جزئیات مهم درباره دُز پنجم واکسن کرونا
استاد ویروسشناسی دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه قدرت انتقال زیرسویههای جدید اومیکرون، دو برابر سویه اصلی است، گفت: میزان بیماریزایی این زیرسویهها تفاوتی نسبت به اومیکرون ندارد.
طلعت مختاری آزاد با بیان این که ویروس کرونا به طور مداوم در حال تغییر کردن است، اظهار کرد: زیرسویههای BQ1 و XBB اومیکرون که در کشور شناسایی شدهاند، قدرت انتقال بیشتری نسبت به اومیکرون دارند اما میزان بیماریزایی آنها بیشتر از گونههای پیشین نیست.
امیدواریم شدت پیک هشتم زیاد نباشد
وی درباره پیشبینیها از شدت موج هشتم کرونا افزود: از آنجا که اکثر افراد جامعه واکسن کرونا را تزریق کردهاند و بخشی نیز در موج قبلی به کرونا مبتلا شدهاند، امیدواریم که پیک هشتم کرونا با شدت بسیار زیادی رخ ندهد.
علائم زیرسویههای جدید با اومیکرون تفاوت زیادی ندارد
مختاری درباره تفاوت علائم بالینی زیرسویههای جدید اومیکرون با سویه اصلی گفت: اگرچه گفته میشود که زیرسویههای جدید اومیکرون، علائم گوارشی بیشتری نسبت به سویه قبلی ایجاد میکنند اما علائم بالینی عمدتاً مشابه سویه اصلی اومیکرون است و تفاوت فاحشی را نشان نمیدهد. همچنین در مبتلایان BQ1 و XBB نسبت به سویههای اولیه، کمتر شاهد از دست دادن بویایی و چشایی هستیم.
قدرت انتقال زیرسویههای جدید ۲ برابر اومیکرون
استاد ویروسشناسی دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره قدرت انتقال زیرسویههای جدید تصریح کرد: قدرت انتقال زیرسویههای جدید کرونا دو برابر اومیکرون است. مردم باید توجه داشته باشند که علیرغم واکسیناسیون ممکن است به بیماری مبتلا شوند اما تزریق واکسن کرونا تا حد زیادی از شدت بیماری و مرگومیر بر اثر کرونا، جلوگیری میکند.
تصمیمگیری برای دوز پنجم واکسن کرونا؟
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر تزریق دوز پنجم واکسن کرونا بیان کرد: درحال حاضر تصمیم گرفته شده که افراد بالای 18 سال مبتلا به بیماریهای زمینهای که ۶ ماه از تزریق آخرین دوز واکسن کرونا به آنها گذشته اقدام به تزریق دوز یادآور واکسن کرونا کنند و برای واکسیناسیون سایر افراد جامعه نیز در جلسات آتی کمیته واکسن تصمیمگیری خواهد شد.
ارسال نظر