کرونا راه رفتن افراد را تغییر می دهد؟
مطالعات جدید حاکی از آن است که الگوی راه رفتن افراد بهبود یافته کرونا متفاوت از افراد سالم است و این موضوع احتمال آسیب و سقوط را در آنها بیشتر میکند.
بیماری کووید-۱۹ علایم مختلفی همچون تب یا لرز، سردرد، سرفه، گلودرد، انسداد بینی یا آبریزش بینی، تنگی نفس یا مشکل در تنفس، حالت تهوع، استفراغ یا اسهال، سرگیجه یا درد عضلات و بدن را به همراه دارد. بررسیها نشان داده که علائم این بیماری که دستگاه تنفسی را درگیر میکند و همچنین وجود درد عضلانی، ممکن است راه رفتن افراد را حتی بعد از بهبود تحت تاثیر قرار دهند.
با توجه به نوپدید بودن این بیماری، مطالعهای درباره ارتباط و تاثیر این بیماری بر روی مکانیک راه رفتن، انجام نشده است. به همین دلیل پژوهشگران با انجام مطالعهای فعالیت عضلانی افراد مبتلا به کووید-۱۹ را با همسالانشان طی راه رفتن، مقایسه کردند.
برای انجام این پژوهش ۱۵ نفر مرد مبتلا به کووید-۱۹ که بیش از یک ماه از زمان بهبودی و دوره انتقال آنها گذشته بود (حداقل دو ماه از زمان ابتلا) و ۱۵ مرد سالم نیز مورد بررسی قرار گرفتند. با استفاده از دستگاه الکترومایوگرافی فعالیت عضلات درشت نی قدامی، دوقلوی داخلی، پهن داخلی، راست رانی، پهن خارجی، دو سر رانی، نیموتری و سرینی میانی افراد شرکتکننده در پژوهش ارزیابی شد.
بررسیهای این تحقیق نشان داد که عوارض حسی و حرکتی ناشی از آسیب اعصاب محیطی که به دلیل کووید-۱۹ ایجاد میشود، بر عملکرد عضلات در فازهای مختلف راه رفتن تاثیر میگذارد. این مسئله باعث میشود الگوی راه رفتن بیماران از نظر طیف فعالیت عضلات، متفاوت از الگوی نرمال شود و باعث افزایش فرکانس سه عضله پهن داخلی، پهن خارجی و سرینی میانی در فاز پاسخ بارگذاری راه رفتن میشود.
به گفته محققان این مطالعه: کاهش ظرفیت عملکری عضلات اندام تحتانی، منجر به عدم کنترل مناسب نیروی عکسالعمل زمین میشود که احتمال آسیب و سقوط را در بیماران افزایش میدهد.
پژوهشگران این مطالعه با توجه به نتایج بهدستآمده، انجام مطالعاتی در خصوص پیدا کردن شیوههای درمانی و مطالعه در مورد اثرات تمرینات توانبخشی، اُرتُز پا و همچنین کفش، بر روی مکانیک اندام تحتانی در بیماران مبتلا به کووید-۱۹ بعد از بهبود و گذشت دو ماه از ابتلا و بهبود اولیه را پیشنهاد میکنند.
در انجام این پژوهش امیرعلی جعفرنژادگرو، آیدین، ولی زاده اورنج و کوثر قادری؛ محققان دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی دانشگاه محقق اردبیلی، مشارکت داشتند.
یافتههای این مطالعه بهار سال جاری به صورت مقاله علمی پژوهشی با عنوان «مقایسه فعالیت عضلانی در افراد مبتلا به کووید-۱۹ با همسالان سالم طی راه رفتن» در فصلنامه طب توانبخشی، زیر نظر دانشکده علوم توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی، منتشر شده است.
ارسال نظر