|

پیش بینی تلخ از آینده بازار مسکن

یک کارشناس بازار مسکن گفت: چهار بازار اصلی در ایران شامل بورس، ارز، طلا و مسکن زمانی به رونق می‌رسند که منابع مالی قابل توجهی وارد آن شود که فعلا چنین چیزی نمی‌بینیم. رشد این بازاها تا حد زیادی به احیای مذاکرات سیاسی و تعاملات بین‌المللی بستگی دارد اما مشخصا در مورد مسکن نمی‌توان به این زودی‌ها انتظار رونق داشت؛ چرا به که به اشباع قیمتی رسیده است.

راه و مسکن پیش بینی تلخ از آینده بازار مسکن

عباس زینعلی اظهار کرد: رشد نسبی بازارهای موازی مسکن همچون ارز و بورس به معنای رونق نیست. به هر حال این حوزه‌ها مدتی راکد بوده و الان به خاطر انتخاب دولت جدید تکانی خورده که نرمال است اما نمی‌تواند شروع یک دوره رونق تلقی شود. بازارهای دیگر هم مثل مسکن در رکود به سر می‌برند تا یک اتفاق یا سیاست‌گذاری جدید، بخصوص در حوزه‌های بین المللی رخ دهد.

وی افزود: معتقدم دولت رئیسی باید یک طرح فوری را برای بخشهای سیاسی و اقتصادی ارایه دهد. مثلا با یک حرکت پرفشار، بخشهای تولیدی را به تحرک وادار کند. همزمان مسائل سیاسی بین‌المللی را با جدیت دنبال کند تا فضای اقتصادی مقداری تلطیف شود. اگر جامعه اینطور برداشت کند که این اقدامات در جریان است احتمالا در شهریور نشانه‌های رونق در بخشهای اقتصاد بروز پیدا می کند.

این کارشناس بازار مسکن با بیان اینکه ادامه روند بلاتکلیفی کنونی ممکن است به خروج سرمایه‌ها از کشور منجر شود گفت: اگر سرمایه‌ها وارد حوزه ساخت و ساز وارد شود با توجه به پیشران بودن بخش مسکن برای اقتصاد و بازار مسکن خوب است. اما رشد ساخت و ساز به حجم معاملات بستگی دارد. سازنده به بازار نگاه می کند وقتی می‌بیند ممکن است برای سود، مدتها در انتظار بنشیند طبیعتا اقدام به ساخت و ساز نمی‌کند. کما اینکه هم اکنون پروژه‌های زیادی را در سطح شهر تهران می‌بینیم که نیمه‌کاره رها شده است.

زینعلی تصریح کرد: کارخانجات تولید مصالح ساختمانی مثل سیمان و فولاد نیز با توجه به نیازشان به ارز در شرایط رکودی ایران تمایل به صادرات دارند. دولت باید کاری کند که این واحدهای تولیدی ابتدا به تامین نیاز داخلی بپردازند اما پیش‌نیاز چنین مساله ای ایجاد تحرک در بازار مسکن است.

وی، ورود تقاضای موثر در بازار مسکن را منوط به افزایش قدرت خرید مردم دانست و گفت: دست متقاضیان به قیمتهای فعلی نمی‌رسد. بنابراین یا باید نرخها تا مدتی ثابت بماند یا توان خرید از طریق تسهیلات و برخی ابزارهای مالی بالا برود اما هم‌اکنون با توجه به قرار گرفتن دولت در دوره گذار، چنین شرایطی حاکم نیست.

منبع: خبر آنلاین
کدخبر: 193815
  • ناشناس ارسالی در

    تا زمانی که پول چاپ میکنیم هیچ رونقی در کل اقتصاد دیده نخواهد شد با سیمان ۷۰۰۰۰ تومان و آهن ۲۷۰۰۰تومان و حقوق میانگین ۱۰ ملیون تومان میشود مسکن درست کرد و فروخت نه نمی شود

  • ناشناس ارسالی در

    با گفتن که مسکن پایین نمیاد،باید مصالح پ ایین بیاد بعد مسکن خود به خود ریزش میکنه

  • محمد ارسالی در

    تمام دردها از بی کفایتی و بی برنامگی و ب ی مدیریتی و سوء استفاده ی دولتمردان است تا زمانی که دولت در بازار سرمایه راه مبا رزه منفی را در پیش بگیردحتی اگر دست سودا گران را کوتاه کند که نمی توان(چون آنها ب راحتی قوانین را دور میزنند) و از طرفی خو د چه شخصاً و چه با تصویب قوانین ظالمانه جای سوداگر بنشیند و دستش در جیب مردم باش دبه عبارتی در بازار ارز امتیازات ارز دول تی را در انحصار خود و یا تعدادی خاص و فر صت طلب(چه تولید کننده و چه بازرگان) قرار دهد و در ادامه ی روند فقط فشار و دستش د ر جیب مردم باشد، در بازار مسکن بنام مبار زه با سوداگر در صدد بالابردن قیمت و افزا یش مالیات و بستن دست مردم نیازمند درخرید و اجاره ی مسکن باشد تا جایی که براحتی ا وضاع مسکن را به رکود بکشاند، و در بازار طلا و ارائه ی خدمات بانکی که سیاست ها و پشتوانه اقتصادی کشور را رقم می زنند نه ت نها هیچ کنترلی نداشته بلکه با ایفای سیاس ت های انبساطی و نقش تخریبی خود سبب افزای ش نقدینگی در جامعه و بجای تزریق تسهیلات و بظاهر درحمایت از تولید صرفاً با تجارت و با سوداگری خود به بزرگترین سوداگرهنجار شکن درجامعه تبدیل شود، و در حوزه بورس ب ه منابع سرمایه گذاران دستبرد بزند و بجای تقویت ارزش های تولیدی و وظایف دولتی راس اً مروج سوداگری شود، از جامعه و ملت چه ا نتظاری میتوان داشت؟!

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین