|

نگاهی به باورهای غلط درباره واکسن کرونا

با نزدیک شدن به زمان آماده شدن حداقل یک واکسن کرونا در سطح جهانی، باورهای غلطی در بین مردم شکل گرفته است که می‌تواند مانع از انجام واکسیناسیون گسترده جهانی شود. در این صورت بحران همه گیری کنترل نخواهد شد.

طی ماه‌های گذشته پیشرفت‌های چشم گیری در تولید واکسن کووید ۱۹ رخ داده که پرتوی امیدی در تاریکی بحران همه گیری خواهد بود. طبق اعلام سازمان بهداشت جهانی (WHO) درحال‌حاضر ۴۲ کاندیدای واکسن کووید ۱۹ در آزمایش‌های بالینی و ۱۵۱ مورد دیگر در ارزیابی پیش بالینی هستند. دو یا سه نوع از این واکسن‌ها به احتمال زیاد تا پایان امسال وارد بازار می‌شوند.

آنتونی فاوچی (Anthony Fauci)، متخصص بیماری‌های عفونی ایالات متحده امریکا در مصاحبه‌ای خبری اعلام کرد: واضح است یک واکسن کرونای ایمن و موثر تا اوایل دسامبر در دسترس قرار خواهد گرفت. با این حال، وی گفت احتمالاً واکسیناسیون گسترده تا پیش از سه ماهه دوم یا سوم سال ۲۰۲۱ میلادی صورت نخواهد گرفت. این مسئله در مورد همه کشورها یکسان بوده و امکان اینکه همه مردم در مدت زمان کوتاه واکسینه شوند، وجود ندارد.

در راستای تولید واکسن کرونا، باورهای غلط متعددی در بین مردم سراسر جهان رایج شده است. در اینجا تلاش می‌شود تا تعدادی از این باورهای غلط را عنوان کرده و آنها را تصحیح کنیم:

واکسن کووید ۱۹ پایان دهنده بیماری همه گیر کرونا است

این باور احتمالاً بزرگترین تصور غلط در مورد واکسن ویروس کرونا است که بیشتر مردم معتقدند که با رسیدن واکسن، همه گیری از بین خواهد رفت. واقعیت این است که اگرچه هیچ کس به طور دقیق نمی‌داند، میزان کارآیی و اثربخشی واکسن‌های کرونا چگونه خواهند بود اما احتمال این که این واکسن‌ها صد درصد موثر باشند، بسیار کم است. حتی اگر واکسن‌های کرونا ۷۰ درصد موثر باشند، ۳۰ درصد از افراد ممکن است به طور موثر در برابر این ویروس، ایمن نشوند به این معنا که همه گیری کرونا پایان نخواهد یافت. نکته مثبت در این است که واکسن‌ها مطمئناً به گذر از حالت بحران فعلی کمک می‌کنند.

بعد از آماده شدن واکسن می‌توان ماسک‌ها را کنار گذاشت

استفاده از ماسک و رعایت فاصله گیری فیزیکی بهترین روش برای جلوگیری از ابتلا به ویروس کرونا و همچنین پیشگیری از شیوع این بیماری است. اما این تصور غلط در بین افراد وجود دارد که پس از واکسیناسیون علیه ویروس کرونا، رعایت این موارد دیگر لازم نخواهد بود.

واقعیت این است که کارشناسان می‌گویند استفاده از ماسک و رعایت فاصله گیری فیزیکی حداقل باید تا سال دیگر ادامه پیدا کند. علاوه بر این، ممکن است به محض دریافت واکسن، نیاز به داروی ضد ویروسی مانند رمدسیور (remdesivir) به طور کامل برطرف نشود.

بی نیازی برخی ملل یا قومیت‌ها به واکسن کرونا

برخی گروه ها، افراد یا ملیت‌ها اعتقاد دارند که به واکسن کرونا نیازی ندارند. آمار مبتلایان و مرگ و میر کرونا در برخی کشورها کم بوده و در صورت ابتلا میزان بهبودی نیز قابل توجه بوده بنابراین این تصور غلط ایجاد شده که افراد این کشورها نیازی به واکسن کرونا نخواهند داشت. واقعیت این است که امکان دارد در برخی مناطق شیوع ویروس کرونا نسبت به برخی دیگر از مناطق جهان کمتر باشد اما این ویروس هنوز کشنده خواهد بود. بنابراین همه افراد در سطح جهان نیاز به واکسن کرونا خواهند داشت.

مطالعات نشان داده است که افراد بدون نشانه و یا با علائم خفیف در حال گسترش این همه گیری هستند. علاوه بر این، ویروس کرونا می‌تواند به ایجاد اثرات طولانی مدت روی افرادی که از این بیماری بهبود پیدا کرده اند، منجر شود. بنابراین واکسینه شدن علیه ویروس کرونا مهم است.

واکسینه شدن به واکسن کرونا ما را به کرونا مبتلا می‌کند

این باور غلط شاید بزرگترین مانع در راه واکسیناسیون گسترده علیه ویروس کرونا باشد. بسیاری از افراد نگران این مسئله هستند که با تزریق واکسن کرونا، به بیماری کووید ۱۹ مبتلا شوند. واقعیت این است که یک واکسن در واقع از ویروس کاملا ضعیف یا غیرفعال شده یا بخشی از ویروس ضعیف شده، تشکیل شده است تا موجب بیماری نشود.

زمانی که یک واکسن تولید می‌شود، پیش از تولید، مراحل آزمایش آن در آزمایشگاه روی سلول‌های آزمایشگاهی، سپس روی جانوران آزمایشگاهی و پس از آن روی انسان‌ها انجام می‌شود. یک واکسن فقط زمانی برای استفاده عموم تایید می‌شود که آزمایش‌های ایمنی، اثربخشی و مصونیت آن در آزمایش‌های پیش بالینی و بالینی برای استفاده در انسان مثبت ارزیابی شود. با این وجود باید در نظر داشت که احتمال بروز عوارض جانبی جزئی با هر واکسنی وجود دارد.

 

منبع: کارگر آنلاین
کدخبر: 130869

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین