|

چند توصیه به بیماران دیابتی در روزهای کرونایی

متخصص تغذیه و رژیم درمانی با بیان اینکه ویروس کرونا در پی ضعف سیستم ایمنی بدن، فرد را گرفتار می‌کند، گفت: بیماران دیابتی در روزهای کرونایی با استفاده از تغذیه مناسب، مکمل‌ها و ورزش بیشتر مراقب تقویت سیستم ایمنی بدن باشند.

دیابت یا همان بیماری قند که متاسفانه اقشار مختلف جامعه را به خود مبتلا کرده، یک نوع اختلال متابولیک و سوخت و‌سازی در بدن است که به واسطه آن توانایی تولید انسولین در بدن از بین می‌رود یا برعکس مقاومت در برابر انسولین در بدن ایجاد می‌شود.

در اهمیت جدی گرفتن این بیماری همین بس که در دراز مدت می‌توانند اعضای مختلف بدن همچون کلیه، چشم و اعصاب و قلب را درگیر کنند و یگانه راه کنترل آن، تغییر سبک زندگی و افزایش آگاهی عمومی در ارتباط با علل، عوارض، پیشگیری و درمان این پدیده روزافزون است.

به همین دلیل با همکاری بنیاد بین‌المللی دیابت (IDF) و سازمان جهانی بهداشت (۱۴) نوامبر ۱۹۹۱ سالگرد تولد «فردریک بانتینگ» کاشف انسولین، به عنوان روز جهانی دیابت نامگذاری شد.

بیماری که امیرکامران نیکوسخن مدیرعامل انجمن دیابت ایران آن را سونامی قرن می‌داند که حدود ۴۶۳ میلیون نفر از جمعیت جهان را به خود مبتلا کرده و می‌رود که تا سال ۲۰۳۰ از مرز نیم میلیارد نفر بگذرد.

وی با تاکید بر اینکه دیابت بیماری است که هزینه بسیاری را بر جامعه تحمیل می‌کند، خاطرنشان می‌کند: تخمین فدراسیون بین‌المللی دیابت این است که هزینه درمان دیابت و عوارض آن در دنیا تا ۱۰ سال آینده از ۸۰۰ میلیارد دلار بگذرد. از طرف دیگر مرگ ومیر و عوارض آن هم بالاست و گفته می‌شود که تقریباً هر هشت ثانیه در جهان یک نفر به خاطر دیابت از دنیا می‌رود.

مریم حضرتی معاون پرستاری وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درباره آمار مبتلایان به دیابت در ایران یادآور می‌شود: اکنون تعداد افراد مبتلا به دیابت در کشور ۵ میلیون و ۳۸۷ هزار و ۲۰۰ نفر و میزان شیوع این بیماری در بالغین ۹.۴ درصد است.

این متخصص تغذیه با تاکید بر اینکه بیماران دیابتی به دلیل نوع و ویژگی بیماری که دارند باید مراقب جسم و روان خود به صورت همزمان باشند، تصریح کرد: کنترل دیابت صرفا معطوف به اصلاح روش تغذیه نیست بلکه ورزش روزانه، مدیریت استرس، استفاده صحیح از داروها و انسولین طبق نظر پزشک متخص غدد و تغییر سبک زندگی را می‌طلبد.

به گفته زارع، مهم‌ترین اصل در کنترل دیابت کسب آگاهی درباره بیماری است که خوشبختانه در سال‌های اخیر در مراکز بهداشت این آموزش‌ها در قالب بروشور، پوستر و مشاوره پزشکی ارائه می‌شود زیرا تا زمانی که یک پدیده شناخته نشود نمی‌توان با آن مبارزه کرد.

دیابت به دنبال خود، بیش از ۲۰ نوع بیماری به ارمغان می‌آورد

این متخصص تغذیه، با تقسیم بیماری دیابت به دو نوع یک و دو خاطرنشان کرد: دیابت نوع یک از سن ۱۰ سالگی و به صورت ژنتیکی رخ نمایی می‌کند که با تزریق انسولین روزانه تا پایان عمر قابل کنترل است. اما دیابت نوع ۲، می‌تواند در هر سنی اتفاق بیافتد که معمولا در سن بالا و بستگی به وضعیت فرد بروز می‌کند.

وی درباره دلایل ابتلای افراد به دیابت نوع ۲ در سن بالا توضیح داد: چاقی و اضافه وزن، استرس شدید، ایجاد اختلال در سیستم غددی و در نتیجه نوسان قند خون و بی‌توجهی به خود مراقبتی، احتمال ابتلا به دیابت را در افراد تشدید می‌کند.

زارع با تاکید بر اینکه دیابت یا بیماری قند، به دنبال خود ۲۰ نوع بیماری دیگر برای فرد مبتلا به ارمغان می‌آورد، اظهارکرد: کبد چرب، سیروز کبدی، بیماری‌های کلیوی و مشکلات مربوط به چشم نمونه‌های مشهود اوج گیری دیابت در فرد مبتلایی است که این بیماری را جدی نمی‌گیرد.

منبع: همگردی
کدخبر: 135255

ارسال نظر