|

۶ فایده شگفت‌انگیز چغندر برای سلامتی

چغندر لزوماً در رژیم‌های غذایی اصلی بسیاری از افراد وجود ندارد.

سبک زندگی

 این سبز ریشه‌ای منحصر به فرد ممکن است مجموعه‌ای از مزایای سلامتی، از جمله کاهش فشار خون تا بهبود عملکرد ورزشی را فراهم کند. چغندر همچنین حاوی انواع مواد مغذی و ترکیباتی است که در بسیاری از غذاهای دیگر یافت نمی‌شود.

چغندر فشار خون را کاهش می‌دهد

چغندر حاوی نیترات است که بدن آن را به اکسید نیتریک تبدیل می‌کند. اکسید نیتریک یک رگ گشاد‌کننده عروق است که رگهای خونی را شل و گسترده می‌کند و به همین طریق می‌تواند فشار خون را کاهش دهد.

یک مطالعه کوچک در سال ۲۰۱۵ نشان داد که نوشیدن ۲۵۰ میلی لیتر آب چغندر در روز و طی چهار هفته برای کاهش فشار خون در بیماران مبتلا به فشار خون کافی است. بر اساس یک مطالعه کوچک در سال ۲۰۱۴، چغندر همچنین می‌تواند فشار خون را در افراد مسن و دارای اضافه وزن کاهش دهد.

چغندر می‌تواند با التهاب مقابله کند

رنگ قرمز تیره چغندر توسط بتالایین، ماده مغذی گیاهی تولید شده توسط گیاهان که دارای خواص آنتی اکسیدانی است، ایجاد می‌شود. بتالاین دارای خواص ضد التهابی است زیرا می‌تواند آنزیم سیکلواکسیژناز-۲ (COX-۲) را که با التهاب همراه است سرکوب کند.

التهاب مزمن می‌تواند به بافت سالم آسیب برساند و خطر مشکلات سلامتی طولانی مدت مانند بیماری‌های قلبی، سرطان، دیابت و آلزایمر را افزایش دهد. التهاب مزمن کمی شبیه زنگ زدگی روی آهن است. اگر زنگ زدگی را از بین نبرید و مدام آن را در معرض عناصر قرار دهید، همچنان تخریب می‌شود.

در یک مطالعه کوچک در سال ۲۰۱۶، پژوهشگران دریافتند که التهاب سیستمیک برای کسانی که فشار خون دارند پس از دو هفته مکمل با چغندر پخته یا آب چغندر خام بهبود یافته است. آب چغندر خام حتی در مقایسه با چغندر پخته در مبارزه با التهاب نیز موثر بود.

چغندر به کاهش وزن کمک می‌کند

هنگامی که می‌خواهید وزن خود را کاهش دهید، خوردن غذاهایی که سیر‌کننده هستند می‌تواند بسیار مفید باشد تا احساس سیری کنید و پرخوری نکنید.

چغندر از نظر محتوای آب و فیبر غنی است. این می‌تواند به شما کمک کند تا بهتر سیر و هیدراته شوید، همچنین می‌تواند به احساس سیری کمک کند.

چغندر کالری نسبتاً کمی دارد و حاوی مقدار مناسبی پروتئین برای یک سبزیجات ریشه‌ای است، که این باعث می‌شود که برای کسی که سعی در کاهش وزن دارد، یک انتخاب سالم باشد.

چغندر یبوست را از بین می‌برد

مقدار بالای فیبر و آب چغندر به هضم غذا کمک می‌کند. فیبر با بزرگ شدن مدفوع به شما در داشتن حرکات روده‌ای طبیعی کمک می‌کند و احتمال یبوست را برای شما کم می‌کند.

فیبر همچنین می‌تواند به جلوگیری از بیماری‌های گوارشی مانند سرطان روده بزرگ، بیماری ریفلاکس معده و مری و دیورتیکولیت کمک کند.

چغندر از سلامت مغز پشتیبانی می‌کند

از آنجا که چغندر می‌تواند فشار خون را کاهش دهد، بنابراین می‌تواند خطر سکته مغزی و سایر مشکلات مغزی را کاهش دهد.

هر زمان فشار خون بالا باشد، خطر سکته مغزی و سایر شناختها افزایش می‌یابد. بنابراین، کاهش فشار خون به شما کمک می‌کند و همچنین سهولت و میزان خون وارد مغز را افزایش می‌دهد.

نیتراتهای موجود در چغندر نیز ممکن است در سلامت مغز نقش داشته باشد. مطالعه‌ای که در سال ۲۰۱۱ روی بزرگترهای مسن انجام شد نشان داد که نیترات‌ها جریان خون را در مناطق مهم مغز مانند لوب پیشانی که با توجه و حافظه فعال ارتباط دارد افزایش می‌دهد.

چغندر عملکرد ورزشی را بهبود می‌بخشد

نیتراتهای موجود در چغندر نیز ممکن است عملکرد ورزشی را بهبود بخشند، به دلیل تأثیری که آنها بر میتوکندری دارند، بخشی از سلول که انرژی تولید می‌کند. نیترات‌ها کارایی میتوکندری سلولی را بهبود می‌بخشند.

از آنجا که میتوکندری برای تولید انرژی در سلولهای شما مورد نیاز است، هر چیزی که بتواند عملکرد آنها را با کارآیی بیشتری انجام دهد به عملکرد ورزشی کمک می‌کند.

یک مطالعه کوچک در سال ۲۰۱۶ نشان داد که کنسانتره چغندر غنی از بتالئین می‌تواند عملکرد را در دوندگان رقابتی بهبود بخشد. کسانی که کنسانتره چغندر مصرف کردند نسبت به افرادی که دارونما داشتند، میزان تحمل فشار کمتری داشتند. آنها همچنین افزایش کمتری در لاکتات دهیدروژناز داشتند که نشانگر آسیب عضلانی است. یک مطالعه کوچک دیگر در سال ۲۰۱۹ نشان داد که نیترات‌های حاصل از آب چغندر باعث کاهش خستگی عضلات می‌شوند.

مانند هر غذایی، مصرف بیش از حد چغندر هم می‌تواند منجر به برخی مشکلات سلامتی شود. خطرات ناشی از مصرف زیاد عبارتند از:

افزایش خطر ابتلا به سنگ کلیه: از آنجا که چغندر سرشار از ترکیب اگزالات است خوردن زیاد آن می‌تواند در تشکیل سنگ کلیه نقش داشته باشد.

می تواند نقرس را بدتر کند: اگر از نقرس رنج می‌برید، ممکن است بخواهید از چغندر خودداری کنید. اگزالات موجود در چغندر می‌تواند باعث افزایش اسید اوریک شود که می‌تواند نقرس را بدتر کند.

منبع: همگردی
کدخبر: 134199

ارسال نظر