۵۰ درصد کسر اعتبار در طرح وام ودیعه مسکن
مدیرعامل اتحادیه تعاونیهای عمرانی شهر تهران در رادیو اقتصاد تاکید کرد: مسئولان مراقب تبعات منفی طرحها بر بازارهای مختلف باشند.
خشایار باقرپور مدیرعامل اتحادیه تعاونیهای عمرانی شهر تهران در برنامه درباره وام ودیعه مسکن و چالشهای پیش روی این طرح گفت: وام کمک ودیعه مسکن مانند بسیاری از طرحهای شتابزده دولت، در عمل آثار و تبعات منفی زیادی در بازار مسکن داشت.
وی در ادامه با بیان اینکه وزیر راه و شهرسازی با نگاه حمایتی این طرح را دنبال کرده است، افزود: بنا نیست وام ودیعه مسکن تقاضا را در بازار تحریک کند. مدیرعامل اتحادیه تعاونیهای عمرانی شهر تهران همچنین با طرح مصادیق، تصریح کرد: تخصیص هروامی در کشور از جمله وام ودیعه مسکن، خودرو و... به محض مطرح شدن و حتی قبل از اجرایی شدنش، بازار را متاثر میکند و این آثار منفی در آمارها مشهود است.
باقرپور در ادامه به آمارهای موجود در بازار مسکن اشاره کرد و گفت: از ابتدای سال ۹۹ میزان اجاره بهاء طی ۷ ماه اول، بیش از ۹۰ درصد افزایش یافته است که ۴۰ درصد مربوط به ۴ ماه اول است که طرح وام همان زمان مطرح شد و حدود ۶۰ درصد مربوط به سه ماه بعد از آن است که بعد از رسانهای شدن طرح وام ودیعه مسکن بدون اینکه ریالی پرداخت شده باشد شیب افزایش نرخ اجاره بها را داشتیم که دو برابر شد و این برای همه مستاجران چه کسانی که متقاضی وام بودند و یا کسانی که درخواست گرفتن وام را هم نداشتند، گران تمام شد
مدیرعامل اتحادیه تعاونیهای عمرانی شهر تهران در ادامه این گفتوگو به این نکته اشاره کرد که مطرح شدن این طرح یا بسیاری از طرحهای دیگر به دلیل عدم تحلیل صحیح آمار است.
وی گفت: بر اساس آمار دقیق کمیسیون برنامه و بودجه، در کشور ۷ میلیون و ۷۰۰ هزار خانوار اجاره نشین داریم که حدود ۲ میلیون تقاضای وام دادند که نیمی از تقاضاها، یعنی یک میلیون آن به هر دلیلی رد شد و تنها با تقاضای یک میلیون وام ودیعه مسکن با ارقام ۱۵، ۳۰ و ۵۰ میلیون تومانی موافقت شد.
باقرپور افزود: این آمار نشان میدهد اگر مبلغ وام را به طور متوسط ۳۰ میلیون در نظر بگیریم در حقیقت نیاز به ۳۰ هزار میلیارد تومان بودجه داریم، در حالیکه رقم کل تسهیلات ۲۰ هزار میلیارد تومان است که پاسخگوی نیاز بازار نیست.
ارسال نظر