|

در گفتگوی گسترش نیوز با بازرس انجمن صنفی مهندسان ساختمان عنوان شد:

سنگ اندازی بانک ها برای پرداخت تسهیلات مسکن

علیرضا سرحدی گفت: دولت وعده ساخت چهار میلیون مسکن در کشور را داده است. اما با نگاهی به آمارها مشاهده می کنیم که با توجه به گذشت یک سال از عمر دولت سیزدهم هنوز روند ساخت و سازها به حد مطلوب خود نرسیده و با چالش های مختلفی روبرو است.

راه و مسکن

با گذشت یکسال از وعده دولت برای ساخت ۴ میلیون مسکن در کشور، تحقق این امر با اما و اگرهای مختلفی روبرو شده است. همچنین سنگ اندازی بانک ها در مسیر پرداخت تسهیلات بخش مسکن، نگرانی‌ها را برای ساماندهی این بازار حیاتی تشدید کرده است. تامین زمین و بودجه کافی برای ساخت و ساز، چالش های بزرگی هستند که نیاز به یک چاره‌اندیشی دقیق از سوی مسئولین دارد، چرا که تامین منابع لازم برای تحقق این وعده ها نیاز به یک بستر اقتصادی مناسب و پویا داشته که باید مورد توجه قرار بگیرد.

تامین بخش عمده ای از  منابع مالی برای ساخت و ساز ها و اعطای تسهیلات مرتبط بخش مسکن بر عهده بانک‌ها می‌باشد که در سالهای اخیر شدت بیشتری گرفته است. حال باید دید با توجه به منابع مالی محدود و تمایل بانک ها برای سرمایه گذاری در بخش های مختلف، بازار مسکن به کدام سو می رود.

علیرضا سرحدی، بازرس انجمن صنفی مهندسان ساختمان، دراین رابطه به گسترش نیوز می‌گوید: سیاست‌های بانکی دولت آنطور که باید و شاید نتوانسته به ساماندهی بازار مسکن کمک چندانی کند. مداخله بانک‌ها به صورت وام،‌اعتبار،تسهیلات خرید و اجاره و... تا به امروز  به علت مشکلات اقتصادی تاثیر گذار نبوده و کمک چندانی به بازار مسکن نکرده است.

علیرضا -سرحدی (2)

همچنین بالا بودن نرخ بهره‌ بانکی باعث شده است که این تسهیلات کمکی به خانه دار شدن افراد نکرده و‌ اکثر متقاضیان برای پرداخت اقساط سنگین این وام ها با مشکل روبرو هستند و اکثرا ترجیح بانک ها در زمانی که منابع مالی کافی برای پرداخت تسهیلات بخش مسکن را در اختیار دارند، این است که این منابع را در راستای تحقق اهداف خود در بحث ساخت و ساز سرمایه گذاری کنند.

عدم تمایل متقاضیان برای دریافت تسهیلات مسکن

سرحدی افزود : یکی از مشکلات بخش مسکن در کشور ما این است که بانک ها، شهرداری ها و برخی از نهادهای نظارتی در بحث ساخت‌وساز مداخله مستقیم دارند، که با این اتفاق می‌توان نتیجه گرفت در کل یا بانک‌ها و سازمان‌ها  منابع کافی برای پرداخت تسهیلات بخش مسکن را ندارند و یا اگر این منابع را هم در دست داشته باشند، در پروژه های خود سرمایه گذاری کرده و مایل نبوده این تسهیلات را در اختیار مردم قرار دهند.

وی ادامه داد: با توجه به نرخ بهره و شرایط سخت بازپرداخت تسهیلات بانکی، متقاضیان تمایل زیادی برای دریافت این وام‌ها نداشته و با عدم تناسب درآمد خانوارها با هزینه های زندگی، دریافت این تسهیلات تا حدودی نا ممکن شده‌است.

نقش دولت در ساماندهی بازار مسکن

سرحدی بیان کرد: دولت وعده ساخت چهار میلیون مسکن در کشور را داده است که با نگاهی به آمارها مشاهده می‌کنیم که با توجه به گذشت یک سال از عمر دولت سیزدهم ، هنوز روند ساخت و سازها به حد مطلوب خود نرسیده و با چالش های مختلفی روبرو است. همچنین با توجه به وضعیت نابسامان کشور در بحث اقتصادی مشخص است که منابع مالی مناسبی برای تحقق وعده‌های ساخت و ساز در کشور وجود ندارد. ضمن آنکه در بحث مدیریت و برنامه ریزی باید گفت دخالت دولت ها برای تصدی ساخت و ساز در کشورها موفقیت آمیز نبوده است. به طبع در کشور ما هم دولت به جای ورود به یکسری از فعالیت های غیر مرتبط باید بر روی اهداف خود در زمینه های تخصصی تمرکز کند تا از مسیر اصلی خود دور نشود.

وی در پایان گفت: مشکل اصلی کشور در حال حاضر بستر اقتصادی نامناسب است که بر بازار مسکن نیز تاثیر گذاشته است. همچنین دولت می تواند با برنامه‌ریزی و مدیریت صحیح در جهت بهبود وضعیت اقتصادی گام بردارد و مشکل مسکن در کشور را ساماندهی کند.

نویسنده: اختصاصی گسترش نیوز
کدخبر: 264757 محمد انوشه‌ئی

ارسال نظر