|

کدام مواد غذایی باعث تقویت چشم میشود؟

تغذیه برای کل بدن شما مهم است. همچنین مواد غذایی که مصرف می‌کنیم می‌توانند منجر به بهبود دید ما شوند.

سلامت کدام مواد غذایی باعث تقویت چشم میشود؟

طبق گفته آکادمی چشم پزشکی آمریکا (AAO)، همان رژیم غذایی که برای قلب و سایر اعضای بدن شما مفید است به سلامت چشمان شما نیز کمک می کند.

این آکادمی همچنین در مورد غذاهای سالم برای بینایی و نحوه ایجاد یک رژیم غذایی غنی از آنها نیز توصیه هایی ارائه می دهد.

دکتر «ربکا تیلور»، یک چشم پزشک در مقاله ای در وب سایت آکادمی چشم پزشکی آمریکا گفت: برخی مواد مغذی به طور کلی چشم را سالم نگه می دارند و برخی از آنها خطر ابتلا به بیماری های چشمی را کاهش می دهند.

چشمان شما برای دریافت اکسیژن و مواد مغذی به شریان های کوچک متکی است، مشابه آنچه که قلب شما به شریان های بسیار بزرگتر متکی است. بنابراین رژیم غذایی کم چربی و غنی از میوه ها، سبزیجات و غلات کامل برای آنها مفید است.

آکادمی چشم پزشکی آمریکا پیشنهاد می کند سبزیجات و میوه های نارنجی رنگ حاوی ویتامین A را در رژیم غذایی خود بگنجانید.

این ماده مغذی به شبکیه چشم شما آنچه را که برای کمک به تبدیل پرتوهای نور به تصویر نیاز دارد، می دهد و به مرطوب ماندن چشم نیز کمک می کند.

تیلور اشاره کرد که هویج منبع شناخته شده ای از ویتامین A است اما سیب زمینی شیرین ویتامین A بیشتری را برای بدن فراهم می کند.

تیلور گفت: یک سیب زمینی شیرین بیش از ۲۰۰ درصد از دز روزانه ویتامین A را دارد که پزشکان توصیه می کنند.

گرمک و زردآلو نیز منابع خوبی هستند.

آنتی اکسیدان ویتامین C نیز برای سلامت چشم بسیار مهم است. در حالی که غذاهای سرخ شده، دود تنباکو و پرتوهای خورشید می توانند رادیکال های آزاد تولید کنند - مولکول هایی که به سلول ها آسیب می رسانند و آنها را می کشند - وظیفه ویتامین C ترمیم و رشد سلول های جدید است.

منابع خوب برای دریافت این ویتامین پرتقال، نارنگی، گریپ فروت، لیمو، هلو، فلفل دلمه ای قرمز، گوجه فرنگی و توت فرنگی هستند.

به گزارش «مدیکال اکسپرس»، بر اساس مطالعه بیماری های چشمی مرتبط با سن (AREDS)، آنتی اکسیدان ها می توانند از «دژنراسیون ماکولا» (تباهی لکه زرد) (AMD) و «آب مروارید» مرتبط با سن جلوگیری کنند یا آن را به تاخیر بیاندازند.

به گفته آکادمی چشم پزشکی آمریکا، آنتی اکسیدان دیگری به نام ویتامین E است که سلول های چشم را سالم نگه می دارد. می توان این ویتامین را در آووکادو، بادام و تخمه آفتابگردان پیدا کرد.

همچنین خوردن ماهی های آب سرد حاوی اسیدهای چرب امگا ۳ نیز مفید است. آنها ممکن است به کاهش خطر ابتلا به بیماری های چشمی در مراحل بعدی زندگی هم کمک کنند.

تیلور گفت: امگا ۳ برای عملکرد اشک مفید است، بنابراین خوردن ماهی ممکن است به افرادی که دچار خشکی چشم هستند، کمک کند.

دو آنتی اکسیدان دیگر که برای چشم مفید هستند، «لوتئین» و «زآگزانتین» هستند.

