|

ماسک چطور شدت انتقال بیماری را کاهش می‌دهد؟

استفاده از ماسک شدت ابتلا به بیماری کرونا را کاهش می‌دهد.

تا به اینجا دانشمندان فکر می‌کردند که افراد بااستفاده از ماسک، از خود و دیگران در برابر بیماری محافظت می‌کنند. حالا طبق تحقیقات جدید مشخص شده که ماسک در صورت ابتلا به بیماری، شدت آن را کاهش می‌دهد.

به گفته این محققان، ماسک حجم ویروس هایی که به دستگاه تنفسی فرد می‌رسد را کنترل می‌کند و منجر به ابتلای سبک تری می‌شود. این بدان معناست که کرونا می‌تواند در جامعه پخش شود اما با این راه کار تاثیر کمتری روی افراد خواهد داشت. شاید استفاده از ماسک یکی از دلایل اصلی کاهش آمار مرگ و میر و ابتلا در ماه‌های گذشته بوده باشد.

ماسک‌ها چطور از افراد محافظت می‌کنند

کرونا از طریق قطراتی منتشر می‌شود که هنگام صحبت، عطسه یا سرفه فرد بیمار در فضا پخش می‌شود که در صورت وارد شدن به دهان فرد دیگر، او راهم مبتلا خواهد کرد.

براساس گفته‌های رابرت گری، استاد دانشکده پزشکی تولان، ماسک مانعی فیزیکی برای ورود این قطرات به داخل دهان است. در حقیقت ماسک می‌تواند جلوی ۴۰-۶۰% از قطرات را بگیرد. ماسک‌های N۹۵ کارایی بهتری دارند و می‌توانند جلوی ۹۵% قطرات ریز را و حتی ویروس‌ها را بگیرند.

ماسک چطور از خود فرد محافظت می‌کند

گری می‌گوید که برخی براین باورند که میزان وجود ویروس ها، شدت بیماری را تعیین می‌کند. معمولا هرچه حجم میکروب بالاتر باشد، علائم زودتر بروز کرده و مریضی شدیدتر می‌شود.

دکتر مونیکا گاندی از دانشگاه سان فرانسیسکو عنوان کرده که زدن ماسک می‌تواند شدت بیماری را در افراد مبتلا کاهش دهد. اگر تعداد قطرات کمتری بواسطه استفاده ازماسک، وارد دستگاه تنفسی فرد شده، پس این بمعنای دریافت کمتر ویروس است. مقدار کم ویروس به معنای کم بودن شدت بیماری است.

حتی استفاده از ماسک در مکان هایی مانند رستوران و اجباری شدن آن، باعث کاهش بیماری کرونا شده است. در مطالعه‌ای که روی کارمندان بیمارستان انجام شد، جواب آنتی بادی بدنشان به بیماری کرونا مثبت بود، اما خودشان نمی‌دانستند که به کرونا مبتلا هستند.

چطور تا زمان رسیدن واکسن از ماسک استفاده کنیم

گاندی می‌گوید که استفاده از ماسک در سطح کشور، نقش مهمی در کاهش شیوع بیماری داشته است. او و تیمش معتقدند که ماسک می‌تواند شدت بیماری را در زمان ابتلای افراد به کرونا، کاهش دهد.

او می‌گوید" جو بایدن کار درستی برای اجباری کردن ماسک انجام داد". از نظر او ماسک زدن، استراتژی خوبی است که می‌توان در مدارس هم انجام داد. بجای آنکه در زمان دیدن موارد جدید ابتلا، همه جا را ببندیم، بهتر است برای مشاهده شدت گرفتن بیماری، بستری شدن افراد و مرگ و میر برنامه‌ریزی‌های دقیق تری انجام دهیم.

او می‌گوید" ما با موارد جدید هم مواجه خواهیم شد اما تا وقتی که بیماران جدید بدون علامت باشند، مراکز درمانی باید تمرکز خود را متوجه کاهش میزان بیماری یا مرگ و میر ناشی از عفونت بیماران کرده و بیشتر به بررسی شدت بیماری بپردازند، نه علائم آن.

در گزارشی که در ۸سپتامبر ۲۰۲۰ در یک مجله پزشکی منتشر شد، گاندی و تیمش اذعان کردند که عفونت‌های بی‌علامت می‌توانند برای مردم مفید هم باشند. او می‌گوید" قرار گرفتن جامعه در معرض سارس کووید-۲ (ویروسی که منجر به تولید کووید ۱۹ می‌شود) و استفاده از ماسک، می‌تواند منجر به افزایش ایمنی جامعه و کاهش سرعت بیماری شود، تا اینکه واکسن کرونا به‌دست همه برسد.

استفاده از ماسک می‌تواند نقش مهمی در سلامت جامعه ایفا کند. بااین کار سرعت و شدت بیماری نیز کاشه می‌یابد.

 

 

منبع: بهداشت نیوز
کدخبر: 124541

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین