کاهش قیمت مسکن با اجرای این قانون
عضو انجمن مهندسان مشاور با تأکید بر اینکه تعدیل و کاهش قیمت دستاورد اجرای قانون جهش مسکن است، گفت: دولت سیزدهم باید عقبماندگی ساخت مسکن در دولت روحانی را جبران کند.
اصغر مخلوقی در نشست خبری بررسی طرح دولت سیزدهم برای ساخت سالانه یکمیلیون مسکن، اظهار کرد: از سال ۹۲ تا سال ۱۴۰۰ باید با توجه به نیاز کشور سالانه ۸۰۰هزار تا یکمیلیون واحد مسکونی در کشور ساخته میشد، این در حالی است که طی ۸ سال گذشته بهطور میانگین سالانه فقط ۳۰۰هزار واحد ساخته شده است.
وی با بیان اینکه دولت سیزدهم باید عقبماندگی دولت روحانی را نیز جبران کند، افرود: یکی از الزامات تحقق این برنامه، تغییر نگاه دولتی به نگاه حاکمیتی است تا به این ترتیب تمام دستگاهها در ساخت مسکن مشارکت داشته باشند.
وی با تأکید بر اینکه یکی از مهمترین مؤلفهها در ساخت یکمیلیون مسکن مسائل مربوط به تأمین مالی آن است، گفت: همچنین در بحث زمین که بخش زیادی از قیمت تمامشده مسکن است، دولت اراضی بسیاری در اختیار دارد که بهراحتی میتواند آنها را برای ساخت ۴میلیون مسکن هدف گذاریشده دولت سیزدهم مورد استفاده قرار دهد.
عضو انجمن مهندسان مشاور در ادامه با یادآوری اینکه قیمت مسکن طی سالهای اخیر ۱۰ برابر و قیمت ساخت ۷ برابر شده است، افزود: برای کاهش قیمت تمامشده مسکن باید سازمان نظام مهندسی و شهرداریها هزینه خدمات و عوارض خود را کاهش دهند.
مخلوقی تأکید کرد: یکی دیگر از الزامات ساخت ارزان مسکن، تأمین مصالح ساختمانی بدون واسطه است. بیشترین مصرف مصالح ساختمانی مربوط به سیمان و فولاد است. ظرفیت تولید سالانه فولاد کشور ۳۰ میلیون تن است که حدود ۱۵ میلیون تن آن برای مصرف داخلی است و مابقی صادر میشود.
وی با اشاره به اینکه هر مترمربع بهطور میانگین ۵۰ کیلوگرم میلگرد نیاز دارد، اضافه کرد: برای یکمیلیون مسکن با متراژ ۱۰۰ مترمربع ما نیازمند ۵میلیون تن میلگرد هستیم. در بحث سیمان نیز بهدلیل برخی مشکلات کارخانههای داخلی با ۷۰ درصد ظرفیت فعالیت میکنند و سالانه حدود ۶۵میلیون تن تولید میشود. با توجه به نیاز هر مترمربع به ۲۰۰ کیلوگرم سیمان، برای ساخت یکمیلیون مسکن در سال به ۲۰میلیون تن سیمان نیاز داریم.
وی با اشاره به اثرگذاری مثبت ساخت یکمیلیون مسکن بر بازار مسکن، گفت: این اقدام با توجه به بسیج دولت برای ساخت ارزانقیمت مسکن باعث تعدیل و کاهش قیمتها خواهد شد.
ارسال نظر