|

چگونه فشار خون بالا را درمان کنیم؟

یک متخصص تغذیه و رژیم شناس در خصوص دلایل ابتلای افراد به فشار خون بالا و راهکار‌های تغذیه‌ای درمان آن توضیحاتی را ارائه کرد.

شهاب اولیایی متخصص تغذیه و رژیم شناس گفت: فشار خون بالا در واقع افزایش فشار وارده از جریان خون به دیواره رگ‌ها است. مواردی همچون مصرف دخانیات به ویژه سیگار، چاقی، کم تحرکی، مصرف زیاد نمک، کمبود کلسیم و پتاسیم در مواد غذایی، کمبود ویتامین D در بدن ریسک ابتلا به فشار خون بالا را افزایش می‌دهند.

او با اشاره به اینکه یکی از مهم‌ترین علل افزایش فشار خون استرس است، افزود: کسانی که در زندگی استرس زیاد را تجربه می‌کنند، بیشتر در معرض ابتلا به فشار خون بالا قرار می‌گیرند. همچنین با افزایش سن، احتمال ابتلا به این عارضه هم زیاد می‌شود. مصرف دارو‌هایی مانند ضدافسردگی و ضدبارداری در افزایش فشار خون سهیم هستند.

اولیایی با بیان اینکه مقدار طبیعی فشار خون ۱۲۰ بر روی ۸۰ میلی متر جیوه است، مطرح کرد: از دیگر دلایل مهم ابتلا به فشار خون بالا می‌توان وراثت و ژنتیک را نام برد. کسانی که در خانواده خود یک نفر مبتلا به بیماری فشار خون دارند، مستعد ابتلا به این بیماری قرار می‌گیرند. همچنین بیماری‌های کلیوی و توده‌های غدد تیروئیدی باعث ابتلا به پرفشاری خون می‌شوند.

۲۰ درصد جمعیت کشور به پرفشاری خون مبتلا هستند

این متخصص تغذیه بیان کرد: از فشار خون به عنوان یک قاتل خاموش یاد می‌کنند. در واقع تا زمانی که عوارض خطرناک این بیماری بروز پیدا نکند، فرد از بیماری فشار خون خود اطلاع پیدا نخواهد کرد.۲۰ درصد از جمعیت کشور به این بیماری مبتلا هستند و ۵۰ درصد آنها اصلا از فشار خون بالای خود اطلاع ندارند که این بی‌اطلاعی می‌تواند به مرور زمان به عروق و دیگر اندام‌های بدن آسیب برساند. به همین منظور توصیه می‌کنیم حتما ۲ مرتبه در سال فشار خون خود را بررسی کنید.

راهکار‌های تغذیه‌ای برای درمان فشار خون

اولیایی گفت: گوجه فرنگی به این دلیل که آنتی اکسیدان و میزان قابل توجهی پتاسیم دارد در کنترل فشار خون موثر است. آنتی اکسیدان به دلیل مبارزه با رادیکال‌های آزاد در محافظت از رگ‌های بدن نقش مهمی دارد.

او در ادامه افزود: باید به این نکته مهم توجه داشت زمانی گوجه فرنگی در کنترل فشار خون موثر خواهد بود، که بدون نمک مصرف شود.

این رژیم شناس افزود: خطر ابتلا به فشار خون و عوارض آن در افراد چاق ۲ تا ۶ برابر بیشتر از سایر افراد است؛ بنابراین نسبت به کنترل وزن خود دقت داشته باشید. همچنین مصرف نمک را به کمتر از ۵ گرم در روز برسانید.

اولیایی مطرح کرد: مصرف میوه، سبزیجات تازه و پتاسیم بسیار حائز اهمیت است؛ بنابراین کسانی که لبنیات مصرف می‌کنند و کمتر در معرض فشار خون بالا قرار می‌گیرند. سعی کنید چربی‌های اشباع و کلسترول را از برنامه‌های غذایی خود حذف کنید.

این مشاور تغذیه گفت: از مصرف دخانیات، الکل و سیگار حتما پرهیز کنید و فعالیت‌های رزانه و ورزشی خود را افزایش دهید. در واقع ۳۰ تا ۴۵ دقیقه فعالیت با شدت متوسط حداقل ۴ روز در هفته به کنترل فشار خون شما کمک می‌کند.

اولیایی بیان کرد: مصرف مواد غذایی که غنی از سدیم هستند مثل سوسیس، کالباس، انواع سس‌های سالاد تجاری، شیرینی‌های تهیه شده با جوش شیرین، کنسروها و انواع شور‌ها را کاهش دهید. دقت کنید سبزیجاتی مانند هویج، زیتون، لبو، برگ چغندر و اسفناج سرشار از سدیم هستند؛ بنابراین سعی کنید مصرف این موارد را محدودتر کنید.

اولیایی در پایان تصریح کرد: در صورتیکه شرایط تغذیه‌ای ذکر شده را رعایت و در کنار آن از استرس زیاد و فشار روانی دوری کنید؛ مطمئن باشید به پر فشاری خون مبتلا نخواهید شد یا در صورت ابتلا بهبود پیدا خواهید کرد.

 

منبع: بهداشت نیوز
کدخبر: 138208

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین