|

کشف آنزیم افزایش طول عمر

تحقیق پژوهشگران کره‌ای نشان داده آنزیمی فعال در سطح سلولی، می‌تواند به تولید داروهایی برای افزایش عمر انسان کمک کند.

سلامت

تحقیق جدید پژوهشگران انستیتو KAIST در کره جنوبی چشم اندازی نوین به گذرگاه انرژی سلولی فراهم می‌کند که به عمر طولانی‌تر مرتبط هستند.

این تحقیق که روی سلول‌های انسانی و کرم‌های گرد (roundworm) انجام شده، نویدبخش توسعه روش‌های درمانی ضد پیری است که می‌توانند با فعال کردن گذرگاه‌های مذکور عمر افراد را طولانی‌تر کنند.

به گفته این محققان AMPK نوعی آنزیم است که به عنوان سوییچ اصلی متابولیک بدن عمل می‌کند. این آنزیم در حقیقت یک پروتئین جادویی توصیف شده که تاثیرات سودمندی بر سلامتی دارد و می‌تواند به بهبود سلامت قلب یا افزایش طول عمر منجر شود. AMPK در واکنش به سطح اندک انرژی سلولی و بیشتر اوقات هنگام ورزش کردن یا دوره‌های کاهش مصرف کالری فعال می‌شود.

پژوهش‌های متعددی نیز نشان دادند این آنزیم در مدل‌های حیوانی به افزایش قابل توجه طول عمر منجر می‌شود. در همین راستا تحقیق پژوهشگران انستیتوKAIST روی گذرگاه‌های انرژی سلولی بر نوع خاصی کرم‌های گرد به نام C.elegans برای بررسی‌ها درباره طول عمر متمرکز بود. محققان طی این پژوهش متوجه شدند آنزیمی به نام VRK-۱ در کنار AMPK فرایندهای انرژی سلولی را تنظیم می‌کند.

افزایش فعالیت VRK-۱ در کرم‌های گرد به تحریک فعالیتAMPK و در نتیجه افزایش عمر ارگانیسم منجر می‌شد. انجام آزمایش روی سلول‌های آزمایشگاهی نیز تایید کرد مکانیسم VRK-۱ وAMPK در سلول‌های انسان نیز اتفاق می‌افتد. بنابراین می‌توان با کمک این آنزیم‌ها طول عمر انسان را نیز افزایش داد.

سونگ جا وی لی محقق ارشد این پژوهش می‌گوید: تحقیق ما پتانسیل استفاده از VRK-۱ به عنوان عامل نظارتی در افزایش طول عمر انسان را نشان می‌دهد. همچنین با توجه به این امر شاید بتوان داروهایی برای افزایش عمر انسان نیز توسعه داد که فعالیت VRK-۱ را دگرگون می‌کند.

 

منبع: مهر
کدخبر: 114375

ارسال نظر