|

ایران به چند خانه نیاز دارد؟

گلاب کش گفت: به منظور پاسخگویی به نیازهای انباشته در بخش مسکن، تولید بیش از ۴ میلیون واحد مسکونی ضرورت دارد.

راه و مسکن ایران به چند خانه نیاز دارد؟

یک کارشناس بازار مسکن از کاهش بیش از ۶۰ درصدی ساخت واحدهای مسکونی در کشور خبر داد و گفت: کاهش سود سرمایه‌گذاری در بخش مسکن باعث شده است تا بخش قابل توجهی از سرمایه‌گذاران از این بازار خارج شوند.

خروج سرمایه‌گذاران از بازار مسکن به تبع کاهش ساخت واحدهای مسکونی را به همراه داشته است؛ به گونه‌ای که آمارها درحال‌حاضر از کاهش بیش از ۶۰ درصدی ساخت‌وساز در کشور درمقایسه با گذشته، حکایت دارند.  

محمد گلاب کش، با بیان اینکه درحال‌حاضر ساخت واحدهای مسکونی در کشور بسیار کمتر از نیاز واقعی در این بخش است، تصریح کرد: براساس سرشماری نفوس و مسکن در سال ۹۵، نیاز سالیانه کشور در بخش ساخت‌وساز، تولید حدود یک میلیون واحد مسکونی است؛

این درحالی است که در بهترین حالت درحال‌حاضر سالیانه کمی بیش از ۳۰۰ هزار واحد مسکونی در کشور ساخته می‌شود و کمبود حدود ۷۰۰ هزار واحد مسکونی سالیانه را نشان می‌دهد.

وی، افزود: عدم پاسخگویی مناسب به نیاز واقعی کشور در بخش تولید مسکن، باعث شده است تا با نیاز انباشته در این بخش مواجه باشیم. براین اساس و به منظور پاسخگویی به نیازهای انباشته در این بخش، تولید بیش از ۴ میلیون واحد مسکونی ضرورت دارد.

این فعال اقتصاد مسکن، ادامه داد: براساس سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۹۵، حدود ۲ میلیون خانوار در کشور فاقد واحد مسکونی هستند. این درحالی است که سالیانه نیز بیش از ۶۰۰ هزار ازدواج در کشور ثبت و به همین تعداد "خانه اولی" به جمع متقاضیان مسکن اضافه شده است.

بنابراین به منظور جبران عقب ماندگی‌ها در بخش تولید واحدهای مسکونی، حداقل نیاز است تا بیش از ۴ میلیون واحد مسکونی در کشور ساخته شود.

وی، به طرح جهش تولید و تأمین مسکن اشاره کرد و گفت: مجلس شورای اسلامی در این طرح به دنبال جبران بخشی از عقب ماندگی‌ها در حوزه تولید واحدهای مسکونی در کشور است.

در این طرح ساخت یک میلیون واحد مسکونی سالیانه پیش‌بینی شده است که باتوجه به رکود تورمی بازار مسکن و همچنین کاهش سود سرمایه‌گذاری در این بازار و به تبع خروج سرمایه‌گذاران از این بازار، بعید به نظر می‌رسد.

گلاب کش، در پایان به ضرورت حمایت دولت از بازار مسکن اشاره کرد و تاکید کرد: نرخ زمین و مصالح ساختمانی، هزینه‌های فنی و مهندسی و هزینه‌های مربوط به تامین نیروی کار، مهم‌ترین عواملی هستند که در کنار مواردی همچون هزینه‌های بیمه‌ها و پروانه‌های ساختمانی، نرخ اولیه واحدهای مسکونی را تعیین می‌کنند.

درنهایت نیز سود سرمایه‌گذاری به رقم مربوطه اضافه می‌شود تا نرخ هر متر مربع واحد مسکونی تعیین شود. بالا رفتن هزینه‌ها در موارد مذکور باعث افزایش تورم در بازار مسکن شده است.

برای کاهش تورم در این بخش نیز ضرورت دارد تا دولت از فعالان بازار مسکن و سازندگان واحدهای مسکونی، حمایت کند.

منبع: ايسنا
کدخبر: 145212

ارسال نظر

 

آخرین اخبار