دندانپزشکی/ بهداشت دهان / سلامت
ارایه خدمات رایگان دندانپزشکی به دانش آموزان/بیش از ۳۰۰ هزار نفر مجانی درمان شدند
حسین حقائی: ارائه خدمات سطح یک را رایگان عنوان و اظهار کرد: تمام خدمات سطح یک بصورت رایگان و بدون دریافت هزینهای از مراجعهکنندگان انجام میشود بهطوریکه در سال تحصیلی جاری ۳۱۳ هزار و ۲۲۸ دانشآموز وارنیش فلوراید تراپی دریافت کردند.
حسین حقائی گفت: در سال تحصیلی ۱۴۰۲ - ۱۴۰۱ در سطح شهرستانهای تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی تبریز برای دانشآموزان ۶۳ هزار و ۸۰۳ خدمت شامل ۱۱ هزار و ۳۴۵ خدمت معاینه دهان و دندان، ۲۴ هزار و ۷۴ خدمت کشیدن دندان، ۱۸ هزار و ۳۲۴ خدمت ترمیم دندان، ۶ هزار و ۴۵ خدمت فیشورسیلانت دندان، ۳ هزار و ۱۱۸ خدمت پالپتومی دندان، ۸۹۷ خدمت جرمگیری ارائه شد.
وی در خصوص توجه به بهداشت دهان و دندان را در سنین کودکی و نوجوانی ضروری دانست و اظهار کرد: خدمات سطح یک بهداشت دهان و دندان شامل معاینه دهان و دندان، آموزش بهداشت دهان و دندان و وارنیش فلوراید تراپی است که در شهرها توسط مراقبین سلامت و در مراکز خدمات سلامت و در روستاها توسط بهورزان در خانههای بهداشت ارائه میشود.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تبریز، با اشاره به بسته خدمتی سطح ۲ دهان و دندان نیز گفت: بسته خدمتی سطح دو شامل خدمات درمانی دندانپزشکی از قبیل معاینه دهان و دندان، آموزش بهداشت دهان و دندان، کشیدن، ترمیم، فیشورسیلانت، جرمگیری و پالپتومی دندان است.
حقائی ادامه داد: این خدمات در شهرها و روستاها در مراکز خدمات جامع سلامت دارای واحد دندانپزشکی و توسط دندانپزشکان ارائه میشود.
وی ادامه داد: خدمات سطح ۲ بهداشت دهان و دندان برای گروههای هدف در روستاها و شهرهای زیر بیست هزار نفر به صورت رایگان و برای گروههای هدف در شهرهای بالای بیست هزار نفر با ۳۰ درصد تعرفه دولتی ارائه میشود.
حقائی یادآور شد:
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تبریز، ضمن تشریح آخرین اقدامات صورت گرفته در خصوص ارائه خدمات بهداشتی به کودکان و نوجوانان متذکر شد: برنامههای سلامت نوجوانان با تأکید بر سلامت دانشآموزان درمدارس به منظور تشخیص و تأمین به موقع نیازهای بهداشتی و درمانی گروه سنی ۱۸.۵ سال در قالب بستههای خدمتی، پیشبینی، تدارک، سازماندهی و ارائه میشود و ما تلاش میکنیم ضمن ارتقاء دانش و مهارت گروه هدف برای داشتن یک زندگی سالم، ابعاد مختلف سلامت جسمی، روانی، ذهنی، عاطفی و اجتماعی آنها را ارزیابی و نسبت به بهبود آن اقدام کنیم.
حقائی افزود: ویزیت، غربالگری ومراقبت نوآموزان بدو ورود به مدرسه توسط مراقب و بهورز از دیگر برنامههای شاخص معاونت بهداشت در خصوص سلامت است بهطوریکه طی هماهنگیهای به عمل آمده بین بهداشت وآموزش و پرورش با پیگیری مدیران مدارس نوآموز با در دست داشتن برگ معرفی از مدرسه پس از دریافت خدمات سلامت تعریف شده در پایگاههای سنجش به همراه والدین به مراکز تحت پوشش مراجعه کرده و براساس بسته خدمتی غیرپزشک از نظر ارزیابی سلامت اجتماعی، ارزیابی رفتارهای پرخطر در گروه ۵ تا ۱۰ سال، مراقبت از نظر سل، مراقبت از نظر اختلالات پوست، مراقبت از نظر پدیکلوز، مراقبت از نظر شنوایی، مراقبت از نظر بینایی، ارزیابی سلامت روان، غربالگری تغذیه و پایش رشد، مراقبت از نظر وضعیت دهان و دندان، وضعیت تکمیل واکسیناسیون، ارزیابی آسم مورد ارزیابی سلامت قرار میگیرد و در صورت لزوم آموزشهای چهره به چهره را دریافت میکند.
وی ادامه داد: تمام خدمات در سامانه یکپارچه الکترونیک وزارت بهداشت (سامانه سیب) ثبت شده و برای ارزیابیهای تخصصتر به پزشک ارجاع داده میشوند.
حقائی ویزیت، غربالگری و مراقبت نوآموزان بدو ورود به مدرسه توسط پزشک را نیز در ادامه این ارزیابیها عنوان کرد و بیان داشت: دانشآموزان پایه اول پس از دریافت مراقبتهای تعریف شده توسط مراقب و یا بهورز به پزشک ارجاع داده میشوند و از نظر تشخیص و درمان بیماری آسم، تشخیص ودرمان کووید۱۹، مراقبت دورهای پزشک و شرح حال روانپزشکی، ارزیابی وضعیت نمایه توده بدنی، ارزیابی اختلال خونی وهپاتیت، معاینه چشم ومراقبت از نظر بینائی، معاینه گوش ومراقبت از نظر شنوائی، معاینه وارزیابی تیروئید و… توسط پزشک مورد بررسی دقیق قرار میگیرند و بعد از ثبت اطلاعات در سامانه یکپارچه الکترونیک وزارت بهداشت (سامانه سیب) و در صورت نیاز به سطح ۲ (پزشک متخصص) ارجاع داده شده و وضعیت پس خوراند ارجاع توسط پزشک، مراقب و بهورز پیگیری میشود.
ارسال نظر