رژیم غذایی مغذی برای بیماران مبتلا به کرونا
این روزها که ویروس کرونا در کوی و برزن جولان میدهد و به شکار افراد نشسته است، بازار توصیه و سفارش از سوی غیرکارشناسان درباره نوع تغذیه مصرفی، سبک زندگی تا حتی چه بپوشیم یا نپوشیم و کجا برویم و نرویم داغ است و هر از گاهی فهرستی از این موارد منتشر میکنند.
انتشار فهرستی از «مواد غذایی که حال بیماران کرونایی را بدتر میکند» مورد جدیدی است که در فضای مجازی دست به دست میچرخد و بر استرس و واهمه خانوادههایی که عضوی از آنان درگیر مبارزه با ویروس کرونا است، افزوده است.
فهرستی که با مشاهده آن تعجب باید کرد، زیرا از مواد غذایی نام برده که پیش از این به شدت بر مصرف آن به عنوان مادهای برای پیشگیری از کرونا توصیه میشد. به عنوان مثال در این فهرست شاهدیم که از توت فرنگی، اسفناج، پیازچه، انجیر، سرکه و بسیاری مواد غذایی دیگر به عنوان مواد مضر و بدتر کننده حال بیماران کرونایی نام برده شده است.
مینو محرز عضو کمیته کشوری مبارزه با بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، در گفت وگو با ایرنا، با رد فهرستی از مواد غذایی که به عنوان خوراکیهایی که حال بیماران کرونایی را بدتر میکند، در فضای مجازی میچرخد، تصریح کرد: ماندن در خانه و شست و شوی مخاط بینی و حلق برای کسی که مبتلا به این بیماری ویروسی تنفسی شده، از درجه اهمیت بالایی برخوردار است، زیرا سرفهها و خشکی این نقاط بیمار را اذیت میکند.
وی ادامه داد: غذای مناسب و در حد توان باید در رژیم غذایی این بیماران گنجانده شود. فرقی نمیکند چه ماده غذایی مهم این است که شامل کربوهیدارت، پروتئین، چربی و سایر مواد مغذی برای بدن باشد.
کرونا با تغییر چهره، خودنمایی کرده است
این فوق تخصص بیماریهای عفونی در پاسخ به این پرسش که در میان عامه مردم، این باور است که کرونا به دلیل اینکه ریه را درگیر میکند پس مواد غذایی حساسیت زا نباید مصرف شود، خاطرنشان کرد: در ابتداترین روزهای یوع این بیماری در چین، ویروس کرونا بیشتر ریه را درگیر میکرد، اما حال که پاندومی شده شاهدیم که علائم متفاوتی از خود نشان داده، حتی مواردی با سکته قلبی و مغزی یا دیگری با اسهال و استفراغ به مراکز درمانی مراجعه میکنند.
وی افزود: بنابراین تظاهرات دیگر اکنون وجود دارد که میتواند زودرس باشد یا دیررس باشد. آنچه مهم است اینکه در حال حاضر محدودیت به ریه ندارد و در برخی جوانها با سکته یا گرفتگی عروق بروز میکند.
مواد غذایی مغذی را در رژیم بیماران کرونایی بگنجانیم
محرز با بیان اینکه نوع غذایی که بخواهد ریه را اذیت کند وجود ندارد، یادآور شد: بنابراین خیلی محدودیت قائل نیستیم و توصیه میکنیم هر آنچه در توان دارند مصرف کنند. اوایل هم عنوان میشد که زنجبیل، لیموترش، سیر و … برای پیشگیری مناسب است، اما ثابت نشده است.
عضو کمیته ستاد ملی مقابله با کرونا، با تاکید بر اینکه برای بیماران کرونایی، مایعات زیاد و استراحت به شدت توصیه میشود، یادآور شد: نه چیزی را منع و نه چیزی را توصیه میکنیم فقط بر استفاده از میوههای فصل، مواد لبنی به دلیل دارا بودن پروتئین و مواد غذایی مناسب تاکید میکنیم ضمن اینکه مصرف غذاهای سرخ کردنی هم برای این افراد اشکالی ندارد.
ارسال نظر