|

چه دعاوی باید به صورت تخصصی زیر نظر وکیل کیفری انجام شود؟

وکیل کیفری موظف به انجام امور کیفری موکل خود است. اهمیت و حساسیت دعاوی کیفری و همچنین آثار و پیامد هایی که نتیجه این دعاوی به دنبال دارد و ضرورت حضور وکیل به منظور پیگیری و حل دعاوی کیفری و مشاوره و اخذ راهکار مناسب از جانب وی بسیار مهم و حائز اهمیت می‌باشد. پرونده های کیفری خاصه نیازمند اهمیت و حساسیت بیشتری هستند. حضور یک وکیل خوب و کاردان در روند پرونده از واجبات است. زیرا موضوعات پرونده ها به گونه ای است که ممکن است طرفین دعوا را دچار زیان و خسارت های های غیر قابل جبران کند. از حائز اهمیت ترین پشتوانه های حقوقی دفاعی متهم، حق داشتن یک وکیل کیفری می‌باشد. در پرونده های کیفری وکیل کیفری می‌تواند با نگاه به میزان تخصصی بودن آنها تاثیر چشمگیری داشته باشد.

وکیل

مزایای مشاوره با یک وکیل کیفری خوب

اخذ وکیل کیفری و مشاوره با او مزایایی به همراه دارد که همواره به نفع موکل خواهد بود. از این مزایا می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

با حضور وکیل، نیازی به حضور شاکی در جلسات رسیدگی نخواهد بود.

یک وکیل کیفری خوب، با مطالعه شواهد و مستندات نتیجه احتمالی را به اطلاع موکل خود می‌رساند.

حضور وکیل در دعاوی کیفری موجب سریع تر شدن فرایند دادرسی و صرفه جویی در وقت و زمان خواهد بود.

به دلیل اطلاعات محدود مردم از قوانین کیفری و نحوه و چگونگی مراحل ثبت شکایت کیفری، موفقیت پرونده با حضور وکیل کیفری به حداکثر خواهد رسید.

تفاوت وکالت در امور کیفری و امور حقوقی

باید اشاره داشت که وکالت در امور حقوقی و کیفری با یکدیگر تفاوت هایی دارد. هر چند این تفاوت در شیوه ها و اصول وکالت مصداق نداشته و مربوط به ارکان دیگر می‌شود. این تفاوت و تمایز از لحاظ اصل قوانین و همچنین از لحاظ آیین دادرسی بین امور حقوقی و کیفری وجود دارد. در امور کیفری و جزایی و در مرحله تحقیقات مقدماتی مرجعی به نام دادسرا وجود دارد که وکیل کیفری به آن مراجعه و امور را پیگیری خواهد کرد اما در امور حقوقی، دادسرا و نیز تحقیقات مقدماتی وجود ندارد. وکیل کیفری همچنین در دعاوی جزایی و کیفری با مقامات قضایی از جمله دادیار، بازرس، نماینده دادستان و دادستان رو به‌ رو خواهد شد. این در حالی است که در امور حقوقی مقامات قضایی نام برده شده حضور نداشته و وکیل امور حقوقی تنها با قاضی دادگاه و قاضی اجرای احکام مدنی در ارتباط است. بخشی از این تفاوت را نیز می‌توان در روال محاکمه جستجو و شناسایی کرد. 

هزینه وکیل کیفری چقدر است؟ 

پرداخت هزینه های جاری در پیگیری مشکلات حقوقی یکی از دغدغه های افراد می‌تواند باشد. هزینه هایی که در این راه بر افراد متحمل می‌شود، شامل انجام مشاوره با کارشناس حقوقی است. استفاده از وکیل آنلاین این مزیت را دارد که در هزینه های موکل صرفه جویی خواهد شد و از رفت و آمد های بی مورد و ماندن در ترافیک و شلوغی شهر و گشتن به دنبال وکیل متخصص جلوگیری می‌کند، و فرد تنها با جستجو در فضای مجازی و سایت های معتبر حقوقی می تواند وکیل مد نظر خود را بیابد. هزینه دیگری که برای فرد ایجاد می‌شود، هزینه نگارش، شکوائیه است. زمانی که جرمی علیه اشخاص اتفاق می‌افتد، باید با مراجعه به دادسرا درخواست تعقیب و پیگرد متهم را بدهند. اما نگارش این درخواست و شکوائیه از اهمیت خاصی برخوردار است. اگر شخص نتواند دلایل قانع کننده ارائه دهد، درخواست وی رد خواهد شد و زمان زیادی در همان مرحله اولیه تلف می‌کند، در حالیکه اگر از وکیل خوب کمک بگیرد، با نوشتن شکوائیه مستند و مستدل باعث می شود مراحل رسیدگی با سرعت بیشتری پیش برود.

وکیل2

ویژگی های بهترین وکیل کیفری

تجربه وکیل کیفری: مهم ترین ویژگی یک وکیل کیفری خوب، تجربه و اعتبار وکالت وی در زمینه امور کیفری می‌باشد. زیرا تجربه وی با در نظر گرفتن گستردگی امور کیفری بسیار موثر در نتیجه و سرنوشت پرونده خواهد بود.

تخصص وکیل کیفری: یکی از ویژگی های یک وکیل کیفری خوب، تخصص وی است. زیرا استدلال های یک وکیل کیفری باید با استناد به قانون باشد؛ بنابراین باید به تمام قوانین کیفری از جمله قانون مجازات اسلامی، قانون آیین دادرسی کیفری، قانون مجازات فروش مال غیر و … تسلط کامل داشته باشد تا بتواند با تکیه بر پشتوانه علمی و تجربیات خود به حل پرونده های کیفری پیچیده بپردازد.

رازداری و امانت وکیل کیفری: از جمله ویژگی هایی که لازمه فعالیت وکالت است، باید به رازداری و امانت وکیل اشاره نمود. زیرا وکلا نه تنها با پایبندی به اصول اخلاقی ، بلکه به موجب قانون نیز ملزم به امانت داری و عدم افشای اسرار موکل خود می‌باشند.

بهترین وکیل کیفری چه کسی است؟ 

برای پی بردن به نکاتی که در خصوص انتخاب بهترین وکیل کیفری وجود دارد باید در ابتدای امر به تعریف مفهوم وکیل کیفری پرداخته و سپس به معرفی مهم‌ترین نکات در این زمینه بپردازیم. وکیل کیفری، وکیل پایه یک دادگستری بوده که با توجه به مهارت و تخصص و تجربه‌ای که در این زمینه دارد، در امور کیفری مانند: سرقت، خیانت در امانت، کلاهبرداری، جعل، نزاع، تجاوز به عنف، آدم‌ربایی، مواد مخدر، فوت در تصادفات رانندگی و….. می‌تواند به اقامه دعوی کیفری بپردازد. طبق اصل ۳۵ قانون اساسی در تمام محاکم درگیر با پرونده کیفری، دو طرف حق داشتن وکیل کیفری را دارند. چنانچه متهم در مرحله اول اقدام به معرفی وکیل به دادگاه ننماید یا امکان مالی برای استخدام وکیل را نداشته باشد، دادگاه اقدام به اخذ یک وکیل برای او می‌کند که به چنین شخصی وکیل تسخیری گفته می‌شود.

وکیل3

انواع دعاوی کیفری

دعاوی کیفری رایج شامل مواردی از قبیل: جعل و کلاهبرداری، سرقت، قتل عمد و غیرعمد، ایراد ضرب و جرح عمدی، تجاوز به عنف،خیانت در امانت، فروش مال غیر و … می‌شود. باید توجه داشت که استفاده از خدمات یک وکیل کیفری در دعاوی مزبور بسیار حیاتی و حائز اهمیت می‌باشد. به این دلیل که هر دعوایی فقط یک بار قابلیت حل شدن دارد و اگر دعوایی به اشتباه و یا بدون در نظر گرفتن موارد اصلی طرح شود، باعث بوجود آمدن خسارات و اطاله دادرسی خواهد شد.

 

نویسنده: رپورتاژ
کدخبر: 217783

ارسال نظر

 

آخرین اخبار