عوارض حذف نمک از برنامه غذایی
برخی از افراد بر این باور هستند که مصرف نمک مضراتی را به همراه دارد و در برنامه و رژیم غذایی خود اقدام به حذف کامل نمک میکنند، در حالی که مصرف کم و یا نخوردن نمک عوارض جدی برای بدن دارد.
بسیاری از ما تمرکز خود را روی مواد غذایی کم نمک قرار دادهایم و گاهی اوقات به طور کامل از نمک استفاده نمیکنیم زیرا عقیده داریم که نمک برای سلامتی بدن ما مضر است.
البته نمیتوان گفت این موضوع کاملا حقیقت دارد. نمک الکترولیت مهمی برای بدن میباشد و باعث میشود که بدن ما کاملاً نرمال و طبیعی کار کند. اگر تصمیم گرفتهاید که از مصرف نمک خودداری کنید، حتما باید مطمئن شوید به طور کامل آن را از رژیم غذایی خود حذف نکنید و باید بدانید که بدن شما در مورد این تغییر ناگهانی و حذف نمک چگونه عکس العمل نشان میدهد.
بسیاری از رژیمهای غذایی هستند که به طور کامل نمک را حذف میکنند به همین دلیل در این قسمت از بهداشت و سلامت نمناک در مورد عوارض جانبی کمبود سدیم و نمک در بدن صحبت میکنیم. پس قبل از در پیش گرفتن چنین رژیمهای غذایی حتما باید با پزشک مشورت کنید.
عوارض جانبی حذف نمک از برنامه غذایی:
۱- احتمال اضافه وزن
نمک ید دار برای هورمونها بسیار مهم است و اگر آن را به طور کامل از رژیم غذایی خود حذف کنید، منبع ید در بدن شما محدود میشود و در نتیجه ممکن است دچار اضافه وزن، صورت پف کرده، خشکی پوست، ضعف و خستگی عضلانی شوید.
۲- مشکلات قلبی
رژیم کمبود سدیم میتواند در کنار فواید خودش مشکلات قلبی را مخصوصاً برای افرادی که بیماری زمینهای دارند، ایجاد کند. در نتیجه نمیتوان این گونه رژیمها را به همه پیشنهاد داد. مخصوصاً برای افرادی که میخواهند قلب سالمی داشته باشند. مطالعات نشان میدهد زمانی که ما غذای خیلی کم نمک و یا خیلی پرنمک میخوریم، هر دو میتواند وضعیت قلبی ما را دچار مشکل کند.
۳- افزایش مقاومت به انسولین
مطالعات نشان میدهد زمانی که سدیم به اندازه کافی در رژیم غذایی ما وجود نداشته باشد، مقاومت به انسولین در بدن ما تحت تأثیر قرار میگیرد. یعنی بدن نمیتواند به خود انسولین پاسخ دهد و در نتیجه فشار و قند خون بالا خواهد رفت.
۴- ظاهر شدن علائم کم آبی
زمانی که سطح سدیم به طرز شدیدی در خون افت کند، ممکن است علائمی مشابه با علائم کم آبی در بدن احساس کنید که شامل خشکی دهان، احساس سرگیجه و تکرر ادرار است.
۵- احساس حالت تهوع
مصرف نکردن نمک تاثیر زیادی روی سطح کلسترول دارد و ممکن است علائمی را در بخشهای مختلف بدن مانند قلب ایجاد کند که علائم دیگر آن نیز شامل حالت تهوع است.
مصرف نمک، کمتر یا بیشتر از میزان مورد نیاز میتواند مشکلاتی برای سلامت ایجاد کند. میزان نمک مصرفی مورد نیاز روزانه، مورد بحث کارشناسان قرار دارد. مصرف ۲۳۰۰ میلی گرم نمک در روز میتواند نقطه شروع مطمئنی برای همه افراد باشد.
اگر جزو این گروهها هستید، نمک بیشتری مصرف کنید:
اگر هریک از شرایط عنوان شده در ادامه ی بخش بهداشت و سلامت نمناک را دارید، درمورد کافی بودن نمک مصرفی تان با پزشک مشورت کنید:
ورزشکار حرفهای
اگر ورزشکار حرفهای هستید و آب زیادی مینوشید و در ورزش بیشتر از افراد معمولی عرق میکنید، شما نیاز به مصرف بیشتر نمک دارید زیرا به دلیل تعریق زیاد، نمک زیادی از دست میدهید. این شرایط و کم شدن نمک بدن میتواند منجر به برهم خوردن تعادل الکترولیتها و هیپوناترومی شده و عوارضی مانند سرگیجه، ضعف و حتی مرگ را به دنبال داشته باشد.
گیاهخواری
اگر جزو گیاهخواران هستید، معمولا روزانه کمتر از ۵۰۰ میلی گرم سدیم مصرف میکنید. برای تعیین دقیق میزان نمک مصرفی از اپلیکیشن هایی کنترلکننده میزان مصرف نمک استفاده کنید.
عرق زیاد
اگر در مناطق گرم زندگی میکنید و یا کار شما با فعالیت زیادی همراه است و زیاد عرق میکنید باید بیشتر از حد معمول نمک مصرف کنید.
مصرف داروهای دیورتیک
داروی دیورتیک از موثرترین داروها برای درمان برخی بیماریها هستند پس از مصرف سبب پُر ادراری در مصرفکنندگان میشوند. اگر شما جزو افرادی هستید که داروهای دیورتیک استفاده میکنید، این داروها باعث از دست رفتن سدیم بدن میشوند. میزان توصیه شده مصرف سدیم برای این افراد روزانه ۲۳۰۰ میلی گرم است.
نفخ زیاد
اگر به دلیل نفخ نکردن نمک مصرف نمیکنیدو به دلیل توجه زیاد به تناسب اندام از نفخ هراس دارید، ممکن است برای شما مشکلات زیادی به علت کمبود نمک در بدن پیشاید پس نمک در غذاهایتان بیشتر استفاده نمایید و بدانید نفخ با فعالیت بدنی و تعریق از بدن دفع میشود.
بسم الله الرحمن الرجیم
سلام
حرف مفت نزنید
رکوردهای گینس را ببی نید
نمک مرگ بدنبال دارد نه بی نمکی