|

این واکسن در برابر کرونا موثر است

درحالی‌که دنیا در انتظار تایید واکسن‌های آزمایشی کووید-۱۹ است، پژوهشگران در حال یافتن مدارک بیشتری هستند که نشان می‌دهد یکی از واکسن‌های موجود می‌تواند از شدت ویروس بکاهد.

سبک زندگی این واکسن در برابر کرونا موثر است

پیش‌ازاین پژوهشگران دریافتند که واکسن سرخک-اوریون- سرخچه (MMR) برای محافظت بهتر در برابر ویروس کرونا موثر است و اکنون پژوهشگران انجمن میکروبیولوژی امریکا اعلام کردند که میزان آنتی‌بادی ایمونوگلوبولین G (IgG) تولیدشده با واکسن اوریون در بدن با آنچه در مبتلایان به بیماری کووید-۱۹ رخ می‌دهد، ارتباط مستقیمی دارد.

نتایج این تحقیق نشان می‌دهد که تعداد بیشتری IgG اوریون در فرد واکسینه شده با واکسن MMR II وجود دارد، درنتیجه موارد ابتلا به کووید-۱۹ ضعیف‌تر است. واکسن ام‌ام‌ار حاوی سویه‌های هر سه بیماری است. به‌طورمعمول تزریق این واکسن در کودکان در دو مرحله، یک سال پس از تولد و مرحله دوم در دوران کودکی است.

جفری ای. گلد، محقق اصلی این تحقیق گفت: "ما یک رابطه معکوس آماری معنی‌داری بین سطح آنتی‌بادی اوریون و شدت کرونا در افراد زیر ۴۲ سال با واکسیناسیون MMR II مشاهده کردیم که نشان می‌دهد واکسن ام‌ام‌ار ممکن است از افراد در برابر کووید-۱۹ محافظت کند. همچنین ممکن است توضیح دهد که چرا میزان ابتلا به کووید-۱۹ در کودکان نسبت به بزرگسالان بسیار پایین‌تر و میزان مرگ‌ومیر آنان نیز بسیار پایین است.

لازم به ذکر است، بیشتر کودکان نخستین واکسیناسیون ام‌ام‌ار را حدود ۱۲ تا ۱۵ ماهگی و واکسن دوم را در ۴ تا ۶ سالگی دریافت می‌کنند.

محققان ۸۰ شرکت‌کننده را به دو گروه مجزا تقسیم کردند. نخستین مورد شامل ۵۰ امریکایی بود که بیشتر آنتی‌بادی‌های ام‌ام‌ار خود را از طریق واکسن به‌دست آوردند و ۳۰ شرکت‌کننده دیگر سابقه دریافت واکسن نداشتند. این بدان معنی است که آنان فقط آنتی‌بادی‌های ام‌ام‌ار را از عفونت‌های قبلی سرخک، اوریون یا سرخچه به‌دست آورده‌اند.

برای بیماران واکسینه شده این نتایج ارتباط واضحی بین آنتی‌بادی اوریون و شدت علائم کووید-۱۹ را نشان می‌دهد. بااین‌حال، برای ۳۰ فرد واکسینه نشده هیچ ارتباطی بین سطح آنتی‌بادی آنان و قدرت عفونت وجود نداشت.

این گروه ارتباطی بین عناصر اوریون و سن افراد گروه ام‌ام‌ار پیدا نکرد و به نظر نمی‌رسد آنتی‌بادی سرخک و سرخچه با شدت کووید-۱۹ ارتباط داشته باشد و فقط آنتی‌بادی‌های اوریون تاثیرگذار است.

محققان می‌گویند: در گروه واکسینه شده بیمارانی که آنتی‌بادی اوریون به میزان بین ۱۳۴ تا ۳۰۰ AU / ml دارند بدون علامت بوده و یا حتی از نظر عملکردی از ویروس کرونا محافظت می‌شوند. شرکت‌کنندگان با موارد خفیف ویروس دارای آنتی‌بادی اوریون زیر ۱۳۴ AU / ml بودند. وقتی این میزان به زیر ۷۵ AU / ml می‌رسد در بیماران علائم متوسطی از کووید-۱۹ مشاهده می‌شود. هر شرکت‌کننده‌ای که سطح آن زیر ۳۲ AU / ml باشد در بیمارستان بستری و نیازمند اکسیژن است.

"این نخستین مطالعه ایمونولوژیک است که رابطه بین واکسن ام‌ام‌ار و کووید-۱۹ را ارزیابی می‌کند. همبستگی معکوس آماری معنی‌دار بین آنتی‌بادی اوریون و کووید-۱۹ نشان می‌دهد که رابطه‌ای در این میان وجود دارد که تحقیقات بیشتری را می‌طلبد. "

واکسن ام‌ام‌ار به دلیل عوارض کم واکسنی ایمن در نظر گرفته‌شده است. اگر این مزیت نهایی در جلوگیری از عفونت کووید-۱۹ و جلوگیری از شیوع کووید-۱۹ یا ترکیبی از هر یک از این موارد به این واکسن افزوده شود بیانگر عوارض خطر کمتر در واکسیناسیون خواهد بود. حداکثر میزان مثبت از طریق دو واکسیناسیون بافاصله حداقل ۲۸ روز حاصل می‌شود. بر اساس نتایج مطالعه ما، واکسیناسیون افراد بالای ۴۰ سال با در نظر گرفتن اینکه آیا افراد از قبل ام‌ام‌ار را دریافت کردند، عاقلانه خواهد بود. "

نتایج این مطالعه در مجله mBio منتشرشده است.

منبع: ايسنا
کدخبر: 136318

ارسال نظر

 

پربازدیدترین