|

توئیتی نگران‌کننده درباره واکسن کرونا

"تدروس آدهانوم" مدیر سازمان جهانی بهداشت دوشنبه شب گفت: واکسن کرونا به تنهایی نمی‌تواند ویروس کرونا را از بین ببرد.

سبک زندگی

وی در رشته توئیتی نوشت: از ابتدای شیوع ویروس کرونا، فهمیدیم که توسعه واکسن می‌تواند یک مسئله حیاتی برای کنترل این ویروس باشد، اما بسیار مهم است که تأکید کنیم که واکسن داروهای دیگری که اینک در اختیار داریم را تکمیل خواهد کرد و هرگز جایگزین این داروها نخواهد شد.

تدروس آدهانوم" مدیر سازمان جهانی بهداشت دوشنبه شب گفت: واکسن کرونا به تنهایی نمی‌تواند ویروس کرونا را از بین ببرد.

آدهانوم در رشته توئیتی نوشت: از ابتدای شیوع ویروس کووید-۱۹، فهمیدیم که توسعه واکسن می‌تواند یک مسئله حیاتی برای کنترل این ویروس باشد، اما بسیار مهم است که تأکید کنیم که واکسن داروهای دیگری که اینک در اختیار داریم را تکمیل خواهد کرد و هرگز جایگزین این داروها نخواهد شد.

وی افزود: هیچ واکسنی بیماری کووید-۱۹ را متوقف نخواهد کرد و ما در هر شرایطی مجبور هستیم که به نظارت و کنترل ادامه دهیم، تست‌ها را انجام بدهیم، قرنطینه، افراد مبتلا به ویروس کرونا را پیگیری کنیم، افرادی که با بیماران تماس داشته‌اند را نیز جداسازی کنیم و از افراد بخواهیم که احتیاط کنند.

آدهانوم اضافه کرد: واردات اولیه واکنس کرونا به صورت محدود صورت خواهد گرفت و به همین خاطر اولویت واکسن‌ها کارمندان بخش بهداشتی، افراد سالخورده و گروه‌های دیگری از افراد است که در معرض خطر کووید-۱۹ قرار دارند.

وی ادامه داد: امیدواریم که این مسئله شمار جانباختگان کرونا را کاهش دهد و مراکز بهداشتی بتوانند شرایط را کنترل کنند، اما ویروس هنوز فضای زیادی برای عمل خواهد داشت.

طیف گسترده‌ای از کشورها، از جمله روسیه، ایالات متحده، انگلیس، فرانسه، آلمان و چین در یک رقابت جهانی برای تولید واکسن‌های موثر ویروس کرونا در تلاش هستند، ویروسی که تاکنون جان بیش از یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر را در سراسر جهان گرفته است.

شرکت داروسازی فایزر امریکا در جدیدترین گزارش خود هفته گذشته از دستیابی به واکسن کرونا خبر داد و اعلام کرد این واکسن می‌تواند تا ۹۰ درصد در پیشگیری از ابتلا به کرونا مفید باشد.

در همین ارتباط، "میخائیل موراشکو" وزیر بهداشت روسیه از آغاز تولید انبوه واکسن اسپوتنیک خبر داد. میزان اثربخشی این واکسن ۹۲ درصد اعلام شده است.

مقامات بهداشتی روسیه این واکسن را روشی موثر برای جلوگیری از شیوع کویید - ۱۹ می‌دانند.

الکساندر گینتسبورگ مدیر مرکز گامالیا به عنوان سازنده این واکسن، گفت که واکسیناسیون گسترده می‌تواند طی هفته‌های آینده آغاز شود.

پیش از آن نیز شرکت داروسازی فایزر امریکا در جدیدترین گزارش خود روز دوشنبه با همکاری شرکت بیون تک، شریک آلمانی از دستیابی به واکسن کرونا خبر داده و اعلام کرده بود که این واکسن می‌تواند تا ۹۰ درصد در پیشگیری از ابتلا به کرونا مفید باشد.

به گفته گینتسبورگ دمای لازم برای نگهداری واکسن پی فایزر بین ۷۵تا ۸۰ درجه زیر صفر است در حالی که دمای لازم نگهداری واکسن اسپوتنیک وی منفی ۱۸ درجه است.

از سوی دیگر، کارشناس بیماری‌های عفونی و ویروس‌شناس امریکایی ابراز خوشبینی کرد که داده‌های اولیه نتایج مرحله سوم واکسن کرونای شرکت «مُدرنا» به اندازه کاندیدای واکسن کرونای شرکت‌های «فایزر» و «بیون تک» امیدوارکننده خواهد بود.

منبع: رکنا
کدخبر: 135394

ارسال نظر