|

همه چیز درباره جوان‌ سازی پوست به روش مزوتراپی

مزوتراپی به زبان ساده روش تزریق مکرر دارو هست که برای درمان بیماری‌های پوست، عضله، غضروف، استخوان و بافت‌های نرم بدن استفاده می‌شود.

سبک زندگی همه چیز درباره جوان‌ سازی پوست به روش مزوتراپی

زیبایی پوست برای همه مهم هست و همه به دنبال زیباسازی پوست هستیم. با پیشرفت علم روشی به اسم مزوتراپی ابداع شد که به درمان کم‌آبی پوست، چین و چروک‌های سطحی و سلولیت کمک می‌کند. خوب در ادامه برای شما توضیح خواهیم داد که مزوتراپی چیست و چه کاربردی دارد.

مزوتراپی چیست؟

مزوتراپی به شیوه تزریق انجام می‌شود و مواد به زیرپوست تزریق می‌شود. واژه مزوتراپی از دو بخش «مزو» و «تراپی» تشکیل شده است. مزو (Meso) به معنی «میانی» و تراپی (Therapy) به معنی «درمان» است. در نتیجه در مزوتراپی لایه‌ی میانی پوست را درمان می‌کنیم.

تاریخچه مزوتراپی در قرون قدیم

جالب بدانید مزوتراپی در قدیم هم انجام می‌شده و مورد استقبال درباریان قرار داشت. به طور مثال در قرن ۱۲ میلادی آمبروز پاره (پزشک دربار فرانسه) با استفاده از سوزن، سوراخ‌هایی روی پوست ایجاد می‌کرد و داروهای گیاهی را روی سوراخ‌ها می‌ریخت تا بهتر جذب پوست شوند. شیوه مدرن مزوتراپی در سال ۱۹۵۲ آغاز شد که با تزریق دارو به زیر پوست مانع ریزش مو می‌شدند.

فواید مزوتراپی

مزوتراپی به صورت کلی دو فایده دارد. فایده اول سوراخ ریز ایجاد شده در پوست هست و فایده دوم دارویی هست که وارد لایه میانی پوست می‌شود.

شاید این سؤال برای شما ایجاد شود که سوراخ یا آسیب پوست به واسطه سوزن چه فایده‌ای دارد؟ در پاسخ به شما باید بگوییم، اگر چه سوزن تا عمق پوست فرو می‌رود و آسیب می‌زند اما همین آسیب جزئی فرایند ترمیمی پوست را فعال می‌کند. فایده دوم هم ناشی از ماده تزریق شده است که جنبه درمانی دارد.

البته به جز این دو مورد مزوتراپی فواید دیگری نیز دارد که در ادامه مشاهده می‌کنید.

  • هزینه مناسب نسبت به تأثیرات درمانی
  • روشی کم‌تهاجمی و بدون جراحی
  • بدون نیاز به بیهوشی و بدون درد
  • دوره‌ی ریکاوری کوتاه و بدون نیاز به مراقبت‌های خاص بعد از درمان
  • عوارض جانبی و خطرات محدود

عوارض جانبی و خطرات مزوتراپی

در مزوتراپی دارو به پوست تزریق می‌شود که همین دارو ممکن عوارضی برای بدن به همراه داشته باشد. تا به امروز چند عارضه از این روش ذکر شده است که این عوارض را در ادامه بررسی می‌کنیم.

واکنش آلرژیک

ممکن بعد از تزریق دچار حساسیت دارویی شویم که در بیشتر مواقع این واکنش آلرژیک خفیف و نادر هست.

التهاب و ورم

بعد از تزریق تا چند ساعت ممکن ورم و التهاب موضعی را در ناحیه تزریق تجربه کنید.

عفونت پوستی

عفونت‌های پوستی در زمان مزوتراپی احتمالاً به واسطه خطای کادر درمان صورت بگیرد. البته مراقبت‌های بعد از درمان نیز حائز اهمیت هست که اگر به درستی انجام نشود، با عفونت پوستی مواجه خواهیم شد.

دیگر عوارض مزوتراپی

به جز موارد ذکر شده، احتمالاً بعد از تزریق با لکه‌های تیره یا روشن نیز مواجه شویم. کبودی، خون‌مردگی، زخم، اسکار، التهاب بافت چربی زیرپوستی نیز از عوارض مزوتراپی محسوب می‌شود.

قبل و بعد از مزوتراپی چه مراقبت‌هایی لازم هست؟

به طور کلی تجربه پیچیده‌ای نخواهد بود. قبل و بعد از تزریق بهتر چند توصیه را رعایت کنید؛ که در بخش بعدی این توصیه‌ها را برای شما می‌گوییم.

  • چند روز قبل از تزریق داروی آسپرین و ایبوپروفن مصرف نکنید.
  • یک روز قبل و یک روز بعد از مزوتراپی دارو و مواد آرایشی برای دوست استفاده نکنید.
  • ۸ ساعت بعد از تزریق حمام نروید. تا یک هفته بیش از ۱۵ دقیقه در حمام نمانید.
  • بعد از مزوتراپی تا ۲ روز ورزش نکنید.
  • مصرف آب و مایعات بعد از مزوتراپی برای شما مفید خواهد بود.

کاربردهای مزوتراپی

در مزوتراپی به دنبال ایجاد سلول‌های بهتر به واسطه داروی تزریقی هستیم. خوب این دارو برای چه وارد پوست می‌شود و کاربرد مزوتراپی چیست؟ در پاسخ باید بگوییم، از مزوتراپی برای درمان پیگمنتیشن (لکه‌ها) و اسکارها، درمان آکنه، درمان ریزش مو، درمان سلولیت استفاده می‌شود.

سن مناسب برای مزوتراپی

بهترین سن برای شروع مزوتراپی، سنین کمتر از ۳۵ سال است. مزوتراپیست های اروپا درمان‌های جوان‌سازی با مزوتراپی را معمولاً در سنین ۳۰-۲۰ سالگی شروع می‌کنند با این حال مزوتراپی در هر سنی مفید است.

مزوتراپی برای چه کسانی توصیه نمی‌شود؟

پزشکان معتقدند، مزوتراپی برای خانم‌های باردار، بیماران قلبی و عروقی، مبتلایان به سرطان‌های پیشرفته،‌ افرادی که سابقه آلرژی و حساسیت به داروهایی دارند، افرادی که در حال استفاده از داروهای ضد انعقاد هستند، افراد دیابتی، اشخاصی که دارای بیماری نوروپاتی هستند و اشخاصی که دچار بیماری پسوزیاریس شدید و پیشرفته هستند، نباید استفاده شود.

 

 

کدخبر: 171767

ارسال نظر

 

آخرین اخبار