|

آیا داروهای گیاهی برای کبد مضر هستند؟

مکمل های به ظاهر سالم می توانند خطر آسیب کبدی ناشی از دارو را داشته باشند.

سبک زندگی آیا داروهای گیاهی برای کبد مضر هستند؟

اگر به هپاتیت C مبتلا هستید ، ممکن است در مورد روش های درمانی جایگزین و مکمل ها که قول می دهند سلامت کبد شما را بازیابی کنند ، شنیده باشید. مهم است که بدانید برخی از این داروهای درمانی ، از جمله محصولات گیاهی "کاملاً طبیعی" ، ممکن است بیشتر از فواید ضرر داشته باشند.

چای و مکمل های گیاهی به طور قطعی می توانند منجر به آسیب کبدی و حتی نارسایی کبدی شوند. ما این را آسیب کبدی ناشی از گیاهان می نامیم. بسته به نوع گیاه ، تأثیر آن می تواند حاد باشد و یا به بیماری مزمن کبدی و نارسایی کبدی تبدیل شود ، که پیوند کبد را ضروری می کند.

کبد مسئول تجزیه داروها و تولید صفرا است که زباله ها را با خود می برد و برای هضم غذا بسیار مهم است.

 آسیب کبدی ناشی از گیاهان ، که نوعی بیماری کبدی است ، یک مشکل رو به رشد است.

محصولات گیاهی و سموم کبد

 یکی از نقش های اصلی کبد این است که به عنوان فیلتر سموم عمل کند. "این کار از طریق یک فرآیند متابولیک پیچیده با مصرف داروهایی که ما مصرف می کنیم و تجزیه آنها به اجزای غیر سمی و سپس دفع آنها از بدن انجام می شود."

در حالی که کبد کار خود را انجام می دهد ، داروها و مکمل ها می توانند به آن آسیب بزنند.  برخی از مواد می توانند متابولیت های سمی ایجاد کنند که می توانند به سلول های کبدی آسیب برسانند ، و در نتیجه ، کبد می تواند آنقدر آسیب ببیند که قادر به عملکرد صحیح نباشد. این آسیب باعث ایجاد زخم می شود که سیروز نامیده می شود و می تواند منجر به نارسایی کبد شود و حتی می تواند تهدید کننده زندگی باشد.

 ممکن است استفاده از داروهای گیاهی افزایش یابد آیا این برای ما مفید است؟

به طور خاص عصاره چای سبز این روزها بسیار سر و صدا کرده است. طرفداران آن ادعا می کنند که این چای یک انرژی کاملا طبیعی را فراهم می کند و به کاهش وزن کمک می کند ، و با این حال تحقیق  در مورد آن کافی نیست. طبق گزارش  سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) عصاره چای سبز را برای هیچ بیماری خاص تصویب نکرده است . نوشیدن چای سبز به طور کلی خطرناک نیست. این دوزهای بالای عصاره چای سبز است که معمولاً در مکمل های کاهش وزن یافت می شود و احتمال دارد به بدن  آسیب برساند.

به جای استفاده از عصاره ها و داروهای گیاهی و برای جلوگیری از خطر عوارض ، تغییر در سبک زندگی خودتان ایجاد کنید. عصاره چای سبز به طور خاص می تواند کبد را تهدید کند . مصرف مقدار زیادی عصاره چای سبز در آسیب حاد کبدی ، نارسایی کبد ، نیاز به پیوند کبد و حتی مرگ نقش دارد.

با این وجود ، این مانع از تمایل آمریکایی ها به درمان های طبیعی نیست. هنوز هم ترجیح شخصی برای محصولات طبیعی وجود دارد ، که بخشی از آن به دلیل این اعتقاد است: طبیعت خالص و برتر از ساخت انسان است. با این حال درمان های طبیعی ، می توانند با عوارض جانبی جدی و نگرانی های ایمنی ، از جمله آسیب شدید کبد همراه باشند.

۷ نکته ایمنی برای داشتن کبدی سالم

۱. قبل از مصرف از پزشک خود در مورد محصول گیاهی مورد علاقه خود سوال کنید.

بیماران باید قبل از شروع در مورد داروهای گیاهی با پزشک خود صحبت کنند ، به خصوص اگر با ترکیبات داروی گیاهی آشنا نباشند .اگر از قبل چیزی استفاده می کنید بسیار مهم است که به پزشک خود لیستی کامل از آنچه مصرف می کنید  از جمله چای های گیاهی یا مکمل ها ارائه دهید  . دانستن آنچه مصرف می کنید به پزشک کمک می کند تا عوارض جانبی را تشخیص دهد. اگر پزشک یا متخصص مراقبت های اولیه شما نتوانست پاسخ های مورد نظر شما را ارائه دهند ، نظر دوم را از یک پزشک دارای مجوز پزشکی یا یک متخصص آموزش دیده دریافت کنید.

