|

معجزه این گیاه دارویی برای کاهش قند خون

کنگر فرنگی یکی از سبزیجات بسیار مفیدی است که به صورت خام یا پخته شده مصرف می‌شود. تحقیقات نشان داده است این گیاه خاصیت ضد دیابتی دارد. تحقیقات بر روی موش‌های آزمایشگاهی نشان می‌دهد موش‌هایی که از عصاره استخراج شده از کنگر فرنگی استفاده کرده اند دارای سطح گلوکز پایین تری هستند.

مدیر مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی اظهار کرد: کنگر فرنگی گیاهی دارویی است که در فصل بهار در مناطقی از جمله در خراسان جنوبی می‌روید و به دلیل خاصیت تقویتی برای دستگاه گوارش، مصرف آن  توصیه می‌شود.

محسن پویان در گفت‌وگو با ایسنا گفت: کنگر فرنگی فواید درمانی بسیاری دارد و مصرف آن خواص مناسبی برای سلامت بدن دارد، کنگر یکی از نوبرانه‌های فصل بهار است که فواید درمانی زیادی دارد و از آن برای تهیه سوپ، خورش و سالاد استفاده می‌شود.

وی با بیان اینکه ماه‌های فروددین و اردیبهشت فصل کنگر فرنگی است، بیان کرد: این گیاه دارای طبیعت گرم و کمی خشک، خودرو بوده و دارای برگ‌های خاردار و ساقه‌های ضخیم شبیه کرفس دارد؛ این گیاه دارای خواص بسیاری برای بدن بوده و برای درمان برخی از بیماری‌ها مفید است.

مدیر مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی با بیان اینکه طبیعت و مزاج کنگر فرنگی گرم بوده و در طب سنتی برای درمان اختلالات گوارشی و زردی استفاده می‌شود.

پویان با بیان اینکه طبیعت و مزاج کنگر فرنگی چون گرم است بهتر است با سرکه خورده شود، افزود: فواید سلامتی کنگر برای حمایت از دستگاه گوارش بسیار شگفت انگیز است. سینارین موجود در کنگر در سرعت بخشیدن به حرکت مواد غذایی و مواد دفعی به روده مؤثر است. این گیاه به طور خودکار احساس نفخ را تسکین می‌دهد تا بتوانید دستگاه گوارش سالم تری داشته باشید.

وی ادامه داد: پتاسیم یکی از مواد معدنی مورد نیاز برای سلامتی خون است چراکه می‌تواند با کاهش اثر سدیم، که یکی از دلایل فشار خون بالا است، آن را در حد نرمال نگه دارد؛ اگر برای فشار خون بالا دارو مصرف می‌کنید، مصرف کنگر می‌تواند از بروز کمبود پتاسیم جلوگیری کند.

این پژوهشگر گیاهان دارویی اظهار کرد: مصرف کنگر برای بیماران دیابتی نیز مفید است چراکه می‌تواند از عوارض آن جلوگیری کند و تحقیقات نشان می دهد که ارتباط غیرمستقیمی بین کیفیت خواب و ترکیبات طبیعی موجود در کنگر وجود دارد. کنگر یکی از قدرتمندترین پربیوتیک های موجود است و هزینه آنها بسیار کمتر از مکمل‌های پربیوتیک است.

پویان ادامه داد: کنگر فرنگی در بسیاری از نقاط کاشته می‌شود و می‌توانیم در ماه مبارک رمضان به ویژه برای وعده افطار از آن به صورت مورد استفاده در سوپ استفاده کنیم.

وی افزود: باید توجه داشته باشیم که غنچه‌های تازه گیاه که اوایل بهار رشد می‌کنند مورد استفاده قرار می‌گیرند و زمانی گل آن باز شد به دلیل بافت سفت و محکم قابل استفاده نیست.

این پژوهشگر گیاهان دارویی بیان کرد: در کنگرفرنگی ماده‌ای به نام سینارین وجود دارد که برای سلامت کبد و تنظیم اعمال صفرا بسیار مناسب است.

پویان ادامه داد: این گیاه برای سلامت دستگاه گوارش نیز مفید است و زمانی که در افطار از سوپ کنگر فرنگی استفاده می‌کنیم به سلامت دستگاه گوارش خود کمک کرده‌ایم.

وی با بیان اینکه علاوه بر این برای تقویت قلب مفید بوده، خون ساز بوده و به دیل املاح و ویتامین‌های فراوان موجود موجود این گیاه برای بدن بسیار مفید است، افزود: مصرف سوپ کنگر فرنگی علاوه بر اینکه از نظر غذایی بسیار مهم است می‌تواند به لحاظ وجود ویتامین‌ها و املاح در آن، از عوارضی که به ویژه در اوایل ماه رمضان ممکن است برای دستگاه گوارش ایجاد شود جلوگیری کند.

    این پژوهشگر گیاهان دارویی با بیان اینکه این گیاه باعث کاهش و تنظیم کلسترول خون می‌شود، تصریح کرد: باید توجه داشت که کنگر فرنگی‌هایی را بخریم که برگ آنها باز نشده و سفت و سبز باشند؛ اگر برگهای کنگرفرنگی قهوه‌ای شود، کنگر فرنگی کهنه است و میزان مصرف مناسب این گیاه یک گرم از عصاره آن در روز است.

گیاهان دارویی ذخایر ارزشمند خراسان جنوبی بشمار می‌روند که علاوه بر حفاظت و احیاء، بهره‌برداری صحیح از آن در عرصه‌های منابع طبیعی، سبب بهبود سطح سلامت و ارتقاء کیفیت زندگی مردم می‌شود. در حال حاضر در خراسان جنوبی ۱۵۰۰ گونه گیاهی شناسایی شده که از این تعداد ۸۰۰ گونه گیاهی مفید تولید می‌شود که باید در زمینه فراوری این گیاهان سرمایه‌گذاری شود.

 

منبع: ايسنا
کدخبر: 208263

ارسال نظر

 

آخرین اخبار