|

۱۳ اشتباه رایج در کاشی ‌کاری که باید از آنها اجتناب کنید

کاشی‌کاری یکی از اصولی‌ترین امور ساخت‌وساز یا تعمیر خانه به شمار می‌رود. با این حال، خیلی از کاشی‌کارهای حرفه‌ای نیز حتی اشتباهاتی را مرتکب می‌شوند که پیمانکاران و مالکان را دچار ضررهای مالی می کنند.

سبک زندگی

کارشناسان شرکت شورلول ایران در ادامه این مقاله با زبانی ساده اشتباهات رایج در کاشی کاری را برای شما بیان می کنند و به ارایه راه کارهای موثر در برابر آنها می پردازند.

۱- عدم سفارش کاشی کافی

سفارش کاشی به میزان کافی یکی از ضروری‌ترین امور به شمار می‌رود، چون اگر وسط کارتان با کمبود کاشی مواجه شوید، ممکن است موفق به پیدا کردن کاشی با همان مشخصات ظاهری و فنی نشوید.

۲- انتخاب اندازه غلط برای کاشی

کاشی‌ها اندازه‌های مختلفی دارند و همین امر، انتخاب کاشی ایده‌آل را دشوار می‌کند. اگرچه کاشی‌های کوچک به شکل آسان‌تری در مساحت‌های کوچک جا می‌گیرند، اما افزایش تعداد خطوط گروت یا دوغاب می‌تواند باعث شود که یک اتاق کوچک، حتی کوچک‌تر از گذشته به نظر بیاید. در این زمینه، با متخصصان مربوطه مشورت کنید.

۳- عدم برنامه‌ریزی صحیح برای طرح‌بندی و چیدمان کاشی

اگر قبل از آغاز پروژه برای طراحی یک چیدمان اولیه وقت بگذارید، جلوی بسیاری از اشتباهات احتمالی گرفته می‌شود. خصوصاً اگر کاشی شما طرح پیچیده‌ای دارد، این امر اهمیت به‌سزایی پیدا می‌کند.

۴- ترک خوردن کاشی‌ها هنگام برش

برای جلوگیری از چنین ضرری، از ابزار مناسب مثل اره الماس مربوط استفاده کنید. اعمال فشار آهسته و یکنواخت باعث ایجاد برشی دقیق می‌شود و ترک‌خوردگی را به حداقل می‌رساند.

کاشی۱

۵- عدم استفاده از اسپیسر بین کاشی

یکی از اصول ابتدایی هنگام کاشی‌کاری، حفظ فاصله و یکنواختی سطح کاشی‌ها است.

۶- عدم آماده‌سازی صحیح سطوح

این مورد شاید رایج‌ترین اشتباه در کاشی‌کاری باشد، چون سطح نباید هیچ‌گونه کثیفی داشته باشند. قبل از شروع کاشی‌کاری، باید تمام موارد برجسته مثل میخ و پیچ‌های قدیمی را از روی دیوار بردارید. بعد از آن، اگر برآمدگی ناشی از گچ به چشم می‌خورد، آن را صاف کنید. سنباده زدن هم برای سطوح با ۴ تا ۵ میلی متر بیرون‌زدگی مناسب است.

۷- استفاده از قرنیز به عنوان راهنما در اندازه‌گیری

شاید قرنیز ممکن است مسطح و یکنواخت به نظر برسد، اما امکان ندارد نقش راهنمای مناسبی را بازی کند. استفاده از باتوم، گزینه جایگزین است، چون علاوه بر تضمین صاف بودن کاشی‌ها، جلوی حرکت اضافی در هنگام چسب‌کاری را می‌گیرد.

۸- استفاده از چسب کاشی از نوع اشتباه

قبلاً مقاله‌ای مختص این موضوع به اشتراک گذاشته شده است. برای مطالعه اینجا کلیک کنید.

۹- استفاده از شمشه‌گیری و کرم‌بندی در حین چسب‌کاری

این روش می‌تواند در زمان صرفه‌جویی کند، اما وقتی مرکز کاشی به سطح پشتی خودش فیکس نشده است، باعث ایجاد شکاف‌هایی در آن خواهد شد. متعاقباً، مشکلاتی از قبیل چسبندگی ضعیف و آسیب‌های رطوبتی پیش خواهند آمد.

کاشی۲

۱۰- عدم استفاده از ماله مناسب

همیشه برای ایجاد شیارهایی جهت مکش کاشی‌ها همیشه باید از یک ماله دندانه‌دار بهره برد. در این صورت، هیچ شکافی در پشت کاشی برای نفوذ آب باقی نخواهد ماند. به طور کلی، هر چه کاشی‌ها بزرگتر باشند، ماله هم باید بزرگتر باشد.

۱۱- استفاده از رنگ دوغاب اشتباه

رنگ دوغاب نه تنها بر ظاهر کلی کاشی‌های شما تأثیر می‌گذارد، بلکه حتی می‌تواند به کاشی‌ها نیز آسیب برساند. اگر از کاشی‌های سنگ‌های طبیعی، موزاییکی یا آجر کاشی استفاده می‌کنید، توصیه می‌شود از رنگ ملات ملایم‌تری بهره ببرید، چون دوغاب تیره می‌تواند به مرور منافذ طبیعی داخل کاشی را لکه‌دار کند.

۱۲- عجله در مرحله دوغاب زدن

وقتی چسب زده شد، گروت باید به آرامی و با دقت استفاده شود تا از پر شدن تمام شکاف‌ها به طور مساوی مطمئن شویم. پس منتظر باشید تا چسب، به خوبی بچسبد و سپس دوغاب را به آرامی روی سطح پخش نمایید.

۱۳- عدم انجام محکم‌کاری‌های نهایی

اجازه ندهید کار سخت شما با محکم‌کاری ضعیف از بین برود. اگر از کاشی‌هایی از جنس سنگ طبیعی، موزاییکی یا آجر کاشی استفاده می‌کنید، حتماً یک لایه درزگیر باید برای محافظت در برابر لاکه و محو شدن اضافه نمایید. اولین لایه قبل از دوغاب زدن و لایه دوم پس از تمیز کردن دوغاب زده شود.

 

 

 

نویسنده: رپورتاژ
کدخبر: 225278

ارسال نظر