۲. مراقب کلاه برداران باشید

وقتی صحبت از مکمل ها می شود هر چه ساده تر باشد بهتر است.اگر در لیست مواد تشکیل دهنده یک بطری دیدید که از گیاهان مختلفی تشکیل شده نگویید این مکمل خاص است  ومن با آن درمان میشوم.

طبق بررسی های انجام شده عصاره چای سبز ، استروئیدهای آنابولیک و مکمل های غذایی چند ماده ای از جمله مهمترین محصولاتی هستند که می توانند باعث آسیب کبدی شوند.مهم است که بدانیم بسیاری از گیاهان مختلف می توانند باعث آسیب کبدی به روشی غیرقابل پیش بینی شوند. به عنوان مثال  مکمل های گیاهی کاهش وزن باعث آسیب کبدی در بسیاری از افراد شده اند. 

۳. لیست مواد تشکیل دهنده داروی گیاهی را قبل از امتحان بررسی کنید

قبل از خرید ، پشت بطری را بخوانید تا ببینید واقعاً در داخل این مکمل چیست. به عنوان مثال برخی از محصولات گیاهی مانند خار خار ، ایمن شناخته شده اند و حتی می توانند در درمان برخی از بیماری های کبدی نقش داشته باشند.

همچنین ، مراقب مواد اضافی باشید به عنوان مثال عصاره چای سبز به بسیاری از محصولات گیاهی اضافه می شود. در برخی موارد ، مکمل ها به هیچ وجه مواد تشکیل دهنده را لیست نمی کنند اما ادعا می کنند که کبد شما را شستشو میدهند. مکمل های پاک کننده کبد توصیه نمی شوند چون هیچ شواهدی وجود ندارد که نشان دهد آنها واقعاً موثر هستند ، بلکه در واقع می توانند به کبد آسیب برسانند.

۴. وب سایت LiverTox را برای کسب اطلاعات قبلی در مورد روش های درمانی بررسی کنید

این وب سایت که توسط NIDDK اداره می شود ، حاوی اطلاعات ارزشمندی در مورد صدها دارویی است که به کبد آسیب می رساند ، از جمله محصولات گیاهی. اگر به دنبال خرید یک مکمل جدید هستید  مواد تشکیل دهنده آن را در این سایت که به طور منظم به روز می شود بررسی کنید تا ببینید آیا می تواند به کبد شما آسیب برساند یا خیر. البته قبل از شروع مصرف مکمل ، با پزشک خود مشورت کنید.

۵- به آزمایشگاه های مستقل مراجعه کنید که مکمل های کیفی را تأیید می کنند

همانطور که گفته شد ، FDA داروهای گیاهی را تنظیم نمی کند. این بدان معناست که برچسب ها ممکن است مصرف کنندگانی مثل شما را گمراه کنند. بعنوان مثال ، کوهوش سیاه را اغلب برای علائم یائسگی مانند گرگرفتگی و تعریق شبانه مصرف می کنند. اما بر اساس گزارش LiverTox ، محصولاتی که به عنوان کوهوش سیاه برچسب خورده اند ، با بیش از ۵۰ مورد آسیب کبدی مرتبط بوده و برخی موارد آنقدر شدید بوده که منجر به پیوند کبد و حتی مرگ شده است.  در چندین مورد  دانشمندان گیاهانی از گونه های چینی اکتائا را به جای کوهوش سیاه در مکمل پیدا کردند و این برچسب گذاری غلط ممکن است دردسر ساز باشد.

۶. برای شناسایی موارد منع مصرف دارویی با پزشک خود مشورت کنید

زیرا این داروها می توانند علیه داروهای تجویزی شما کار کنند. به عنوان مثال ، هر کسی که از داروهای جدید هپاتیت C استفاده می کند عاقلانه است که از گیاه خار مریم اجتناب کند ، زیرا تحقیقات گذشته نشان می دهد که این داروی گیاهی ممکن است عملکرد کبد را در افرادی که از داروهای هپاتیت C استفاده می کنند ، بدتر کند و حتی می تواند منجر به بستری شدن در بیمارستان شود. لذا توصیه می شودافرادی که تحت هر روش درمانی دارویی هستند از مصرف گیاه خار مریم اجتناب کنند.

۷. تعداد محصولات گیاهی مصرفی خود را محدود کنید

فراتر از سمیت ، با تیم مراقبت های بهداشتی خود صحبت کنید تا از فعل و انفعالات احتمالی بین محصولات گیاهی یا مکمل ها با یکدیگر جلوگیری کنید.

 مکمل ها جایگزین یک رژیم غذایی سالم یا سبک زندگی نیستند ، همچنین جایگزین برنامه درمانی هم نیستند.

بنابراین به جای مصرف مکمل هایی که از آنها اطمینان ندارید ، با پزشک خود صحبت کنید یا با  ایجاد سایر تغییرات در سبک زندگی ، مانند ورزش و خواب بیشتر سلامتی خود را بهبود ببخشید.

منبع: بهداشت نیوز
کدخبر: 173421

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین