ماجرای خرید ملک توسط اتباع خارجی در اهواز
دبیر کانون سراسری انبوه سازان گفت: خرید ملک توسط اتباع عراقی که از زیان معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی مطرح شد از اساس اشتباه بود.
پورحاجت، دبیر کانون سراسری انبوه سازان کشور با تاکید بر اینکه ساختاری که برای وزارت راه و شهرسازی تعریف شده است ظرفیت حل مشکل مسکن را ندارد گفت: سازمان نظام مهندسی کوتاهیهای خود در پایین بودن عُمر مفید ساختمانها را بر گردن مردم و سازندههای مسکن میاندازد.
اخیرا عضو هیأت مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران گفته است که بدلیل نقش سازندگان فاقد صلاحیت ساختمان در ساختوسازهای شهری، عمر مفید خانهها در ایران کمتر از ۲۵ سال است. این موضوع باعث شد تا فرشید پورحاجت دبیر کانون سراسری انبوه سازان با انتقاد از این موضوع که چرا باید سازمان نظام مهندسی کوتاهیهای خود در بازرسیها و نظارت را به سازندهها و مردم نسبت دهد.
پورحاجت در پاسخ به این پرسش که چرا عُمر مفید ساختمانها در ایران پایین است و آیا مقصر این کوتاه بودن عُمر مفید ساختمانها سازندهها هستند؟ اظهارکرد: قانون نظام مهندسی ساختمان در سال ۷۴ و با پیشنهاد وزیر وقت مسکن و شهرسازی به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید. بعد از ۲۴ سال از عُمر قانون نظام مهندسی ساختمان هنوز هم میبینیم که سازمانهای نظام مهندسی ساختمان اگر چه از بابت نظارت بر ساختوساز هزینههای گزافی از مردم دریافت کردهاند اما به وظابف خود آنطور که باید و شاید نپرداختهاند و همچنان کوتاهیهای خود را بر گردن مردم و سازندهها میاندازند.
در طی این سالها سازمانهای نظام مهندسی ساختمان همواره هزینههای بازرسی و ماموریتهای خود را از مردم دریافت کردهاند اما متاسفانه امروز میبینیم که اعضای سازمان نظام مهندسی ساختمان مدعی میشوند که عُمر مفید ساختمان ۲۵ سال است و این موضوع به دلیل نقش سازندگان فاقد صلاحیت مسکن است!
دبیر کانون سراسری انبوه سازان کشور ادامه داد: در طی این سالها سازمانهای نظام مهندسی ساختمان همواره هزینههای بازرسی و ماموریتهای خود را از مردم دریافت کردهاند اما متاسفانه امروز میبینیم که اعضای سازمان نظام مهندسی ساختمان مدعی میشوند که عُمر مفید ساختمان ۲۵ سال است و این موضوع به دلیل نقش سازندگان فاقد صلاحیت مسکن است!
وی تاکید کرد: وقتی بازرسان سازمانهای نظام مهندسی ساختمان به ماموریت خود به خوبی عمل نمیکنند و برخی از آنها به هر دلیلی اقدام به امضاء فروشی و مُهر فروشی میکنند چرا باید پایین بودن عُمر مفید ساختمانها را سازندگان مسکن معرفی کنند.
وی اضافه کرد: متاسفانه نظارت و بازرسی از ساختمانهای در حال ساخت توسط برخی مهندسان ناظر صوری شده است و این موضوع دلیل اصلی پایین بودن عُمر مفید ساختمانها است میبینیم که به مردم آدرس غلط داده میشود. سوال ما این است که وقتی حق الزحمه دریافت کردهاید چرا به خوبی به وظایف قانونی خود در بازرسیها اقدام نمیکند.
بعد از ۱۵ سال هنوز گفته میشود که عُمر مفید ساختمانها ۲۵ سال و مقصر آن نیز سازندههای فاقد صلاحیت هستند. اما ما اعتقاد داریم که نباید سازمانهای نظام مهندسی ساختمان کوتاهی خود را به گردن دیگران و مردم بیاندازند
دبیر کانون سراسری انبوه سازان با اشاره به اینکه در سال ۸۴ مقرر شد تا بر اساس مبحث دوم مقررات ملی ساختمان از مجریان ذیصلاح در ساختوساز استفاده شود اظهارکرد: با گذشت چند سال از این اقدام و این امضای طلایی وزیر وقت مسکن و شهرسازی میبینیم که بعد از ۱۵ سال هنوز گفته میشود که عُمر مفید ساختمانها ۲۵ سال و مقصر آن نیز سازندههای فاقد صلاحیت هستند. اما ما اعتقاد داریم که نباید سازمانهای نظام مهندسی ساختمان کوتاهی خود را به گردن دیگران و مردم بیاندازند.
پورحاجت با اشاره به اینکه ضوابط و مقررات شهرداریها در یک اقدام سوداگرانه به تاراج گذاشته شده است و تراکم فروشی را در نقاط مختلف کشور برای تامین هزینهها گسترش دادهاند گفت: وقتی در سیستم انحصاری مبتنی بر رانت قرار نیست رقابت باشد و مردم نیز هیچ دخل و تصرفی در انتخاب مهندسان ناظر ندارند چرا باید مقصر پایین بودن عُمر ساختمانها سازندهها و مردم معرفی شوند.
وی افزود: پس اگر مهندسان ناظز پذیرفتهاند که این شغل آنها است چرا باید پایین بودن حق الزحمه را دلیلی بر عدم بازرسی به موقع از ساختمانها عنوان کنند.
ساختاری که برای وزارت راه و شهرسازی تعریف شده است ظرفیت حل مشکل مسکن را ندارد. متاسفانه حدود و اختیارات راه و شهرسازی گسترده شده و بخش مسکن از اولویت خارح شده است
وی در پاسخ به این سئوال که نقش وزارت راه و شهرسازی در پایین بودن عُمر مفید ساختمانها چقدر بوده است؟ تاکید کرد: ساختاری که برای وزارت راه و شهرسازی تعریف شده است ظرفیت حل مشکل مسکن را ندارد. متاسفانه حدود و اختیارات راه و شهرسازی گسترده شده و بخش مسکن از اولویت خارح شده است.
پورحاجت ادامه داد: مادامی که وزارت راه و شهرسازی تفکیک نشود مشکلات پا برجا خواهد ماند. به عنوان مثال در خصوص طرح جهش تولید مسکن باید اذعان شود که ضمانت اجرایی طرح جهش تولید مسکن چیست.
ماجرای خرید ملک توسط اتباع خارجی در اهواز
دبیر کانون سراسری انبوه سازان در پاسخ به این پرسش که ماجرای خرید ملک توسط اتباع خارجی در اهواز به کجا رسید؟ گفت: خرید ملک توسط اتباع عراقی که از زیان معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی مطرح شد از اساس اشتباه بود. اما اینکه برخی از اتباع عراقی به دلیل مراودات فرهنگی با ایرانیها قصد خرید مسکن در اهواز را داشتهاند شاید به صورت قانونی صحیح تر باشد. هر چند شاید برخی از متقاضیان خرید نیز به صورت قولنامهای و قراردادی اقدام به خرید مسکن کرده باشند که ما از آن بیخبر هستیم.
ارسال نظر