دروغگو با این نشانه ها لو می رود
در این گزارش از نشانههایی خواهیم گفت که دروغگوها را لو میدهد.
تحقیقات نشان داده حدود ۶۰ درصد از افراد بزرگسال در یک مکالمهی ۱۰ دقیقهای دست کم یک دروغ به زبان میآورند. در عین حال هم هیچ کسی دوست ندارد فریبش دهند. به همین دلیل دانشمندان دست به تحقیقاتی زده اند تا متوجه شوند چطور میتوان آدمهای دروغگو را تشخیص داد.
در ادامه از نشانههایی خواهیم گفت که دروغگوها را لو میدهد.
۱- هنگام صحبت، بیش از حد از دست هایشان استفاده میکنند
چون ذهن همزمان درگیر چندین کار است: داستان پردازی میکند، سعی دارد بفهمد داستانش را باور کرده اند یا نه و بر همان اساس، به داستان خود اضافه کند. ممکن هم هست که متوجه شوید حرکات دست فرد بعد از گفتن حرف رخ میدهند، در حالی که در حالت طبیعی حرکات دست قبل از صحبت اتفاق میافتند.
تحقیقی نشان داد احتمال استفاده از هر دو دست هنگام صحبت در افراد دروغگو بیشتر است؛ بنابراین بار دیگری که احساس کردید طرف مقابل تان با شما صادق نیست، به حرکات دستش دقت کنید.
۲- به قدر کافی یا زیاد دربارهی موضوعی صحبت نمیکنند
محققان به این نتیجه رسیدند که وقتی سؤالی مطرح میشود، دروغگوها با جزئیات کمتری به آن پاسخ میدهند تا کسانی که راستش را میگویند. در صحبتهای افراد دروغگو غیبت کلمات توصیفی حس میشود. از راستگوها هر چند بار که سؤال شود همان توضیح همیشگی خود را دارند، اما دروغگوها اغلب داستان متفاوتی میگویند و جزئیاتی در صحبت هایشان وجود ندارد.
از سویی دیگر، تحقیقات نشان داده دروغگوها سعی میکنند با پرحرفی حقیقت را تغییر دهند. حرفهای آنها میتواند پر شور و انرژی، اما فاقد هر گونه اطلاعات مهمی باشد.
۳- معمولاً زیاد اشاره میکنند
دروغگوها وقتی حالت تهاجمی یا تدافعی پیدا میکنند، تلاش میکنند ورق را برگردانند. آنها سعی میکنند شما را گمراه کنند و تمرکز خود را روی نبود اعتماد بگذارند. دروغگوها ممکن است به خاطر باور نکردن حرفهایشان شما را تهدید کند.
۴- معمولاً پاهایشان را تکان میدهند
تکان دادن پاها هم میتواند نشانهی دروغگویی باشد. در هنگام دروغگویی نوساناتی در دستگاه عصبی خودکار بدن رخ میدهد که علت آن عصبی بودن فرد است.
۵- معمولاً با تأخیر جواب میدهند
اگر کسی بیشتر از ۵ ثانیه برای پاسخ به یک سؤال درنگ کند، این یکی از نشانههای بزرگ دروغگویی است. دروغگوها معمولاً احساس خود را هم سرکوب میکنند. دقت کنید ببینید به خاطر خستگی است که طرف مقابل تان آهسته صحبت میکند یا حالت عادی صحبت کردنش آهسته است. در هر دو حالت، نباید تأخیر در پاسخ را ملاک دروغگویی قرار دهید.
۶- سعی میکنند بحث را عوض کنند
آنها برای عوض کردن بحث از این روشها استفاده میکنند:
در میانهی صحبتی یکباره سراغ موضوع دیگری میروند.
حرفهای بی معنی میزنند تا گیج تان کنند
سؤال را با سؤال جواب میدهند.
۷- بیشتر سمت چپ لب هایشان را حرکت میدهند
هنگام صحبت با یک شخص به لب هایش دقت کنید. سمت چپ لبخند دروغگوها بیشتر از سمت راست آن حرکت میکند، به طوری که حالتی شبیه به پوزخند ایجاد میشود.
۸- از کلماتی استفاده میکنند که بیانگر احساسات منفی هستند
دروغگوها معمولاً بیشتر حرفهای منفی میزنند. آنها عصبی هستند و غرولند میکنند، در حالی که راستگوها همکاری بیشتری دارند. در این حالت، کلمات بیشتری با حسهای منفی، مثل ناراحتی، نفرت یا حس بی ارزش بودن، میشنوید.
ارسال نظر