۳ شرط تمدید قرارداد اجاره بهای مسکن
توضیحات دیروز وزیر راه و معاون وی، برخی ابهامات مصوبه افزایش اجارهبها را شفاف کرد که بر اساس آن، سقف افزایش اجارهبها صرفاً برای قراردادهای تمدید اجاره است. همچنین تمام اجارهنامههایی که تاریخ سررسید آنها رسیده با رعایت سه شرط تا سه ماه بعد از کرونا و حداکثر یک سال به طور خودکار تمدید میشود.
محمد اسلامی، وزیر راه و شهرسازی در گفتوگو با برنامه «پیک نیمروزی» رادیو ایران به تشریح مصوبه اخیر هیات دولت درخصوص تعیین سقف افزایش اجارهبها پرداخت و در بیان بند اول این مصوبه گفت: رقم افزایش نرخ اجارهبها برای مستاجرانی که تاکنون برای تمدید قرارداد اجاره با موجر توافق نکردهاند و سررسید قرارداد آنها از تاریخ ۹ تیرماه به بعد است، با حداکثر ۲۵ درصد افزایش برای شهر تهران، ۲۰ درصد برای کلان شهرها و ۱۵ درصد برای سایر شهرها اعمال میشود. این در حالی است که پیشتر، این ابهام وجود داشت که در صورت تعیین سقف برای قراردادهای جدید، مبنای تعیین نرخ چه خواهد بود؟
از سوی دیگر محمودزاده معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی نیز با حضور در بخش خبری ۲۱ یک شنبه شب سیما توضیح داد: تمام اجارهنامههایی که تاریخ سررسید آنها رسیده است، از امروز با صدور مصوبه جدید و میزان افزایش اجاره بهای مصوب، خودکار تمدید میشوند.
وی در ادامه بر سه شرط (الزام) تمدید قرارداد تاکید و اظهار کرد: شرط اول این است که مستأجر در دوره اجاره فعلی به تعهدات خود عمل کرده باشد و مستأجری که موجب ضرر و زیان مالک شده باشد، مشمول این تمدید نمیشود. (وی البته مشخص نکرد که این شرط چگونه و توسط چه مرجعی باید احراز شود.) دوم این که در صورتی که مالک در دوره اجاره، قصد فروش رسمی ملک را داشته باشد مستأجر باید در مدت دو ماه ملک را تخلیه کند و شرط آخر این که مستأجر سقف اجارهای را که تعیین شده است، قبول نکند که این شروط، مشمول این مصوبه نیست.
محمودزاده با اشاره به الزام انجام تمام معاملات از طریق کد رهگیری اظهار کرد: ما همزمان در سامانه اسکان املاک فعال هستیم و به زودی واحدهای خالی شناسایی میشوند و این کد رهگیری برای شناسایی واحدهایی است که مستأجران در آن جا زندگی میکنند. بدین ترتیب میتوان چهار حالت را برای توافق مستاجران و موجران در نظر گرفت و گفت که مصوبه اخیر، دست مستاجران را برای تمدید قرارداد باز میگذارد.
ارسال نظر