|

افزایش ۳۰ درصدی اختلالات اسکلتی بعد از کرونا

رئیس انجمن فیزیوتراپی ایران گفت: ایران به سرعت به سمت سالمندی حرکت می کند؛به طوری که در حال حاضر ۸ درصد جمعیت کشور سالمند هستند

سلامت افزایش ۳۰ درصدی اختلالات اسکلتی بعد از کرونا

بهروز عطار باشی، مقدم،دبیر علمی سی و چهارمین کنگره فیزیو تراپی بیان داشت: محورهای کنگره امسال اخللات عصبی،اسکلتی و  عضلانی، اختلالات کودکان و آسیب های ورزشی و فیزیوتراپی در سالمندان است.

وی ادامه داد:اختلالات عضلانی،اسکلتی در جامعه مشاهده می شود که محصول زندگی کم تحرک است؛در نتیجه بیماران دارای اختلالات عضلانی و اسکلتی زیاد با ما ارتباط دارند.

عطار باشی افزود:وقتی سیستم عضلانی اسکلتی مختل می شود بقیه سیستم های بدن را درگیر می کند.بعد از ماندنی کرنا این اختلالات،استفاده از موبایل و...باعث کم شدن میزان حرکت بدن است.

دبیر سی و چهارمین کنگره فیزیوتراپی خاطرنشان کرد:از ۱۰ تا ۱۲ آبان این کنگره در برج میلاد برگزار می شود.

وی ابراز کرد:ارتباط با مراکز بهداشت برقرار شده به نحوی که کارآموزی دانشجویان فیزیوتراپی در مراکز بهداشت فعالیت می کنند و دانش آموزان را تحت معاینه قرار می دهند.

عطارباشی تصریح کرد:از زمان بعد از پایان کرونا ۳۰ درصد به اختلالات اسکلتی و حرکتی اضافه شده است.

وی ادامه داد:جامعه به سمت سالمندی حرکت می کند و ۸۰ درصد موارد مربوط به سالمندی اسکلتی و حرکتی است.

احمد موذن زاده ،رئیس انجمن فیزیوتراپی در این نشست خبری اظهار داشت:در حال حاضر حدود ۸ درصد جمعیت کشور جزو سالمندان هستند و رشد جمعیت سالمند دو برابر رشد جمعیت کشور است و ۱۸ سال آینده از هر ۵ نفر ایرانی یک نفر سالمند خواهد بود.

وی با بیان اینکه رشد متوسط جمعیت سالمندی در ایران بالاتر از میزان جهانی است،گفت:کشور به سرعت به سمت سالمندی حرکت می کند.

رئیس انجمن فیزیوتراپی ابراز کرد:فقر حرکتی،کلاس آنلاین و قرنطینه در دوران کرونا باعث کم شدن تحرک شد.حداقل ۴۰ درصد کودکان ما دچار چاقی هستند.

موذن زاده  متذکر شد:اولین پاسخ مثبت به بروز مشکلات حرکتی توسط فیزیوتراپی انجام می گیرد.یکی از وظایف فیزیوتراپی این است که به همه افزار آموزش مناسب زا ارائه کند.

وی اضافه کرد:در حال حاضر مشکلات مهره های گردنی در اثر استفاده زیاد از گوشی همراه است؛به طوری که هر ۱۵ درجه خم شدن گردن دوبرابر فشار را بر گردن بیشتر می کند.

رئیس انجمن فیزیوتراپی با تاکید بر آموزش حرکتی و اسکلتی به دانش آموزان،تصریح کرد:اگر می خواهیم از تنگی نخاعی،ساییدگی و مشکلات گردن پیشگیری کنیم باید از دوران کودکی آموزش دهیم.

وی ابراز کرد:هر ۲۰تا ۳۰ دقیقه نشستن باید فرد تغییر وضعیت بدهد و تحرکی داشته باشد.

موذن زاده افزود:با پدیده مهاجرت روبرو هستیم و مشکلاتی ایجاد می کند؛به طوری که در بحث علمی پزشکی احساس خطر می کنیم و در خصوص فیزیوتراپی نیز با مهاجرت روبرو هستیم.

رئیس انجمن فیزیوتراپی یادآور شد:تعداد فیزیوتراپها در ایران یک چهارم میزان لازم است؛با توجه به اینکه هزینه تربیت هر فیزیوتراپ یک میلیارد تومان است.

وی افزود:آمار عمل جراحی مفصل زانو در ایران بیشتر از کشورهای اروپایی است و ساییدگی زانو مشکل جدی در ایران است.

بهرام پارسانژاد، نائب رئیس انجمن فیزیوتراپی با انتقاد از تعرفه پایین خدمات فیزیوتراپی،گفت: اگر تعرفه متناسب با سرمایه گذاری فیزیوتراپی مصوب شود بسیار خوب و ضروری است.

وی ادامه داد:تعرفه پایین خدمات فیزیوتراپی باعث کاهش کیفیت و تعطیل شدن مراکز فیزیوتراپی شده است.

منبع: فارس
کدخبر: 307419

ارسال نظر