آنها در سبزیجات سبز برگ و سایر غذاهای با رنگ روشن یافت می شوند و از لکه زرد محافظت می کنند.

لکه زرد یا ماکولا (به انگلیسی: Macula) بخشی از شبکیه است که بیشترین حساسیت به نور را دارد و موجب دید مستقیم و واضح می‌شود. لکه زرد برای کارهای دقیق مثل خواندن و رانندگی لازم است.

کلم برگ، اسفناج، کاهوی رومی، کلم سبز، شلغم، کلم بروکلی و نخود فرنگی همگی مانند تخم مرغ حاوی این مواد مغذی هستند.

شبکیه برای محافظت از چشمان شما در برابر اثرات مخرب نور به «روی» (zinc) نیاز دارد اما روی می تواند میزان مس را در بدن شما کاهش دهد. به گفته آکادمی چشم پزشکی آمریکا، این ماده مغذی برای تشکیل گلبول های قرمز خون مورد نیاز است.

در همین حال، هر دو را می توان در حبوبات از جمله لوبیا قرمز و لوبیای عروس یافت. گوشت قرمز بدون چربی، مرغ و غلات غنی شده نیز سرشار از روی هستند.

تیلور اظهار کرد که بهترین راه برای دریافت این مواد مغذی از طریق غذا است.

تیلور خاطرنشان کرد: به طور کلی، اکثر افراد می توانند و باید مواد مغذی کافی را از طریق رژیم غذایی خود بدون نیاز به مصرف مکمل دریافت کنند.

با این حال به گفته متخصصان، افراد مبتلا به تباهی لکه زرد ممکن است از مکمل ها سود ببرند.

تیلور اضافه کرد که می‌توان از طریق داشتن یک رژیم غذایی سالم نه تنها سلامت چشم بلکه سلامت کلی بدن را حفظ کرد.

چشم‌ها نقش مهمی در سلامت انسان بازی می‌کنند و اقدامات بسیاری وجود دارد که با کمک آن‌ها می‌توان سلامت این عضو مهم و حساس را تضمین کرد.

در ادامه به چند توصیه مفید برای حفظ سلامت چشم و جلوگیری از آسیب دیدن بینایی خواهیم پرداخت.

- مراجعه مرتب به چشم پزشک: بهترین اقدام برای اطمینان یافتن از سلامت چشم‌ها معاینه مرتب آنهاست. اگرچه ممکن است فرد در بینایی مشکلی نداشته باشد اما تا پیش از بررسی دقیق چشم پزشک نمی‌توان به طور ۱۰۰ درصد از این موضوع مطمئن شد. همچنین معاینه چشم‌ها نه تنها نیاز به عینک را تعیین می‌کند بلکه در تشخیص بیماری‌های چشمی موثر است.

- کنترل وزن: داشتن اضافه وزن و چاق بودن فرد را در معرض بیماری‌هایی همچون دیابت قرار می‌دهد که می‌تواند در نهایت به از دست رفتن بینایی منجر شود. نتایج یک تحقیق در انگلیس نشان داد کاهش قابل توجه وزن بر پیشگیری از آسیب دیدگی چشمی ناشی از فشار خون بالا، دیابت و چاقی تاثیر مثبت دارد.

- استفاده از عینک آفتابی مناسب: مهمترین نقش عینک آفتابی، حفظ سلامت چشم‌ها در برابر اشعه فرابنفش است.

- استراحت دادن به چشم‌ها: اگر در تمام طول روز به صورت مداوم با رایانه کار می‌کنند و از استراحت دادن به چشم‌ها غافل هستید در پایان روز دچار خستگی در چشم‌ها می‌شوید. کارشناسان به افراد توصیه می‌کنند به ازای هر ۲۰ دقیقه کار کردن با کامپیوتر باید مدت ۲۰ ثانیه به فاصله دور نگاه کنند.

کدخبر: 310584

ارسال نظر