توصیه های تغذیه ای در تابستان
یک متخصص طب سنتی به توصیه های تغذیه ای و تدابیر تندرستی در فصل تابستان اشاره کرد و گفت: پرهیز از غذاهای خیلیتند، شور یا شیرین برای افراد دارای مزاج گرم و خشک توصیه می شود.
ناصر رضایی پور در مورد تدابیری که برای مزاج گرم و خشک در فصل گرما باید اندیشیده شود گفت: خودداری از پرخوری، پرهیز از خوردنیهای گرم و خشک مانند غذاهای خیلیتند، شور یا شیرین و همچنین غذاهای سنگین و غلیظ مانند آشها، آبگوشت، کله پاچه، حلیم و...، به دلیل ضعف دستگاه گوارش در تابستان و در عوض مصرف آشهای ساده و رقیق و کم گوشت و کمحبوبات با چاشنیهای کمیترش مانند آلو بخارا، دانه انار و غوره باید انجام شود.
وی در مورد تغذیه در فصل تابستان گفت گفت: مصرف شربتهای سکنجبین، لیمو، ریباس، انار، نارنج، تمرهندی، آب یا فالوده سکنجبینی هندوانه، فالوده سکنجبین- خیار و خوردن میوههای تر و ترش و شیرین تابستانی و سبزیهایی چون کاهو، کدو و خیار نیز توصیه می شود.
این متخصص طب سنتی تاکید کرد: مصرف گوشتهای زودگوار مانند ماهی قزلآلای تازه و کولی که با روغن کنجد، پخته شده باشد، یا جوجه مرغ، جوجه خروس، و گوشت بزغاله با چاشنیهای ترش نیز از دیگر مواردی است که باید رعایت شود.
وی به پرهیز از یبوست اشاره کرد و گفت: در صورت لزوم، استفاده از ملیّنهای ملایم مانند انجیر و آب کامل میوهها، شیرخشت، شربت گلسرخ، مغز فلوس خیارشنبر و روغن بادام شیرین و همچنین ورزش و فعالیتهای بدنی خفیف در آغاز صبح، و استراحت در ساعات گرم روز و پرهیز از گرمای شدید، پرهیز از هرگونه خونگیری از جمله حجامت و فصدکردن، بدون تجویز پزشک متخصص، توصیه می شود.
رضایی پور افزود: پوشیدن لباسهای خنک کتانی، پنبهای و نخی و پرهیز از لباسهای نایلونی از دیگر اقداماتی است که در فصل گرما توصیه می شود.
ارسال نظر