالهای گذشته طرح نوسازی با وجود تاکیدات بسیار زیاد از سوی روحانی رئیسجمهوری مبنی بر اجرای طرح باز آفرینی شهری به خوبی و درستی اجرا نشده و همین موضوع باعث شده که هر روزه بر تعداد واحدها و محلات فرسوده کشور افزوده میشود و این خود باعث ناراحتی و احساس رضایت نکردن مردمان این محلات شده است.
امیدواریم دولت هرچه سریعتر با اجرای بهتر افزایش انگیزه مردمان این منطقه بتواند تا پایان دولت و همچنین همکاری بیشتر مردم در نوسازی این طرحها به مرحله اجرایی و عملیاتی برسد.
۴۰ ملیون وام امروز میدن فردا مصالح و ملز ومات ساخت مسکن ۱۴۰ درصد افزایش قیمت داره
برادر این دور باطل را تمام کنید دولت میخواد کار انجام بده اما مدیران بی خاصیت ونادان فقط مردم را ناراضی میکنن