احتمال ابتلای دوباره به کرونا چقدر است؟
عضو ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: مردم باید در تعطیلات ۲ هفتهای اعلام شده از سوی ستاد کرونا در خانه بمانند و حتما از دورهمیهای خانوادگی بپرهیزند؛ زیرا در این دورهمیها همانطور که تحقیقات نشان داده است یک فرد ناقل میتواند چهار نفر را به کرونا مبتلا کند.
مسعود مردانی روز پنجشنبه افزود: آمار موارد ابتلا و فوتیهای روزانه ناشی از کرونا بسیار زیاد است و کنترل و کاهش این موارد نیازمند همراهی و همیاری مردم با مسوولان دارد تا از همه گیری این بیماری نجات یابیم.
وی اظهارکرد: ممکن است برخی از افراد مبتلا به ویروس کرونا ناقل سالم باشند، ناقل بودن یعنی اینکه ویروس در ترشحات بینی و حلق فرد وجود داشته باشد و حدود ۲ هفته بعد بهبود یابد. در چنین شرایطی باید اصول بهداشتی از جمله استفاده از ماسک، رعایت فاصلهگذاری اجتماعی، شست و شوی دستها رعایت شود و در خانه بمانند.
مردانی مبتلایان به کرونا که بهبود یافته اند، معمولا تا ۶ ماه اندازهای از آنتی بادی در بدن آنها باقی میماند و معمولا میگویند بعد از سه ماه میزان آنتی بادی به نصف میرسد و در این مدت ممکن است تا ۸۰ درصد از میزان این آنتی بادیها از بین برود. حتی اگر آنتی بادی محافظتکننده باشد و فرد خوش شانس باشد حداکثر ۶ ماه از او در مقابل بیماری کرونا مراقبت میکند. بنابراین باید فاصلهگذاری اجتماعی به خوبی رعایت شود.
این متخصص بیماریهای عفونی ادامه داد: افرادی که مبتلا به کرونا میشوند، حداکثر تا ۶ ماه شانس ابتلای مجدد به این بیماری را ندارند. بنابراین باید مراقبتهای لازم را همچون گذشته انجام دهند.
به گفته این استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، شرایط کشور از لحاظ اپیدمی کرونا اصلا خوب نیست. کادر درمانی نیز به همراهی و حمایت مردم نیاز دارند، باید همه برای به زانو درآوردن کرونا بسیج شویم و اصول بهداشتی به ویژه استفاده از ماسک و رعایت فاصلهگذاری اجتماعی به شدت رعایت شود.
وی در خصوص مطالبی که در مورد مصونیت برخی از گروههای خونی نسبت به ابتلا به کرونا شایع شده است، گفت: با توجه به وضعیت نامطلوب و تشدید ابتلا به کرونا در کشور، هیچ مورد علمی ثابت شده در مورد اینکه گروه خونی خاصی به این بیماری مبتلا نمیشوند، وجود ندارد و همه ملزم به رعایت پروتکلهای بهداشتی هستند.
تاکنون ۵۷۰ هزار و ۷۷۴ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. همچنین ۵۶۹۱ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند و پنج میلیون و ۵۸۶ هزار و ۱۴۱ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.
استانهای تهران، اصفهان، قم، آذربایجان شرقی، خراسان جنوبی، سمنان، قزوین، لرستان، اردبیل، خوزستان، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، گیلان، بوشهر، زنجان، ایلام، خراسان رضوی، مازندران، چهارمحال و بختیاری، البرز، آذربایجان غربی، مرکزی، کرمان، خراسان شمالی، همدان، یزد و کردستان در وضعیت قرمز قرار دارند و استانهای هرمزگان، فارس، گلستان و سیستان و بلوچستان نیز در وضعیت نارنجی و زرد قرار دارند.
همه ایرانیان میتوانند با مراجعه به سامانه غربالگری الکترونیکی ویروس کرونا به نشانی اینترنتی https: //salamat.gov.ir و تکمیل اطلاعات خواسته شده، گام بلندی در ارتقای سلامت جامعه و شکست ویروس کرونا بردارند
ارسال نظر