|

هر «سین» هفت سین چه معنایی دارد

نوروز ۱۴۰۰ امروز فرا می رسد و برپایی سفره هفت سین از سنت های این ایام است.

سبک زندگی هر «سین» هفت سین چه معنایی دارد

دکتر مجید ابهری، جامعه شناس و رفتار شناس به تشریح فلسفه برپایی سفره هفت سین پرداخت و آن را از مهم ترین سنت های ایرانیان برشمرد.

وی در تحلیل فلسفه نوروز و سفره هفت سین در بین ایرانیان گفت: همیشه به مناسبت تحویل سال نو یکسری اقدامات انجام می شود، مثلاً در بین مسیحیان و کشورهای اروپایی استفاده از کاج که نشانه سرسبزی است به کار می رود و یکسری هدیه نیز برای افراد زیر این درخت گذاشته می شود. در کشور ما نیز چیدن سفره هفت سین یکی از سنت های باستانی ایران زمین است که به گفته مورخان قبلاً هفت شین بوده و رفته رفته به هقت سین تبدیل شده است.

وی در خصوص تغییر هفت شین به هفت سین افزود: اینکه این سفره هفت شین باشد یا هفت سین، هرکدام از اقلامی که در این سفره گذاشته می شود، نماد چیزی است که در سال جدید می تواند منشا خیر و برکت قرار گیرد.

ابهری در بیان معنا و فلسفه هر کدام از سین های سفره هفت سین بیان داشت: سمنو نشانه شیرینی و گندم است، سکه نشانه درآمد و بهبود وضع مالی و درآمد است، سنجد نماد سنجیده عمل کردن است، سیب نشانگر سلامتی و زیبایی است، سبزه نشانگر طراوت و حیات است، سیر نشانه قناعت و چشم و دل سیر بودن است، سرکه نشانگر خیر و برکت است و سماغ نیز نشانگر تحمل و بردباری است. همچنین قرآن کریم در سفره هفت سین نشانه ایمان و اعتقاد مردم به این کتاب آسمانی است.

این جامعه شناس با اشاره به اقلامی که در سفره هفت سین گذاشته می شود، گفت: هرکدام از اقلامی که در سفره هفت سین گذاشته می شود دارای یک باور و اعتقاد است. این اقلام نشانگر این هستند که در سال جدید منشا آثار و برکات می شوند که ما آن ها را برای خود و دیگران آرزو می کنیم. اخیراً در روی یک ترانزیستور یا ورقه سفره های هفت سین درست کرده ان که افراد آن ها را در خیابان ها به دست می گیرند و در ماشین خود سال را تحویل می کنند و این اقدام جالبی است.

مجید ابهری در بیان اهمیت نوروز اظهار داشت: نوروز یکی از سنت های مهم باستانی است که ائمه بزرگان ما نیز به آن اشاره کرده اند و دعاهایی برای تحویل سال و سال جدید آمده است. نباید با کوچک شمردن نوروز آن را به بایگانی و فراموشی بسپاریم. همانطور که بسیاری از ملت ها باورهای فرهنگی خود را عزیز می دارند و به آن عمل می کنند، ریشه های فرهنگی ما نیز باعث اعتلای فرهنگ ما می شود. نوروز یک سنت فرهنگی و اصیل ایرانی است که باید آن را به نسل های بعدی تحویل دهیم.

منبع: رکنا

کدخبر: 161453

ارسال نظر

 

آخرین اخبار