حذف محدودیت سنی و شرط معدل برای رشته های تاپ تجربی
دبیر شورای عالی برنامهریزی علومپزشکی با اشاره به تغییر آییننامه پذیرش دانشجوی پزشکی از مقطع کارشناسی در دانشگاه علومپزشکی تهران اعلام کرد: حذف شرط معدل دیپلم و محدودیت سنی به همراه افزایش ۲۰ درصدی ظرفیت پذیرش، از جمله تغییرات این آییننامه است.
دکتر غلامرضا حسنزاده ، با بیان اینکه آییننامه آموزشی بازنگری شده پذیرش دانشجوی دوره دکتری عمومی پزشکی از مقطع کارشناسی در دانشگاه علومپزشکی تهران مورد بررسی قرار گرفت، خاطرنشان کرد: دانشگاه علوم پزشکی تهران به عنوان برگزار کننده آزمون پذیرش دانشجوی پزشکی از مقطع کارشناسی، به دلیل اشکالات و نکات مبهم در آییننامه، خواهان بازنگری آییننامه پذیرش دانشجوی پزشکی از مقطع کارشناسی بود. لذا این آییننامه آموزشی در هشتاد و هفتمین جلسه شورای عالی برنامهریزی علوم پزشکی مورد بررسی قرار گرفت.
وی درباره تغییرات اعمال شده در آییننامه پذیرش دانشجوی پزشکی از مقطع کارشناسی گفت: با توجه به اینکه شرط سنی یکی از شروط شرکت در این آزمون به حساب میآید و حداکثر سن شرکت در این آزمون ۲۵ سال لحاظ شده است و از طرفی این احتمال وجود دارد که افرادی با سن بیشتر متقاضی شرکت در آزمون پذیرش دانشجوی پزشکی از مقطع لیسانس باشند؛ به همین دلیل در تغییرات جدید، شرط سنی حذف شده است. زیرا در هیچ جای دنیا، افراد را با درنظر گرفتن شرایط سنی محدود نمیکنند.
دبیر شورای عالی برنامهریزی علومپزشکی با بیان اینکه تغییرات اعمال شده به شرایط سنی محدود نمیشود، اظهار کرد: در آیین نامه قبلی افراد با معدل دیپلم ۱۸ یا بالاتر مجاز به شرکت در این آزمون بودند. اما با تغییرات جدید شرط معدل دیپلم حذف شده است؛ چرا که این احتمال وجود دارد افراد بنا به هر دلیلی نتوانسته باشند در دوران دیپلم به خوبی درس بخوانند اما افراد توانمندی در دوران تحصیل مقطع کارشناسی بودهاند. بنابراین تغییرات را به سمتی بردهایم که افراد بیشتری بتوانند در این آزمون شرکت کنند.
دکتر حسنزاده درباره افزایش ظرفیت پذیرش آزمون پذیرش دانشجوی پزشکی از لیسانس گفت: افزایش ظرفیت ۲۰ درصدی از دیگر تغییرات این آییننامه است. البته این آییننامه هنوز به مرحله امضای نهایی نرسیده، لذا تغییرات درنظر گرفته شده برای سال تحصیلی آتی ۱۴۰۳-۱۴۰۲ اعمال نمیشود و برای سال بعد اجرایی میشود.
دبیر شورای عالی برنامهریزی علومپزشکی با بیان اینکه تصمیم بر این است که دانشگاه علومپزشکی تهران همچنان برگزار کننده این آزمون باشد، افزود: تصمیم احتمالی درخصوص افزایش تعداد دانشگاههای برگزارکننده آزمون پذیرش دانشجوی پزشکی از مقطع کارشناسی به پزشکی منوط به گزارش دانشگاه علومپزشکی تهران است و این دانشگاه، میزان موفقیت و اثرگذاری پذیرفته شدگان را ارزیابی میکند. همچنین باید به این پرسش «آیا هزینههای صرف شده برای پذیرفتهشدگان برای کشور مفید بوده؟» پاسخ داده شود.
دکتر حسنزاده ادامه داد: اگر برگزاری این دوره مثمر ثمر باشد، این احتمال وجود دارد که دیگر دانشگاههای علومپزشکی بتوانند مجوز برگزاری این آزمون را دریافت کنند. بازهم تاکید میکنم، دانشگاه علومپزشکی تهران، پذیرفتهشدگان را از منظر مهارتی مورد بررسی قرار میدهد. سنجش مهارت این افراد نسبت به پذیرفتهشدگان رشتهپزشکی از مقطع دیپلم مورد بررسی قرار میگیرد. این احتمال وجود دارد که ارائه این گزارش حدود یکسال زمان ببرد.
وی با بیان اینکه ماندن فارغ التحصیلان در کشور پس از دانشآموختگی برای ما اهمیت دارد، عنوان کرد: افرادی که از مقطع کارشناسی وارد رشته پزشکی میشوند انگیزه بیشتری برای ماندن در کشور پس از فراغت از تحصیل دارند.
دبیر شورای آموزش پزشکی گفت: با توجه به اینکه بعضا خانوادهها، فرزندان خود را برای تحصیل در سه رشته پزشکی، داروسازی و دندانپزشکی تحت فشار قرار میدهند و این روزها، تقاضا برای این رشتهها افزایش یافته است؛ به نظر میرسد که برگزاری آین آزمون میتواند میزان تقاضا را تاحدودی تعدیل کند.
ارسال نظر