|

در گفتگوی گسترش نیوز با رئیس انجمن انبوه‌سازان استان تهران مطرح شد؛

سو مدیریت ، بزرگترین چالش ساخت مسکن در کشور

ایرج رهبر رئیس انجمن انبوه‌سازان استان تهران به گسترش نیوز گفت: اصلی ترین چالش برای ساخت وساز و تعادل بازار مسکن در کشور، مدیریت است که بتواند به درستی هماهنگی های لازم را برای پیشرفت پروژه های گوناگون انجام دهد و ارگان های مختلف را تحت نظارت خود بگیرد.

راه و مسکن

خرید مسکن همواره یکی از دغدغه های اصلی خانوارها بوده است که در سال های اخیر بسیاری از دهک های مختلف جامعه را با چالش روبرو کرده است. بستر اقتصادی نامناسب، تحریم های غرب، سو مدیریت برای ساماندهی بازار و توجه نکردن به امکانات موجود در کشور تنها بخشی از عواملی است که باعث افزایش تورم بازار مسکن شده است. دولت برای کنترل بازار مسکن سیاست های مختلفی در نظر گرفته است که کمتر موفقیت آمیز بوده و حتی تاثیر معکوس بر بازار گذاشته است.

طرح نهضت ملی مسکن و پرداخت تسهیلات کمک ودیعه اجاره، بخشی از سیاست هایی است که دولت برای ساماندهی بازار مسکن در نظر گرفته است.پرداخت تسهیلات کمک ودیعه مسکن برای سومین سال متوالی تصویب شد اما مبلغ این وام برای شهر تهران ، از ۷۰ به ۶۰ میلیون تومان تقلیل یافت. حال سوالی که مطرح می شود این است که با توجه به توان محدود کشور در بخش اقتصادی و چالش های مختلف برای ساخت و سازمسکن در کشور،  آیا تحقق این وعده ها میسر می شود؟ ایرج رهبر رئیس انجمن انبوه‌سازان استان تهران ، در این رابطه به گسترش نیوز می‌گوید: دولت برای ساخت وساز مسکن در کشور با چالش های مختلفی روبرو است ولی در زمینه مصالح ساختمانی، نیروی انسانی و امکانات ساخت ساز توانایی های مناسبی دارد.

مدیریت لازمه تعادل بازار مسکن

رهبر اضافه کرد: اصلی ترین چالش برای ساخت وساز و تعادل بازار مسکن در کشور، بحث مدیریت است که دولت بتواند هماهنگی های لازم را برای پیشرفت پروژه های گوناگون انجام داده و ارگان های مختلف را تحت نظارت خود بگیرد.

وی ادامه داد: کشور برای ساخت مسکن و جبران کمبود واحدهای مناسب جهت تعادل بازار، از امکانات خوبی برخوردار است ولی اگر از این امکانات به صورت سازمان یافته استفاده نشود و تلاشی برای بهبود بسترهای اقتصادی صورت نگیرد طرح نهصت ملی مسکن با شکست روبرو می شود.

افزایش تقاضا در مقابل عرضه محدود مسکن

رهبر با اشاره به کمبود مسکن در کشور افزود: کشور با مشکل کمبود مسکن روبرو است. همچنین وجود واحدهای نامناسب، بافت‌ فرسوده و ساختمان های ناپایدار از جمله عواملی است که بازار را با عدم تعادل روبرو کرده و منجر به افزایش قیمت ها در بخش مسکن ملی و بازار اجاره بها شده است.

رئیس انجمن انبوه‌سازان استان تهران، با اشاره به افزایش جمعیت روز افزون کلان شهر ها افزود: عدم شغل مناسب و کمبود امکانات در سایر شهرستان‌ها باعث مهاجرت روزافزون بسیاری از مردم به کلان شهرها شده است. اکنون با افزایش جمعیت کلان شهر ها شاهد افزایش تقاضا در بخش بازار مسکن شده‌ایم.

وی ادامه داد: افزایش قیمت مسکن باعث رشد تورم در بخش اجاره مسکن نیز شده است که منجر به حاشیه نشینی و شهرک نشینی را به دنبال داشته و بسیاری از افراد را برای اجاره خانه مناسب و تمدید قرار داد را سرگردان کرده است.

تاثیر وام کمک ودیعه مسکن بر بازار رهن و اجاره

رهبر با بیان اینکه وام ودیعه مسکن کفاف رهن و اجاره خانه نقلی در تهران و شهرستان ها را نمی‌دهد بیان کرد: مبلغ وام کمک ودیعه مسکن برای شهر تهران، مراکز استان‌ها و سایر نقاط شهری، به ترتیب ۶۰، ۴۵ و ۳۵ میلیون تومان مصوب شده است. میزان وام ودیعه مسکن نسبت به سال گذشته کاهش ۱۰ میلیون تومانی در استان تهران داشته است که با توجه افزایش تورم بخش اجاره مسکن تاثیر بسزایی در بهبود وضع موجود ندارد.

وی در پایان گفت: با توجه به رشد روز افزون تورم بخش اجاره مسکن در کلان شهرها این سیاست‌ها مانند مسکنی عمل کرده و نمی‌تواند تاثیر مطلوبی بر بازار اجاره مسکن  بگذارد، ولی پرداخت این تسهیلات در شهرهای کوچک می تواند تا حد زیادی به مستاجران کمک کرده و بخش زیادی از افزایش قیمت اجاره را جبران کند .

نویسنده: اختصاصی گسترش نیوز
کدخبر: 261641 محمد انوشه‌ئی

ارسال نظر