گسترشنیوز گزارش میدهد؛
۱۰ مهارت کلیدی از نگاه غولهای اقتصادی جهان
امروزه در بازار کار نخستین شاخص مهم و کلیدی در جذب نیروی انسانی داشتن مهارت است؛ شاخصی که عنصر اصلی پیشرفت فردی و به تبع آن پیشرفت سازمانی هم محسوب میشود.
گسترشنیوز: با توجه به تغییرات عمیقی که در شیوه زندگی جوامع امروزی رخ داده است اهمیت کسب مهارت و آموزش آن بیش از پیش مورد توجه قرار میگیرد.
مجمع جهانی اقتصاد(World Economic Forum) در یکی از گزارشهای اخیر خود ۱۰ مهارتی که انسان قرن بیست و یکم برای حضور مؤثرتر و فعالتر در جامعه به آنها نیاز دارد را برشمرده است. این سازمان اقتصادی بینالمللی در این گزارش که از مصاحبه با ۳۵۰ مدیران ارشد در ۱۵ کشور توسعه یافته دنیا بهدست آمده مهارتهای برتری که یک انسان موفق در سال ۲۰۲۰ به آن نیاز خواهد داشت را معرفی کرده است.
مجمع جهانی اقتصاد از مهمترین سازمانهای اقتصادی جهان است که در سال ۱۹۷۱ در سوئیس توسط کلاس شوآب، اقتصاددان و کارآفرین آلمانی تأسیس شد. این سازمان بینالمللی همهساله با حضور رهبران سیاسی و فعالان بزرگ اقتصادی جهانی تشکیل جلسه میدهد تا درباره مسائل روز جهان بهویژه موضوعات اقتصادی به بحث و تبادلنظر بپردازند.
در ادامه ۱۰ مهارت برتر از نگاه مجمع جهانی اقتصاد را ذکر میکنیم؛
۱) مهارت حل مسئله
در طول زندگی و هنگام مواجهه با مسائل ریز و درشت باید بتوان با در نظر گرفتن جنبههای مختلف مسائل به موقع تصمیمگیری کرد و آنها را حل کرد. یک تصمیم خوب میتواند به حل شدن مسائل کمک زیادی کند.
اما تصمیمگیری بهموقع خود شامل مراحلی مثل: شناسایی مسئله، ساختن تصویری واقعی از آن، پیدا کردن راهحل مناسب، تصمیمگیری، پیادهسازی و مشاهده بازخوردها است.
۲) تفکر انتقادی
تفکر انتقادی افراد را قادر میسازد تا ارتباط منطقی بین موضوعات مختلف را بفهمند و قدرت ارزیابی این ارتباطات را داشته باشند. کسی که قادر است به تحلیل درستی از میزان اهمیت موضوعات مختلف و ارتباط آنها با یکدیگر برسد، فرد خلاقی میشود. نتیجه پژوهشها نشان میدهد این افراد از قدرت کلامی بالاتری برخوردارند.
۳) خلاقیت و نوآوری
خلاقیت و نوآوری در واقع تبدیل یک ایده یا تصویر جدید به واقعیت است. همانطور که از این تعریف پیداست فرد خلاق باید بتواند خوب فکر کند و به یک ایده برسد؛ چنین فردی باید قدرت تبدیل ایده به یک واقعیت عینی و بیرونی را هم داشته باشد.
۴) هوش هیجانی
هوش هیجانی، هوش عاطفی یا EQ یعنی شناخت، کنترل عواطف و هیجانها.
افراد با هوش هیجانی بالا در تشکیل و حفظ روابط بین فردی و گروهی بهتر عمل میکنند.
۵) تصمیمگیری و قضاوت
در این مهارت فرد برای حل مشکلات از بین چند گزینه امکانپذیر یک گزینه را انتخاب میکند. درواقع فردی که به این مهارت مسلح است میتواند ریسک ناشی از تصمیمهای مختلف را بپذیرد.
این مهارت یک جزء کلیدی از مهارتهای مدیریتی محسوب میشود.
۶) هماهنگ شدن با دیگران
فردی که این مهارت را دارد میتواند تواناییها و مهارتهای خود را با دیگران همسو کند و فعالیتهای خود را در جهت منافع گروه یا مجموعهای که با آن کار میکند تنظیم کند.
۷) مذاکره
بخش عمدهای از رابطههای ما در زندگی، چه زندگی شخصی و چه محیط کسبوکار، از جنس مذاکره هستند.
اصطلاح مذاکره، محدوده گستردهای از رابطهها، از تنظیم یک قرارداد تجاری بینالمللی تا گفتوگوی مجدد دو خویشاوند که با هم قهر کردهاند را در برمیگیرد. در مذاکره افراد به دنبال منافع متقابل و حفظ یک رابطه کلیدی برای نتیجهای موفقیتآمیز هستند.
۸) انعطافپذیری شناختی
انعطافپذیری شناختی درواقع قدرت تفکر همزمان درباره چند موضوع مختلف است. قدرت در نظر گرفتن جنبههای گوناگون یک موضوع همزمان با فکر کردن درباره چند سوژه جنبه مهمی از این مهارت است.
۹) مدیریت افراد
یکی از دشوارترین مهارتها مدیریت افراد است. مدیریت، به کارگیری علم و هنر در هماهنگی و هدایت منابع مالی یا انسانی و یا هردو، در رسیدن به هدف با حداکثر کارایی است.
۱۰) مدیریت سرویسگرا
مدیریت سرویسگرا به توانایی پیشبینی، تشخیص و رفع نیاز دیگران گفته میشود. افرادی که این مهارت را دارند میتوانند رضایت افراد اطراف خود را کسب کنند.
ارسال نظر