شایعترین نوع دیابت کدام است؟
پزشک فوق تخصص غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی تاکید کرد: دیابت نوع دو شایعترین نوع دیابت است و به دلیل صنعتی شدن، کم تحرکی و مصرف فست فودها و غذاهای آماده روند رو به افزایش دارد.
دکتر حبیبه سادات شاکری گفت: دیابت شیرین یا ملیتوس نوعی بیماری غیرواگیر و جزو شایعترین بیماریها بوده که با افزایش قند خون مشخص میشود و در واقع بدن قادر به تنظیم مقدار قند در خون نیست.
دکتر شاکری با بیان این که برخی از بیماریهای ژنتیک نیز میتواند به دیابت تبدیل شود، گفت: علاوه بر دیابت نوع یک، دو و بارداری، دیابت ثانویه به بیماریهای اندوکرین نظیر ثانویه به آکنومگالی، سندروم کوشینگ و... وجود دارد.
وی با بیان این که پرکاری تیروئید (هایپرتیروئیدی) نیز میتواند باعث ایجاد دیابت شود، اظهارکرد: مصرف برخی داروها نیزنظیر گلوکوکورتیکوئیدها میتواند باعث بروز دیابت ثانویه شود که به ویژه در افرادی که بیماری روماتیسمی یا بدخیمی دارند و کورتون مصرف میکنند.
این عضو هیات علمی دانشگاه مصرف درازمدت کورتون را در ایجاد دیابت موثر دانست و عنوان کرد: مصرف داروهایی نظیر دیازوکساید، اسید نیکوتینیک و...نیز میتواند باعث افزایش قندخون شود.
وی توضیح داد: گاهی اوقات به دنبال ابتلا به عفونتهای ویروسی نظیر سیتومگالوویروس یا سرخجه فرد میتواند به دیابت مبتلا شود.
وی به اهمیت و نحوه تشخیص دیابت اشاره و خاطرنشان کرد: قند طبیعی در افراد پس از ۸ ساعت ناشتایی کمتر از صد میلی گرم در دسی لیتر است و وقتی قند خون بیشتر یا مساوی ۱۲۶ میلی گرم در دسی لیتر باشد میتواند در تشخیص دیابت به ما کمک کند.
دکتر شاکری کنترل دو روز مجزا قند ناشتا را برای تشخیص دیابت ضروری تلقی کرد و گفت: بعد از تشخیص دیابت با گرفتن شرح حال و معاینه بالینی نوع آن را تشخیص میدهیم.
وی افزود: افراد دارای سابقه فامیلی دیابت نوع یک، فشارخون بالا، بیماری قلبی عروقی، سابقه تخمدان پلی کیستیک، افزایش چربی خون و... بیشتر در معرض خطر ابتلا به دیابت نوع دو هستند که باید حداقل سالی یک بار از نظر پیشرفت به سمت دیابت نوع دو غربالگری شوند.
ارسال نظر