توضیحات اسلامی درباره توزیع لاستیک کامیون
وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه در تولید کامیون و اتوبوس کاهلی مفرطی صورت گرفته است، گفت: با ورود دستگاههای امنیتی، بازار لاستیک کامیون ساماندهی شد.
محمد اسلامی با بیان اینکه ظرفیت حملونقل جادهای کشور سالانه یکمیلیون تن کالاست، اظهار کرد: سال گذشته ۵۸۰ هزار تن کالا با کامیون و ۴۷ میلیون تن از طریق ریل جابهجا شد. طی ۱۰ سال اخیر حدود ۱۰ میلیون تن بارِ ترانزیتی داشتیم و برای بهرهمندی از ۵۰ میلیون ترانزیت از طریق گسترش زیرساختها و ارتقای هماهنگیها با تفاهمنامههای دوجانبه و چندجانبه برنامهریزی شده است.
وی کاهش بودجه عمرانی را یکی از دلایل سرعت پایین پروژههای ریلی اعلام کرد و افزود: سهم بودجه وزارت راه و شهرسازی از بودجه عمرانی را در سال ۹۸ حدود ۳۰ درصد و امسال هم ۴۰ درصد افزایش یافته است، همچنین در این راستا تأمین مالی ۲۰ پروژه ریلی و آزادراهی از طریق بازار سرمایه در دستور کار قرار دارد.
وی با اشاره به تکمیل راهآهن خواف ـ هرات بعد از ۱۳ سال، یادآور شد: این پروژه شرایط امنیتی داشت اما خوشبختانه امروز به ثمر رسیده است.
وزیر راه و شهرسازی از بهرهبرداری از ۱۰ پروژه ریلی مهم دیگر تا سال آینده خبرداد و اضافه کرد: راهآهن رشت ـ بندرانزلی در بندر کاسپین، راهآهن میانه ـ اردبیل، راهآهن همدان ـ سنندج، راهآهن اصفهان ـ شهرکرد و راهآهن یزد ـ اقلید افتتاح میشوند و دو پروژه راهآهن رشت ـ آستارا و شلمچه ـ بصره هم در صورت تأمین مالی آغاز خواهند شد.
اسلامی از افتتاح همه فازهای پروژه کنارگذر جنوبی تهران (آزادراه بهطول ۱۷۰ کیلومتر) بهعنوان یک پروژه فاخر ترانزیتی کشور تا قبل از دهه فجر امسال خبر داد و گفت: این پروژه رو به اتمام است و حداکثر تا پایان ماه آینده به اتمام خواهد رسید.
وی با اعلام اینکه ۹ آزادراه جدید تا اواسط و پایان سال آینده افتتاح خواهند شد گفت: یک نمونه آن آزادراه اصفهان ـ شیراز از پروژههای کلیدی کشور است که با افتتاح آن، رفتوآمد مردم جنوب به پایتخت متحول خواهدشد.
اسلامی در ادامه راجع به بحران لاستیک هم بیان کرد: تعدادی لاستیک با دلار ۴۲۰۰تومانی وارد شده بود اما یا در بازار پیدا نمیشد یا با قیمتهای نجومی به فروش میرفت که نهایتاً دستگاههای امنیتی محتکران را شناسایی کردند و در زمان حاضر هم لاستیکها بر اساس پیمایش بین کامیونها توزیع میشود.
وزیر راه و شهرسازی از انعقاد قرارداد با شرکتهای ساخت داخل برای تولید کامیونهایی با برندهای مرغوب و باکیفیت خبر داد و اضافه کرد: متأسفانه در حوزه تولید کامیون و اتوبوس، یک کاهلی مفرطی در کشور صورت گرفته و مطامع بنگاهی بر منافع ملی حاکم شده است.
وی درباره راهزنی و مزاحمتهای تروریستی در راههای کشور گفت: شرکتهای حملونقلی باید هوشیار عمل کنند تا گرفتار این راهزنان نشوند و به همین دلیل هم است که ما برنامه روزآمدسازی ناوگان حملونقل دریایی و بنادر و شناورها را دنبال میکنیم.
اسلامی گسترش استفاده از دریا و اقتصاد دریامحور و مسافرتهای دریایی را ضروری خواند و افزود: ما این موضوع را با کشورهای حاشیه خزر در اجلاس خزر و اجلاس پنججانبه تفاهم کردیم و فراخوان دادیم که اشخاص بتوانند در شمال بین بنادر خزر با کشتیهای مسافربری فعالیت کنند.
وی همچنین با یادآوری اینکه محدودیتهای کرونایی همچنان بر سفرهای بینالمللی حاکم است گفت: پروازهای ایران به تمام مقاصد بینالمللی برقرار است.
ارسال نظر