|

نقشه فونداسیون سوله سبک و سنگین

شالوده یا فونداسیون سوله در هر سازه ساختمانی، در حقیقت بخش به هم پیوسته زیرین از کف سازه بوده که با زمین در تماس مستقیم می باشد و وظیفه اش انتقال دادن برآیند بارهای ساختمان به زمین می باشد. مثلا همه سنگینی سوله بر روی فونداسیون آن وارد شده و همین امر کفایت می کند تا بتوان به اهمیت بالای این قسمت در صنعت سوله سازی پی برد.

لازم به ذکر است پدیده نشست در ساختمان، موضوعی غیر قابل اجتناب بوده و بی شک رخ خواهد داد؛ با این حال اما پی ریزی دقیق و اجرای یک فونداسیون سوله با کیفیت قادر است تا از مقدار و شدت بروز نشست در سازه ها کم کند و در عین حال کمک می نماید تا میزان نشست در همه سطح سازه، به صورت مساوی حفظ گردد که این امر در اصل موضوع بسیار مهمی از لحاظ عمرانی به حساب می آید.  

نقشه فنداسیون سوله سبک و سنگین

در عین حال وظیفه دیگری که از پی انتظار داریم این بوده که سازه را در مقابل واژگونی و تخریب حاصله از نیرو های جانبی وارد شده، ایمن نگه دارد. لذا طبیعی است تا چنانچه پی ریزی ضعیفی در طراحی و ساخت سوله صورت گیرد؛ امکان تخریب سازه به دنبال کمترین فشار جانبی همچون باد و زلزله وجود دارد.

ساختار فونداسیون سوله

در نگاه نخست تفاوتی بین فونداسیون سوله و پی ریزی ساختمانی وجود نداشته و در حقیقت هر دو عملیات، از فرآیند های شبیه به هم پیروی می نمایند. گفتنی است بتن مسلح یا بتن آرمه به عنوان ترکیب بتن و میلگرد، اصلی ترین متریال به منظور ساخت فونداسیون قلمداد شده و به این فرآیند استقرار میلگردها در بستر فونداسیون، آرماتوربندی اطلاق می گردد.

در اصل آن چیزی که مقاومت مورد احتیاج در فونداسیون را فراهم می کند؛ آرماتورها هستند. لازم به ذکر است آنچیزی که در اجرای سوله سازی رخ می دهد؛ شبکه ای بوده که بواسطه میلگرد های با ضخامت گوناگون در هم بافته شده و ضروری است تا فواصل بین ردیف های طولی و عرضی، میزان مشخص و ثابتی باشد. در صورتی که این فاصله از حد مشخصی بیشتر باشد؛ احتمال ریزش بتن و نیز تخریب فونداسیون موجود می باشد.

دلیل ترکیب فولاد و بتن در فونداسیون

گفتنی است ترکیب فولاد و بتن در ساخت بتن آرمه، ترکیبی شگفت انگیز بوده که سبب رخ دادن خواص مکانیکی قابل توجهی خواهد شد. در حقیقت هر کدام از این دو ماده ، خواص مخصوصی را داشته که بهره گیری از هر دوی آنان در کنار همدیگر، تمامی خواص مورد نیاز را نصیب سازه خواهد نمود. لازم به ذکر است بتن ذاتا مقاومت فشاری بسیار زیادی داشته و در مقابل تنش های فشاری، عملکرد بسیار خوبی را از خود به نمایش می گذارد که در زیر سازی به آن احتیاج است؛ به همین دلیل مناسب ترین بستر به منظور کف سوله، بی شک بواسطه بتن ریزی انجام می شود.

با این حال اما موضوع این می باشد که بتن در مقابل نیروهای کششی، ضعف عملکردی داشته و سریعا دچار شکست می گردد. از طرفی دیگر فولاد از خود مقاومت بسیاری در مقابل کشش نشان داده و به همین دلیل در فونداسیون سوله، بتن را به فولاد مسلح می نمایند.

نقشه فونداسیون سوله سبک و سنگین

لازم به ذکر است بتن در ترکیب با میلگرد های فولادی به قدری چسبندگی بوجود می آورد که پی، در عمل به یک سازه یکپارچه تبدیل شده و تغییر شکل فولاد و بتن چه در فشار و چه در حرارت، منطبق بر هم رخ داده و همین موضوع هم سبب زیاد شدن سطح پایداری سوله استاندارد خواهد شد.

