|

کرونا بر روی بینایی تاثیر می‌گذارد؟

ویروس کرونا به چشم نیز انتقال می‌یابد و باعث التهاب و آبریزش چشم می‌شود ولی سوالی که پیش می‌آید این است که آیا کرونا در بینایی اختلال ایجاد می‌کند؟

سبک زندگی

ما در رابطه با این موضوع که آیا ویروس کرونا می‌تواند باعث اختلال در بینایی شود از متخصصان سوالاتی پرسیدیم. بوریس جانسون و دستیار ارشد وی دومینیک کامینگز، هر دو بر این باور هستند کهCOVID-۱۹ ممکن است بر بینایی آنها تأثیر بگذارد. با این حال، انگلیس مشکلات چشمی را جزو علائم ابتلا به ویروس کرونا به حساب نمی‌آورد.

در زمان نوشتن این مقاله تب زیاد، سرفه‌های مداوم و جدید و از بین رفتن حس چشایی یا بویایی هنوز از رایج‌ترین علائم این ویروس محسوب می‌شوند. از متخصصان بینایی سنجی، پزشکان و سایر متخصصان پزشکی سوال کردیم که آیا ویروس کرونا می‌تواند باعث اختلال در بینایی شود یا خیر.

مشکلات چشمی ویروس کرونا

چنانچه در مطالب بخش بهداشت و سلامت نمناک پیش از این خواندید کووید ۱۹ بر روی بدن هر فردی با علائم مختلفی ظاهر می‌شود. برخی از افراد مبتلا، علائم خفیف تا متوسطی دارند در حالی که بعضی دیگر نیاز به بستری شدن در بیمارستان دارند. با این حال مواردی همچون اختلال بینایی در کنار ابتلا به ویروس کرونا به ندرت اتفاق می‌افتد. درحال‌حاضر هیچ مدرک بالینی مبنی بر اثبات تأثیر ویروس کرونا بر وضوح دید وجود ندارد.

علائم مربوط به اختلالات بینایی در این نوع بیماری مشاهده شده است اما خیلی نادر است و به طور مستقیم بر بینایی تأثیر نمی‌گذارد.

" درحال‌حاضر هیچ مدرک بالینی مبنی بر اثبات تأثیر ویروس کرونا بر وضوح دید و بینایی وجود ندارد "

انتقال ویروس کرونا از طریق چشم

او همچنین می‌گوید به عنوان مثال یکی ازعوارض جانبی این بیماری ورم ملتحمه یا چشمان صورتی می‌باشد، اما این به نوبه ی خود یک بیماری چشمی بسیار شایعی است که می‌تواند به دلایل زیادی (جدا از باکتری و ویروس ها) از جمله آلرژی‌ها مانند تب یونجه پدید آید.

عفونت چشمی مرتبط با ویروس کرونا

در یک مطالعه ی تحقیقاتی بزرگ که در مجله‌ای پزشکی در نیوانگلند منتشر شده است، محققان، مبتلایان به ویروس کرونا با تاییدیه ی آزمایشگاهی که با عوارضی مثل ورم ملتحمه همراه بودند را تنها ۰.۸% در ۳۰ بیمارستان در سرتاسر چین ثبت کردند. در این موقعیت معمولا چشم بیمار دچار آب ریزش می‌شود و با احساس وجود جسمی خارجی (شن ریزه) همراه است که دردناک نیست و معمولاً در بینایی فرد اختلالی ایجاد نمی‌کند. اگرچه خیلی نادر است که ویروس کرونا باعث ورم ملتحه شود و تنها در ۱.۳% از افراد مبتلا مشاهده شده است.

به همین ترتیب، ورم ملتحمه را به لیست علائم "کمتر شایع شده" ویروس کرونا در کنار علائم شایع مثل احساس درد و کوفتگی بدن، گلو درد، اسهال، سر درد، کهیر و تغییر رنگ انگشتان دست و پا اضافه کرد.

مانند سایر عفونت‌های باکتریایی و ویروسی چشم، این ویروس به شدت می‌تواند مسری باشد، مخصوصا اگر فردی شی کثیقی را لمس کرده باشد و در صورت عفونت ویروسی چشم دچار آبریزش می‌شود، اگر فردی به چیزی که آلوده به ویروس بوده باشد، دست بزند. شما باید مطابق اصول بهداشتی مرتبا دست‌های خود را بشویید و نباید حوله، فنجان یا ظروف غذاخوری خود را با دیگران به اشتراک بگذارید.

علائم چشمی ویروس کرونا

ورم ملتهمه که به چشم قرمز یا چشم صورتی نیز شناخته می‌شوند، معمولا هر دو چشم را تحت تاثیر قرار می‌دهد که باعث آبریزش، التهاب، خارش همراه با احساس سوزش و شن دار شدن می‌باشد. همچنین باعث می‌شود که چشم ورم کند و به مژه‌ها بچسبد که این معمولا به دلیل آلرژی یا عفونت ایجاد می‌شود. وقتی که این عارضه با کووید ۱۹ همراه شود، در مراحل آخر این بیماری و در کنار علائم شایع تر مانند سرفه و تب مداوم یا با از دست دادن حس چشایی ظاهر می‌شود. اگر هیچ یک از دیگر علائم مرتبط با عفونت ویروس کرونا را ندارید، بعید به نظر می‌رسد که ورم ملتهمه ناشی از این ویروس کرونا باشد.

