|

قدرت انتقال کرونا در مردان بیشتر است یا زنان؟

محققان دانشگاه ایالتی کلرادو در مطالعات اخیر خود دریافتند که مردان بیشتر از زنان یا کودکان ذرات ویروس کرونا را منتشر می کنند. این موضوع به دلیل وجود تفاوت های فیزیکی در ساختار بدن زنان و مردان است.

پژوهشگران در بررسی های جدید خود به مطالعه نحوه گسترش ویروس کرونا توسط افراد و تاثیر سن و جنسیت بر این موضوع پرداختند. این مطالعه که ماه‌ها به طول انجامید، در ابتدا برای مشاهده این موضوع تلاش کرد که راهکاری برای بازگشت افراد شاغل در حوزه هنر به کار خود پیدا کند.

سوال اصلی محققان این بودکه شاغلین در هنرهای نمایشی برای تسهیل بازگشت ایمن به صحنه های نمایش پس از همه ‌گیری چه کاری می‌توانند انجام دهند.  هنرهای نمایشی، از سطح آموزشی گرفته تا اجراها، برخی از حوزه‌هایی بودند که به شدت تحت تأثیر همه گیری جهانی کرونا قرار گرفتند. در پی این موضوع سینماها، تئاتر ها، سالن ‌های کنسرت و غیره برای بیش از یک سال به طور کامل تعطیل شدند.

این مطالعات با سرپرستی دن گوبل و جان ولکنز، استاد دپارتمان مهندسی مکانیک دانشگاه ایالتی کلرادو انجام شده و طی آن بیش از ۷۵ فرد مختلف مشارکت کردند.

هدف اصلی این مطالعات، آزمایش ذرات موجود در هوا و گسترش این ذرات توسط افراد بود. طی این مطالعه از شرکت کنندگان خواسته شد که آهنگ هایی مانند «تولدت مبارک» را با صدای بلند بخوانند. 

شواهد به دست آمده از سطح انتشار ویروس توسط این افراد حاکی از آن بود که افراد بالغ بیش از کودکان ذرات معلق تنفسی در محیط پخش کرده و این انتشار ذرات تنفسی در مردان به مراتب بیشتر از زنان است. دلیل این موضوع نیز بسیار ساده است زیرا مردان دارای حجم ریه بزرگتری بوده و با صدای بلندتری نیز حرف می زنند.

ولکنز در این رابطه گفت: ویروس توسط کسانی که با صدای بلند تر صحبت می کنند راحت تر پخش می شود. حجم صدای شما نشانگر میزان انرژی است که در حنجره خود می گذارید. انرژی بیشتر سبب می شود ذرات بیشتری از بخار تنفسی و بزاق شما از بدنتان خارج شود.  هر دوی این عوامل،  ذراتی هستند که حامل ویروس کرونا بوده و افراد دیگر را آلوده می کنند. در این میان مکان‌های سرپوشیده بیشترین خطر را برای انتشار ویروس را دارند.

منبع: بهداشت نیوز
کدخبر: 223660

ارسال نظر