رونق تولید در گرو توجه به ایمنی و نیروی انسانی است
سمینار آموزش بررسی راهکارهای توسعه اجرای آیین نامه بکارگیری مسئولان ایمنی در گارگاه با حضور ۱۵۰ نماینده از سراسر کشور به میزبانی پارس خودرو برگزار شد.
گسترشنیوز: در این سمینار که با هفتم مهرماه روز آتش نشان همزمان بود، معاون روابط کار وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، مدیر اداره کل بازرسی کار و مدیران و نمایندگان شرکت پارس خودرو، اداره کل تعاون کار و رفاه اجتماعی استان تهران، کانون انجمنهای شرکت صنفی و مسئولان ایمنی و بهداشت کار استان تهران حضور داشتند.
در ابتدای این سمینار حمید زاهدی معاون توسعه منابع انسانی و پشتیبانی شرکت پارس خودرو ضمن خوش آمد گویی به میهمانان گفت: ایمنی بهداشت در حوزه منابع انسانی از جایگاه ویژهای برخودرار است. وی افزود: در مسیر ارتقاع HSE انچه که امروز بسیار اهمت دارد به کارگیری روشهای جدید در رساندن پیام است.
زاهدی ادامه داد: نگرش در HSE و تبلیغات این حوزه نسبت به گذشته بسیار متفاوت است. به طور مثال در تبلیغات اخیر حوزه ایمنی راهها میبینید که در رسانهها از روش هایی استفاده میشود که احساسات انسان را بر میانگیزد و این روشها تاثیرگذاری بیشتری دارد.
در ادامه حاتم شاهکرمی معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در این سمینار طی سخنانی ضمن تقدیر از عملکرد پارس خودرو در حوزه ایمنی و بهداشت گفت: این برای دفعه دوم است که من با موضوع ایمنی و بهداشت در پارس خودرو حضور پیدا میکنم و خوشبختانه این شرکت عملکرد مثبت و پیشرویی در این حوزه دارد.
وی ادامه داد: فعالان اقتصادی امروز به این نتیجه رسیدهاند که اگر میخواهند به تولید با کیفیت برسند باید نگاهی انسان محور داشته باشند.
شاهکرمی اضافه کرد: اگر میخواهیم به رونق تولید نیز برسیم باید در واحدهای تولیدی فضا و نگاه انسان محوری ایجاد کنیم تا بهرهوری بالا برود و این مهم بدون توسعه ایمنی و بهداشت ممکن نیست.
وی تصریح کرد: در استفاده از تجهیزات ایمنی و بهداشت باید توجه داشت که این تجهیزات باید با نظارت وارد فضای کار شوند زیرا کیفیت و تاریخ مصرف آنها بسیار مهم است.
در این سمینار دکتر مظفری مدیر کل بازرسی کار وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی گفت: آخرین آمار سازمان جهانی کار از فوت بیش از ٢ میلیون ٤٠٠ هزار نفر در سال بر اثر بیماریهای ناشی از شغل در سراسر جهان حکایت دارد. وی در ادامه افزود: قوانین و آیین نامههای بسیار خوبی در سالهای گذشته به کارگیری شده است که در ارتقاع ایمنی و بهداشت محیط کار بسیار موثر بودهاند.
مدیر کل بازرسی کار وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی تصریح کرد: بیش از ٨٠ درصد از حوادث در کارگاههای زیر ٢٥ نفر رخ میدهد و خوشبختانه در آیین نامه ایمنی بهداشت وزارت کار این کارگاهها را نیز مکلف کردهایم که یکی از کارکنان را معرفی کنند تا آموزشهای لازم را نیز ببینند.
عبدالصمد احمدوند مدیر ایمنی و بهداشت شرکت پارس خودرو نیز در ادامه مراسم ضمن اشاره به اهداف این شرکت در حوزه ایمنی و بهداشت گفت: حفظ سلامتی کارکنان، رعایت موارد ایمنی و اجرای قوانین همراه با آموزش در این حوزه از اهداف پارس خودرو است.
وی افزود: شناسایی نقاط بحرانی و کانونهای خطر از جمله پایش هایی است که همواره در پارس خودرو انجام میشود. احمدوند ادامه داد: یکی از روشهای افزایش ایمنی استفاده از وسایل حفاظت فردی است مه در این شرکت این وسایل ابتدا تست و بررسی میشوند و بعد اقدام به تهیه انبوه آنها میکنیم.
مدیر ایمنی و بهداشت شرکت پارس خودرو ادامه داد: نتایج اقدامات در حوزه ایمنی و بهداشت همواره در جلسه مختص این امر با حضور مدیریت ارشد پارس خودرو بررسی میشود و به خصوص توانمندی و سابقه کار پیمانکاران در حوزه ایمنی و بهداشت از مهمترین مواری است که باید مورد بررسی قرار بگیرد.
احمدوند تصریح کرد: یکی از مواردی که باید در حوزه ایمنی و بهداشت مورد توجه همکاران من قرار بگیرد تخصص پیمانکاران و درک آنها از موارد ایمنی در حوزه تخصصی است. زیرا به طور مثال پیمانکارانی که در اتاق رنگ یک خودروساز با درجه ایمنی بالا و حساسیتهای موجود فعال هستند، باید مو به مو موارد ایمنی و بهداشت را رعایت کنند و البته از طرف کارفرما نیز باید اقدامات مناسب انجام گیرد. وی پایان گفت: خوشبختانه پارس خودرو در حوزه ایمنی و بهداشت و مباحث ارگونومی در صنعت خودرو و حتی صنایع دیگر یک الگو است و این از حساسیتهای این شرکت نسبت به ارزشهای نیروی انسانی سرچشمه میگیرد.
خانم رضایی مدیر کل تعاون، کار و رفته اجتماعی استان تهران نیز ضمن تشکر از عملکرد شرکت پارس خودرو در حوزه ایمنی و بهداشت گفت: صحبت از ایمنی یعنی صحبت از جان، حفظ منابع انسانی. در نتیجه ایمنی و بهداشت امری جدی است.
رضایی ادامه داد: حساسیتهای ایمنی ما هنوز به خصوص در حوزه ساختمان کم است و اغلب اتفاقات در این حوزه به بخش ساختمان بازمی گردد.
ارسال نظر