اگر به ورم ملتهمه مبتلا هستید و سایر علائم و نشانه‌های کووید ۱۹ را ندارید، با متخصص چشم تماس بگیرید تا در صورت لزوم در مورد نحوه درمان این بیماری از آنها راهنمایی بخواهید، هر چند که علائم اغلب خود به خود بهبود می‌یابند. با توجه به دلیل این اتفاق ممکن است برای از بین بردن عفونت لازم باشد از قطره‌های آنتی بیوتیک یا اگر دلیل به وجود آمدن آن آلرژی باشد از آنتی هیستامین استفاده کنید. بسیار مهم است که بیشتر از این چشم خود را تحریک نکنید، بنابراین تا برطرف شدن کامل عفونت از گذاشتن لنز و آرایش کردن اجتناب کنید.

انتقال ویروس کرونا از طریق چشم

اگرچه کووید ۱۹ یک عفونت تنفسی می‌باشد و می‌تواند به چشم‌ها هم نفوذ کند.

همان طور که قطرات ویروس از طریق دهان و بینی ما خارج می‌شوند، ویروس هایی مانند کووید ۱۹ قادر به آلوده کردن چشم افراد نیز می‌باشند. وقتی عطسه می‌کنیم، سرفه می‌کنیم و یا حتی بدون پوشش دهان صحبت می‌کنیم، ذرات ریز ویروس را از دهان یا بینی خود بر روی صورت شخص دیگری انتقال می‌دهیم که قابل استنشاق است و چشم‌ها را نیز آلوده می‌کند.

راه‌های جلوگیری از انتقال ویروس کرونا به چشم:

شما همچنین ممکن است با لمس کردن چشمانتان پس از تماس داشتن با فرد مبتلا به ویروس یا چیزی که ذرات ویروس روی آن قرار دارد، خود را نیز مبتلا کنید.

استفاده از عینک به جای لنز طبی:

اگر از لنز طبی استفاده می‌کنید بهتر است جای آن را با زدن عینک عوض کنید. هیچ مدرکی مبنی بر اینکه استفاده از لنزهای طبی ریسک ابتلا به ویروس کرونا را افزایش می‌دهد، وجود ندارد اما استفاده از لنز به این معنی است که ممکن است چشم‌های خود را بیشتر از یک فرد معمولی لمس کنید. با استفاده از عینک می‌توانید هرگونه تحریک چشم یا لمس چشم خود را به حداقل برسانید. دست‌ها را همیشه تمیز نگه دارید و مطمئن شوید که مطابق اصول بهداشتی از مواد ضدعفونی‌کننده استفاده می‌نمایید.

از مالیدن چشم خودداری کنید:

ترک این عادت طبیعی ممکن است دشوار باشد، اما جلوگیری از آن خطر ابتلا به عفونت را کاهش می‌دهد. برای خارش، مالش یا تنظیم عینک به جای انگشتان خود از دستمال استفاده کنید. خشکی چشم منجر به مالش بیشتر می‌شود، بنابراین قطره‌های مرطوب‌کننده را به روتین روزانه ی چشم خود اضافه کنید. اگر به هر دلیلی باید چشم‌های خود را لمس کنید، ابتدا دستانتان را حداقل به مدت ۲۰ ثانیه با آب و صابون بشویید وبعد از لمس چشمانتان، آنها را دوباره بشویید.

مالیدن چشم

فاصله ی اجتماعی و بهداشت را رعایت کنید:

مرتبا دستان خود را به مدت بیست ثانیه با آب و صابون بشویید.

از لنزهای بهداشتی استفاده کنید و از لمس کردن یا مالیدن دست، بینی، دهان و چشم خودداری کنید.

نتیجه گیری

امیر محمد، جراح و مشاور چشم پزشک برای اصلاح بینایی در بیمارستان فوق تخصصی چشم Optegra، می‌گوید:

در مورد بینایی شما نگرانی زیادی وجود ندارد. اگرچه کووید ۱۹ می‌تواند باعث ورم ملتهمه و به ندرت باعث یک سری تغییر خفیف در شبکیه ی چشم شود، اما هیچ مدرکی دال بر اثبات تأثیر بر بینایی وجود ندارد. انجمن مراقبت از چشم اورژانس انگلیس به این موضوع واقف است که چشم بیماران COVID-۱۹ ممکن است در طول بیماری دچار قرمزی و آبریزش شود. این عارضه بدون قطره چشمی برطرف می‌شود و بنابراین آنها توصیه می‌کنند که به بخش چشم مراجعه نکنند.

در حالی که ویروس کرونا تاثیری در بینایی ندارد، اما اگر نگران بینایی خود هستید رانندگی نکنید. این افراد تا زمان مشخص شدن اینکه آیا بینایی آنها تحت تاثیر این بیماری قرار گرفته یا خیر، نباید رانندگی کنند.

اگر کلاً نگران هستید، باید یک وقتی از پزشک بینایی سنجی بگیرید.

 

 

منبع: نمناک
کدخبر: 121609

ارسال نظر