باید و نبایدهای تزریق واکسن آنفلوآنزا
دکتر مهدی سلیمی فوق تخصص ریه و متخصص داخلی گفت: در شرایط شیوع کرونا استفاده از واکسن آنفولانزا برای افراد پرخطر و دارای بیماریهای زمینهای و همچنین افراد مسن توصیه میشود.
وی گفت: زمان تزریق واکسن آنفولانزا اوایل مهر تا اواسط آبان میباشد و توصیه میشود واکسن در این فاصله زمانی تزریق شود.
این متخصص داخلی گفت: افراد در معرض خطر، از جمله افرادی که دچار بیماریهای نقص سیستم ایمنی هستند و مبتلایان به سرطان که هم اکنون شیمی درمانی میشوند هم جزء گروههای حساس هستند، بیماران مبتلا به آسم و بیماریهای ریوی مزمن و دیابت و همچنین افرادی که نارسایی کلیه و بیماری قلبی دارند باید از این واکسن استفاده کنند.
وی افزود: پرسنل بهداشتی درمانی، مراکز نگهداری از سالمندان، معلولین جسمی حرکتی و ذهنی، بیماران روانی مزمن، بیمارانی که داروهایی مصرف میکنند که سیستم ایمنی بدنشان را ضعیف میکند و بیماران مبتلا به تالاسمی ماژور نیز جزو افراد در معرض خطر هستند و باید واکسن آنفولانزا برای آنها تزریق شود.
به گفته وی افراد چاق که دارای نمای توده بدنی بالاتراز ۴۰ میباشند، بیماران هموفیلی، کم خونی شدید، افرادی که دچار سوء تغذیه و سوء جذب هستند، بیمارانی مشکلات عصبی عضلانی دارند، افرادی که فاقد طحال هستند نیز باید این واکسن را دریافت نمایند.
دکتر سلیمی بیان کرد: همچنین به بیمارانی که به کرونا مبتلا شده و درگیری شدید ریوی داشته و در ICU بستری بودهاند و درحالحاضر بطور کامل بهبود یافتهاند نیز توصیه میشود واکسن آنفولانزا دریافت نمایند، چرا که ابتلا به آنفولانزا موجب میشود درگیری ریوی در این افراد تشدید شده و با عوارض شدید ریوی مواجه گردند.
به گفته این متخصص عفونی وااکسن آنفولانزا برای افراد بالای ۶۵ سال و همچنین مادران باردار نیز ضروری است.
وی گفت: مردم به این نکته توجه داشته باشند که تزریق واکسن آنفولانزا باعث ایجاد ایمنی در مقابل بیماری کرونا نمیشود. واکسن آنفولانزا شدت بیماری را کم میکند و بر اساس بررسیهای انجام شده کسانی که این واکسن را دریافت میکنند احتمال اینکه نوع شدید آنفولانزا مبتلا شوند کاهش مییابد و ممکن است آنفولانزای خفیف تری را تجربه کنند و به نوع شدید و مرگبار بیماری مبتلا نمیشوند. همچنین واکسن آنفولانزا از ابتلا به سرماخوردگیهای معمولی که توسط ویروسهای تنفسی ایجاد میشوند جلوگیری نمیکند.
وی تاکید کرد: نکته مهم دیگر این است که نگهداری واکسن آنفولانزا نیازمند رعایت زنجیره سرد میباشد، بنابراین پس از تهیه بلافاصله باید تزریق شده و نباید در منزل نگهداری شود.
این متخصص عفونی در کرمانشاه گفت: افرادی که سابقه آلرژیک شدید و آنافیلاکسی به واکسن و اجزای آن دارند پیش از تزریق واکسن آنفولانزا حتما باید با پزشک مشورت نمایند.
همچنین برای افرادی که به کووید ۱۹ مبتلا شدهاند و یا مشکوک به کرونا هستند نباید تا زمان بهبودی کامل و رفع علائم بیماری واکسن آنفولانزا تزریق شود.
ارسال نظر