ضرورت افزایش تسهیلات اقدام ملی مسکن
نایب رئیس مجلس با بیان اینکه حدود ۷۲ هزار هکتار بافت فرسوده در کشور وجود دارد گفت: نوسازی بافتهای فرسوده با ارائه تراکم تشویقی و پرداخت تسهیلات مناسب در کنار تخفیف ۵۰ درصدی در هزینههای پروانه ساخت و نظام مهندسی محقق میشود.
علی نیک زاد ثمرین نایب رئیس اول مجلس شورای اسلامی در گفتوگویی، در رابطه با ضرورت احیای بافتهای فرسوده گفت: زمانی که مسئولیت وزارت راه و شهرسازی را بر عهده داشتم، برای احیا و نوسازی بافتهای فرسوده بالغ بر ۲۰۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات اختصاص یافت و با اجرای طرح تفصیلی تعداد زیادی خانه در این مناطق ساخته شد.
این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه اجرای طرحهای احیای بافتهای فرسوده نیازمند چند اقدام اساسی است، افزود: ارائه تراکم رایگان جهت ساخت خانه در مناطق بافت فرسوده از جمله گام های اساسی در مسیر نوسازی این مناطق است. مصوبه این اقدام ضروری، قبلا در وزارت راه و شهرسازی تصویب شده بود که متاسفانه با آمدن آقای حناچی به شهرداری تهران، لغو شد.
۷۲ هزار هکتار بافت فرسوده در کشوروجود دارد؛نوسازی بافت با ارائه تراکم و تسهیلات تشویقی
وی با بیان اینکه حدود ۷۲ هزار هکتار بافت فرسوده در کشور وجود دارد، ادامه داد: با توجه به اینکه ساخت خانه در مناطق بافت فرسوده و بطور مثال پایین خیابان انقلاب تهران به نسبت خیلی توجیه اقتصادی ندارد ارائه تراکم ساخت یک طبقه، شرایط مناسب را برای سازنده فراهم میکند، کما اینکه در شمال تهران به دلیل همین رویکرد شاهد ساخت و ساز زیاد هست.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی، عنوان کرد: ارائه تسهیلات مناسب برای ساخت واحدهای مسکونی و نیز ارائه موضوعات زیربنایی مانند اشتراک آب و گاز هر واحد فرسوده تخریب شده به صورت رایگان به واحد جدید در کنار تخفیف ۵۰ درصدی هزینه پروانه ساخت و نظام مهندسی تاثیر بسیار زیادی برای افزایش انگیزه و توجیه اقتصادی جهت احیا و نوسازی بافت های فرسوده دارد.
هدف تولید یک میلیون واحد مسکونی در سال با حضور مردم محقق میشود
این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی، با تاکید بر اینکه مردم باید برای بازسازی بافتهای فرسوده وارد میدان شوند، خاطرنشان کرد: اگر مردم برای ساخت یک میلیون واحد مسکونی بر اساس طرح جهش تولید و تامین مسکن وارد میدان شوند، قطعا به هدف تولید یک میلیون واحد مسکونی خواهیم رسید اما این به معنی استفاده نکردن از توان فنی مهندسی کشور نیست.
وی ادامه داد: ۶ هزار انبوه ساز و پیمان کار در کشور داریم که اگر تنها نیمی از آنها با تعامل مثبت وارد میدان ساخت و ساز شوند به راحتی ۶۰۰ هزار واحد مسکونی ساخته خواهد شد، از طرفی هم اکنون ۲۵۰ هزار واحد مسکونی در روستا ها ساخته شده و حدود ۳۰۰هزار واحد دیگر نیز مردم برای کسب منافع اقتصادی تولید کرده که در مجموع بیش از یک میلیون واحد مسکونی ساخته خواهد شد.
برای ساخت یک میلیون واحد مسکونی یک فرمول واحد پاسخ گو نیست
نماینده مردم اردبیل و نمین و نیر و سرعین در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: برای ساخت یک میلیون واحد مسکونی یک فرمول واحد پاسخ گو نبوده بلکه باید از تمامی ظرفیتهای کشور از جمله انبوه سازان، پیمانکاران و خودمالکان استفاده شود.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به ظرفیت دستگاههای دولتی برای ساخت واحدهای مسکونی، افزود: در طرح جهش تولید و تامین مسکن به دستگاهها اجازه داده شده در صورت داشتن زمین با دریافت تسهیلات نسبت به ساخت خانه برای پرسنل خودشان اقدام کنند.
میزان تسهیلات مسکن اقدام ملی باید به ۳۰۰ میلیون تومان افزایش پیدا کند
نیکزاد خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه پرداخت تسهیلات یکی از اصلی ترین اقدامات برای ترغیب تولیدکنندگان به ساخت مسکن است، در طرح اقدام ملی مسکن نیز باید تسهیلات به ۳۰۰ میلیون تومان افزایش یافته و مابه التفاوت قیمت مصالح ساختمانی مانند سیمان و فولاد به سازندگان پرداخت شود. نرخ این مابه التفاوت باید در نشست مشترکی با حضور استانداران، بازرسان، وزارت اطلاعات، سازمان برنامه و بودجه و وزارت راه و شهرسازی بررسی و تعیین شود. بی تردید در صورت عدم توجه به موارد مذکور، پروژه مسکن ملی در آینده با مشکل مواجه میشود.
ارسال نظر