|

استرس را با این تکنیک مهار کنید

این روز‌ها استرس به یکی از بزرگ‌ترین معضلات افراد تبدیل شده که لازم است برای کنار گذاشتن آن چند راهکار را امتحان کنید.

یکی از عکس العمل‌های ذهنی و فیزیکی که امکان دارد افراد آن را در هر زمانی احساس کنند، استرس است. این بیماری یکی از بزرگترین معضلات افراد شناخته شده است و احتمال دارد باعث بروز بیماری‌های گوناگون شود.

هورمون‌های استرس ممکن است موجب افزایش ضربان قلب، سرعت بخشیدن به تنفس و انقباض عضلات ‌شوند. از جمله عوامل استرس مزمن می‌توان به کلافگی، اضطراب، افسردگی، سردرد، بی‌خوابی و مشکل در سیستم ترشحی و عصب مرکزی اشاره کرد. همچنین استرس ممکن است تاثیر فراوانی بر عملکرد سیستم بدنی و فعالیت‌های آن داشته باشد.

عوارض استرس بر سلامت قلب و عروق

هنگام داشتن استرس، نفس کشیدن فرد تند‌تر شده و موجب سخت‌تر رسیدن اکسیژن به خون می‌شود؛ بنابراین افراد مبتلا به مشکلات تنفسی باید به دور از محیط‌های استرس زا باشند. به دلیل افزایش فشار خون هنگام داشتن استرس خطر حمله قلبی نیز بیشتر می‌شود.

عوارض استرس بر سیستم تنفسی

کبد که عضو مهمی در بدن است هنگام استرس باعث تولید قند زیادی می‌شود؛ بنابراین استرس مداوم و زیاد برای افراد موجب دفع نکردن گلوکز اضافی بدن شده و خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را افزایش خواهند داد. به علت افزایش اسید معده ممکن است افراد در هنگام استرس خطر ابتلا به مشکلاتی از قبیل رفلاکس معده را احساس کنند.

عوارض استرس بر سیستم عضلانی بدن

استرس موجب کاهش مقاومت عضلات بدن در برابر آسیب‌های گوناگون می‌شود. در صورت وجود استرس افراد دچار کمر درد، شانه درد و ضعف عضلانی خواهند شد، همچنین وجود مداوم و طولانی مدت استرس موجب از بین رفتن مقدار مقاومت سیستم ایمنی بدن و در نتیجه بروز انواع مشکلات و بیماری‌ها خواهد شد.

عوارض استرس بر سلامت و عملکرد مغز

بر اساس تحقیقات، استرس طولانی مدت موجب افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های ذهنی در افراد می‌شود. طبق نظر متخصصان استرس مداوم موجب افزایش میلن و در نتیجه از بین رفتن تعادل و عدم تبادل ارتباطات خواهد شد. در ضمن استرس زیاد می‌تواند مغز را کوچک کند. در صورت بروز هرگونه اختلالات و عدم تمرکز بر فعالیت‌هایتان و همچنین داشتن استرس هرچه سریع‌تر به پزشک معالج خود برای دریافت دارو‌ها و مشاوره مراجعه کنید.

 چند مورد از راه‌های کاهش اضطراب و استرس

هیپنوتیزم موجب کاهش استرس و در نتیجه جلوگیری از ایجاد بسیاری از مشکلات و بیماری‌ها می‌شود.

از خود درباره کاهش استرس سوال کنید گاهی خودتان بهتر می‌دانید که انجام چه کاری موجب کاهش استرس و آرام شدنتان می‌شود.

در طول روز مسائلی که موجب ناراحتی و یا عصبانیت شما می‌شوند را بنویسید؛ این کار موجب تسکین استرس به وجود آمده در شما می‌شود.

- انجام ورزش‌هایی از قبیل یوگا که نوعی تمرین تنفسی، مدیتیشن و ورزش سبک نیز به شمار می‌رود در کاهش و تسکین استرس موثر خواهد بود.

تمرینات تنفسی از راحت‌ترین راه‌هایی است که در هر جایی می‌توانید برای درمان و کاهش استرس آن را انجام دهید.

انجام بازی‌های فکری و آرام به از بین رفتن و دفع استرس کمک می‌کند؛ گاهی علاوه بر بازی‌های فکری و آرام انجام بازی‌های پر تحرک و شلوغ نیز موجب آرام شدن ذهن و خارج شدن فرد از حالت پریشانی می‌شود.

از روش‌های دیگر کاهش استری می‌توان به پیاده روی، موسیقی درمانی، توجه به بازخورد ها، خنده بیشتر، باغبانی کردن، مدیریت زمان، رژیم غذایی مناسب، آموختن مهارت‌های ارتباطی شجاعانه، گوش دادن به موسیقی، کاهش مصرف کافئین، انجام کار‌های ریز و درشت و مهم به موقع و به تعویق نینداختن آنها، نوشیدن چای سبز، گوش دادن به موسیقی هنگام کار کردن در خانه، تماشای ماهی‌های داخل آکواریوم، راه رفتن به همراه دوست، آواز خواندن همراه با اهنگ، آبگرم خانگی، کاهش دادن برخی از تعهدات خود، استفاده از شکلات تلخ، نقاشی کشیدن، رقصیدن، خوش بین بودن، رفتن به سفری کوتاه و لذت بخش، تمرینات تنفسی، آشپزی کردن، داشتن انرژی مثبت، دعا کردن، نه گفتن، خواب کوتاه و یا چرت زدن، ماساژ دادن خودتان و انجام برنامه روتین اشاره کرد.

منبع: کارگر آنلاین
کدخبر: 130642

ارسال نظر

 

آخرین اخبار