فرق بین سوله سبک و سنگین

گفتنی است مطالعه در رابطه با نقشه فونداسیون سوله سبک و سنگین هم قادر است جنبه کسب اطلاعات و هم نیز جنبه آموزشی داشته باشد و یا نیز این امکان وجود دارد تا به  منظور ایده برداری و الگو گیری نیز بهره گرفته شده و از نقشه هایی که پیش از این در این حوزه پیاده سازی و اجرا شده اند؛ کمک گرفته بشود.

در حالت کلی انواع فونداسیون سوله به دو نوع طبقه بندی می شوند : 1) فونداسیون نواری  2) فونداسیون منفرد

فونداسیون نواری

این نوع فونداسیون در حقیقت از یک نوار پیوسته بتنی ساخته شده که به منظور گسترده نمودن بار یکنواخت دیوار های آجری یا بتنی و نیز چندین ستون که در یک ردیف قرار دارند طراحی می گردد. لازم به ذکر است پهنای پی نواری، به ظرفیت باربری خاک زیرین پی ها وابسته بوده و ضخامت پی نیز به مقاومت مصالح بستگی دارد. گفتنی است غالبا از فونداسیون نواری به منظور سوله های سبک بهره می گیرند که علت این کار نیز کم بودن فاصله میان قاب های سوله در سوله های سبک بوده که حدودا 3 متر است.

در کل فونداسیون نواری برای سوله هایی با عرض دهانه کمتر از 9 متر گزینه بسیار خوبی می باشد. در ارتباط با نقشه فونداسیون سوله سبک و سنگین، نکته مهم این است که این طرح به منظور آن دسته سوله هایی مناسب بوده که با دیوار های سبک به اجرا درآورده می شوند همچون دیوار ساندویچ پانل، یا حتی الامکان در صورتی که دیوار سنگین اجرا می گردد همچون دیوار 35 سانتی، در دو طرف نما، حداکثر ارتفاع 1.5 متر باشند.

فونداسیون تکی

در این نوع فونداسیون، آرماتورها به شکل یک شبکه حصیری است. باتوجه به این مورد که با وارد آمدن بار ساختمان، بخش تحتانی تحت کشش قرار می گیرد؛ در بخش پایینی پی به اجرا در آورده می شود. گفتنی است این نوع فنداسیون منفرد سوله به صورتی می باشد که در قسمت زیرین ستون های فونداسیون منفرد اجرا شده و بوسیله شناز به همدیگر متصل می گردند.

لازم به ذکر است در نقشه فونداسیون سوله سبک و سنگین، از فونداسیون تکی برای سوله های سنگین و نیز سوله های سبک بالاتر از دهانه 22 بهره گرفته شده و بسته به دهانه سوله و دیوارهای سوله، اندازه فنداسیون مربعی و شنازهای رابط فرق دارند.

شرکت بیستون سازه آذران

بیستون سازه آذران سال ها است که در زمینه سوله سازی فعالیت می کند انواع سوله های سبک و سنگین را طبق نظر کارفرما می سازد که از کیفیت بسیار بالایی برخوردار است و با مرور زمان کمترین استهلاک را می بیند. شما هم می توانید برای دریافت مشاوره و اطلاع از قیمت ها با مشاوران این شرکت در تماس باشید.

نقشه فونداسیون سوله سبک و سنگین

تلفکس : ۳۲۰۲۱۹۸-۰۴۱ (۱۰خط)

همراه :  ۰۹۱۴۴۳۱۷۱۹۲ –  ۰۹۱۴۵۶۵۴۲۱۳

نتیجه گیری

در این مقاله به بررسی فونداسیون سوله سبک و سنگین پرداختیم. سوله ها امروزه کاربرد های زیادی دارند و توسط انواع کسب وکار های بزرگ استفاده می شوند. سوله به دلیل فرایند ساخت با زمان کم و قیمت به صرفه محبوبیت زیادی پیدا کرده اند. اگر شما هم قصد دارید یک کارخانه یا تولیدی احداث کنید زمان را از دست ندهید و همین حالا شروع کنید.

نویسنده: رپورتاژ
کدخبر: 279125

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین