خبر بد برای علاقمندان کاشت ناخن / منتظر این بیماری ها باشید
اگر شما فردی باشید که به طور مرتب و هر ماه به آرایشگاه همیشگیتان رفته و ژلیش و لمینت ناخن انجام میدهید حتماً میز پر از گًرد ناخنکارتان که از تراشیده شدن ناخن مشتریان قبلی به جا مانده است را دیدهاید.
«گلم اجازه هست از ناخنهای زیبات عکس بگیرم تو پیجمون به عنوان نمونه کار استوری کنم؟ ناخنهات عالی شده حیفم میاد طراحی به این زیبایی تو پیجمون ماندگار نشه...!» این جملات به گوشتان آشنا نیست؟ اگر شما شخصی باشید که به طور مداوم و هرماه به آرایشگاهها مراجعه و کاشت یا ژلیش ناخنتان را شارژ میکنید این جملات را شنیدهاید. امروزه در اینستاگرام و فضای مجازی مد شده است که آرایشگرها و ناخنکارها برای تبلیغ خدمات و هنر خود از مشتریان خود عکس و فیلم گرفته و در اینستاگرام به اشتراک میگذارند. آنها با زیبا جلوه دادن هنرشان برای خود مشتری جذب کرده و خود را به عنوان آرایشگری ماهر معرفی میکنند اما تمام این آب و رنگها ظاهرسازی برای درآوردن پول بیشتر است!
دنبال کنندگان این پیجها تنها زیبایی ناخن و سرخاب و سفیدآب مشتری مدل شده را میبینند و کامنتهای به به و چَه چَه میگذارند. اما از پشت پرده این سالنهای زیبایی غافلاند. امروزه یکی از خدمات پرطرفدار آرایشگاههای زنانه ژلیش، کاشت و لمینت ناخن است.
در یکی دوسال گذشته ژلیش،کاشت و لمینت ناخن به علت مقاومت و ماندگاری بیشتری که در مقایسه با لاک در مقابل آب، مواد شوینده و مواد پاککننده از جمله اسیتون و...دارد جایگزین برای لاک بوده و خانمها تمایل بیشتری به استفاده از آن دارند. تاکنون درباره عوارض لوازم آرایشی بسیار صحبت کردهایم و در این گزارش میخواهیم به عوارض و معایب استفاده بیش از اندازه از لاک، ژلیش و کاشت ناخن بپردازیم.
ژلیش یا لاک ژل چیست؟
ژلیش همان لاک کلاسیک که با اکریلیک ژل مانند مخلوط شده است که گاهی دوام و کارایی بیشتری از لاک دائمی دارد. اسم محصول لاک ژل GEL POLISH که نام برند محصول بوده عموماً با نام ژلیش خوانده میشود. لاک ژلها معمولاً در سه مرحله ژل بیس، ژل رنگی و تاب ژل روی ناخن گذاشته میشوند.
ژلیش چه عوارضی دارد؟
از آنجایی که سطح ژلیش مانند لاک عادی نبوده و با اسیتون و مواد مخصوص پاک نمیشود، حتماً باید بعد از چند روز ماندگاری به وسیله سوهان برقی سطح مواد ژلیش از روی ناخن تراشیده شود. در این صورت از آنجایی که مواد ژلیش روی ناخن خشک شده و با سطح ناخن برخورد دارد، در صورت تراشیده شدن با سوهان برقی سطحی از ناخن هم تراشیده شده و ناخن نازک و شکننده میشود.
همچنین در ژلیش سطح ناخن بین چهار تا پنج لایه با مواد مخصوص کاور میشود و پس از قرارگیری دست در داخل دستگاههای مخصوص لاک ژلها روی سطح ناخن استحکام پیدا میکنند. این امر باعث میشود که روی سطح ناخن لایهای قرار گیرد و در نتیجه هوارسانی به سطح پوست و ناخن را مختل شود. همچنین استمرار در استفاده از آن در بلندمدت باعث مشکلات پوستی میشود.
البته در برخی از مراکز زیبایی از موادی شیمیایی و خطرناک که به گفته برخی از متخصصان این مواد سرطان زا هستند سطح ژلیش را از روی ناخن پاک میکنند. در این فرآیند پنبه آغشته شده به اسیتون ۱۰۰ درصد به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه به وسیله فویل روی سطح پوست و ناخن قرار می گیرد تا ژلیش خشک شده روی پوست خیس خورده کنده شود. مطمئناً این مواد جذب پوست و ناخن شده و در طولانی مدت منجر به مشکلات پوستی، قارچ، اگزما، سرطان و... خواهد شد.
یکی از نکاتی که بانوان باید رعایت کنند این است که باید هرازگاهی به ناخنهای خود استراحت دهند تا هوا زیر سطح ناخن جریان داشته باشد و رطوبت کافی جذب ناخن شود. همانطور که گفتیم استفاده از سوهانهای برقی برای پاک کردن ژلیش به شدت به سطح ناخن آسیب میزند. اما بسیاری از بانوان بعد از تراشیدن لاک ژل قبلیشان دوباره بدون وقفه روی ناخنهای خود ژل میگذارند که در این صورت در طولانیمدت چیزی از ناخن نمانده و کاملاً به سطح ناخن آسیب میرسانند.
همچنین باید توجه کرد که برخی از آرایشگاهها به دلیل صرفهجویی در هزینه یا انجام کار ژلیش با قیمت کمتر برای جذب مشتری از مواد نامرغوب برای تزئین و آرایش ناخنهای مشتریان استفاده میکنند. که در این صورت ممکن است مشتریان پس از چندبار استفاده مداوم از این محصولان به مشکلات پوستی متعددی دچار شوند.
لازم به ذکر است که بانوان برای حفظ سلامتی خود و دیگر شهروندان قبل از مراجعه به سالن های زیبایی و انجام ژلیش به متخصص پوست مراجعه کرده و از سلامت پوست و ناخنهای خود اطمینان حاصل کنند.
لکههای پوستی، نتیجه استفاده مداوم از دستگاههای UV وLED!
از آنجایی که ژلیش از مواد متفاوتی از مواد تشکیل دهنده لاک ساخته شده، در حالت عادی خشک نشده و تثبیت نمیشود. بنابراین نیاز به دستگاههای UV و LED دارد. به گفته برخی از متخصصان پوست و مو و زیبایی استفاده از دستگاههای UV و LED در طولانی مدت منجر به ایجاد لکههای پوستی میشود.
میز پرگَرد ناخنکارها، عامل ابتلا به هزاران بیماری!
اگر شما فردی باشید که به طور مرتب و هر ماه به آرایشگاه همیشگیتان رفته و ژلیش و لمینت ناخن انجام میدهید حتماً میز پر از گًرد ناخنکارتان که از تراشیده شدن ناخن مشتریان قبلی به جا مانده است را دیدهاید. همچنین تمام ناخنکارها یک جامدادی یا سبد پر از فرچه، ناخنگیر، قیچی و... دارند که از این ابزارها برای تمیزکردن ناخنهای دست و پا تمامی مشتریانشان استفاده میکنند.
البته برخی از آرایشگاهها برای جذب مشتری و برای اینکه ادعا کنند که بهداشت را رعایت میکنند به مشتریهای خود پکهای مخصوصی میفروشند که در آن یک حوله یکبار مصرف گذاشته شده است تا مشتریان در هنگام کار زیر دستشان انداخته و با سطح میز ناخنکار در ارتباط نباشند. اما چگونه آن همه پودر و خاک که در کوچک ترین روزنههای میز و دستگاهای روی آن رخنه کرده تمیز میشود؟
گیرههایی که به خون مشتری قبلی آغشته است!
اصولاً ناخنکارها قبل از استفاده از ژلیش، ناخنها را مرتب کرده و پوست اطراف ناخن را با گیره مخصوص میگیرند. از آنجایی که این ابزارها با گوشت، پوست و ناخن افراد متفاوت سر و کار دارد و گاهاً در صورت بیدقتی منجر به خون افتادگی پوست مشتری میشود، با خون مشتری آغشته شده و احتمال انتقال بیماریهای مختلف به بدن شما را دارد. همچنین گَردهای موجود بر روی میز کار این سالنها و ابزارآلات عمومی آنها میتواند انواع مشکلات پوستی و قارچی را به پوست شما انتقال دهد.
عوارضی که سلامت ناخنکارها را تهدید میکند
به گفته یکی از متخصصان پوست و مو و زیبایی در تهران زمانی که لاک روی ناخن زده میشود بخاری که از لاک بلند میشود به صورت مستقیم به چشم و پلک میخورد و باعث اگزمای پلک میشود. از آنجایی که ناخنکارها به صورت مداوم با لاک، لاک ژل و... سر و کار دارند و در هنگام آرتیش ناخن مشتری به ناخنهای آنها نگاه میکنند احتمال ابتلا به اگزمای پوستی بر سطح پوست صورت و پلک و چشمشان بسیار زیاد و ممکن است دچار اگزمای دست و پلک شوند.
همچنین ناخنکارها بیشتر مبتلا به بیماریهایی که به صورت درماتیتهای تماسی هست مبتلا میشوند. برای مثال اگر مشتری دارای پسوریازیس یا بیماری صدف باشد به راحتی آن را به پوست ناخنکار انتقال میدهد. حتی اگر این افراد با دستکش کار کنند دچار اگزمای شدید دست میشوند. زیرا برخی از دستکشها حساسیت ایجاد میکند و ممکن است دستگش دارای سوراخها و منافذ ریزی باشد که آلودگی و مواد از طریق آن به پوست دست ناخن کار منتقل شود.
ارسال نظر