زمان اخذ مالیات از خانههای خالی اعلام شد
رئیس سازمان امور مالیاتی، با بیان اینکه نرخ مالیات بر خانههای خالی باید بیشتر شود، گفت: ۱۰ روز بعد از در اختیار قرار گرفتن سامانه ملی املاک وارد اجرا برای اخذ مالیات خواهیم شد.
امید علی پارسا رئیس سازمان امور مالیاتی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه در طرح مالیات بر خانههای خالی، شناخت واحدهای خالی با چه معیاری صورت میگیرد، گفت: ماده ۵۴ قانون مالیات مستقیم حکم چندسالهای است که بر روی زمین مانده است. این ماده به دلیل ضعف اطلاعات تاکنون اجرایی نشده است. وزارت راه و شهرسازی باید سامانهای را برای شناسایی خانههای خالی با اخذ اطلاعات از کلیه سازمانها مانند شهرداریها، وزارت نیرو و… که یکی از این سازمانها، سازمان امور مالیاتی است تهیه کند و برای اجرا در اختیار ما قرار دهد.
وی ادامه داد: سال گذشته قول داده شد که اطلاعات این سامانه از دستگاههای مختلف جمع آوری شده و در اختیار سازمان امور مالیاتی قرار خواهد گرفت با وجود اینکه سازمان مالیاتی اطلاعات مربوط به خود را در اختیار این سامانه قرار داده است اما این سامانه هنوز کامل نشده و در حال تکمیل است. هر زمان که این سامانه در اختیار سازمان امور مالیاتی قرار گیرد، ظرف مدت ۱۰ روز وارد اجرا برای اخذ مالیات خواهیم شد.
نرخ مالیات بر خانههای خالی باید بیشتر شود
پارسا افزود: حکم این قانون از سال ۹۵ است. این موضوع در قانون بودجه هم تاکید شده است. طبق قانون اگر ملکی خالی شناخته شود سال بعد از آن معاف از مالیات است اما سال دوم نصف ارزش اجاری ملک، سال سوم تمام ارزش اجاری و سال چهارم ۱.۵ برابر ارزش اجاری به عنوان مالیات اخذ خواهد شد که البته به نظر ما این مقدار باید بیشتر باشد که مالکان خانههای خالی، خانههای خود را عرضه کنند.
معیار خالی بودن یا پر بودن خانه را وزارت راه اعلام خواهد کرد
در ادامه این برنامه محمد مسیحی، معاون درآمدهای مالیاتی سازمان امور مالیاتی در پاسخ به سوال دیگر مبنی بر اینکه اگر شخصی دو اقامتی باشد یعنی به عنوان نمونه یک منزل در شهر تهران داشته باشد و منزل دیگری در شمال کشور داشته باشد و گاهی به آن مراجعه کند، ملک دوم مشمول مالیات خواهد شد یا خیر، اظهارکرد: بر مبنای سامانه ملی املاک که وزارت راه تهیه میکند شاخصههایی در این باره تعریف خواهد شد. اگر بر اساس آن معیارها احراز شود که خانه دوم خالی نبوده مشمول مالیات نخواهد شد. ضمن اینکه هر جایی که اشتباهی صورت گیرد حق اعتراض باقی است و مالکان میتوانند با مراجعه به هیئات حل اختلاف مراحل شکایت را طی کنند.
وی در پاسخ به این سوال که در مالیات بر خانههای خالی فرقی بین ملکی که با سند رسمی معامله شده با ملکی که با قولنامه مبادله شده وجود دارد یا خیر، گفت: هر جا و به هر طریقی احراز شود که ملکی خالی نبوده است مشمول مالیات نمیشود چه نقل و انتقال آن از طریق سند رسمی انجام شده باشد چه به صورت قولنامه ای.
معاون سازمان امور مالیاتی در پاسخ به این سوال مبنی بر اینکه آیا خانههای خالی از سال ۹۵ تاکنون باید با نرخ سال ۹۹ مالیات بدهند یا با نرخ همان سالها، تصریح کرد: مآخذ مالیات هر سال مربوط به ارزش اجاری ملک در همان سال است.
ارسال نظر