|

ماست برای اسهال خوبه یا بد ؟

اسهال یکی از مشکلات دستگاه گوارش است که اصولا مواقع ای که درگیر استرس هستید دچار این بیماری می شوید و به دنبال در دسترس ترین راه درمان آن هستید.

سلامت ماست برای اسهال خوبه یا بد ؟

بسیاری از افراد به ویژه کسانی که اسهال دارند از این موضوع تعجب می کنند که ماست می تواند دراین شرایط برای آن ها مفید واقع شود. اسهال معمولا نشانه تغییر درمیکروبیوتای روده است در عین حال می تواند با استرس یا عفونت خاصی نیز همراه باشد. در هر صورت رژیم غذایی نقش مهمی در رفع این مشکل دارد که حتی از افزایش عارضه های جانبی نیز پیشگیری می کند. اگر چه گاهی اوقات مصرف دارو الزامی است.

ماست با محتوای پروبیوتیکی، ویتامین و مواد معدنی شناخته می شود. علیرغم این که محصولی لبنی است اما برای اسهال مفید به نظر می رسد. چندین شواهد نشان می دهد که در صورتی که اسهال دارید، ماست می تواند یک ماده غذایی مفید باشد به شرط آن که حاوی قند های اضافی نباشد. ماست غذایی مغذی و پروبیوتیک است که به تعادل باکتری ها در دستگاه گوارش کمک می کند.

ماست منبع پروبیوتیک است

چنانچه پیش از این هم در بخش سلامت نمناک گفته شد یکی از ویژگی های اصلی ماست این است که دارای محتوای باکتریایی مهمی است (خاصیت لاکتوباسیلوس). این میکروارگانیسم ها قادر به استقرار در دستگاه گوارش هستند که به کاهش خطر ابتلا به بیماری های متابولیک کمک می کنند.

طبق تحقیقات منتشر شده درمجله تغذیه ، مصرف منظم باکتری های پروبیوتیک به کاهش بروز دیابت نوع ۲ و همچنین برخی از انواع بیماری های قلبی عروقی کمک می کند.

برای اطمینان از این که باکتری های مفید روده تامین می شوند چندین راه وجود دارد.

اولین مورد مصرف مکمل های پروبیوتیک است. در این موارد بهتر است یک محصول تک سویه با محتوای فراوان باکتری انتخاب شود که نیاز روده را تامین کند. همچنین می توان این میکروارگانیسم ها را از طریق مصرف منظم محصولات تخمیری مانند ماست و کفیر به سیستم هضم وارد کرد.

استفاده از ماست زمانی که اسهال دارید

همان طور که قبلا ذکر شد اسهال نوعی بیماری گوارشی است که به دلایل مختلفی رخ می دهد. بیشتر آن ها مربوط به عدم تعادل در میکروفلور روده است به همین دلیل اطمینان از تامین منظم باکتری های مفید می تواند به اصلاح این روند کمک کند.

علاوه بر این ، مطالعه ای منتشر شده بر روی کودکان نشان داد که مصرف پروبیوتیک قادر به پیشگیری و درمان اسهال ناشی از مصرف آنتی بیوتیک است. این تحقیق برای بدست آوردن نتایج بهتر، از مکمل ها استفاده کرد. با این حال برای پیشگیری از بروز آسیب های روده ای می توان به طور منظم از ماست مصرف کرد.

به طور کلی، معمولا متخصصین بهداشت توصیه می کنند بیماری که تحت درمان آنتی بیوتیکی است ماست مصرف کند.

این توصیه یک هدف دارد:

افزایش محافظت از میکروبیوتا در برابر عارضه جانبی دارو ها.

اگر هیچ گونه محافظتی در برابر میکروبیوتا وجود نداشته باشد ممکن است خطر فرایند های مربوط به دیس بیوزیس و بروز اختلالات دستگاه گوارش افزایش یابد.

مصرف ماست، اسهال مرتبط با استرس را کاهش می دهد

استرس ممکن است باعث اسهال یا سایر اختلالات روده ای شود. مقاله ای که در مجله پزشکی منتشر شده است چگونگی رابطه نزدیک بین سیستم عصبی مرکزی و دستگاه گوارش را توضیح می دهد.

بنابراین تغییر در هریک از این دو سیستم می تواند مستقیما روی سیستم دیگر تاثیر بگذارد. به این ترتیب هر فرایند استرس یا اختلال عاطفی قادر است خطر ابتلا به اسهال را بیشتر کند.

علاوه براین ، توصیه می شود برای کاهش ظهور اختلالات عاطفی از فلور روده مراقبت و سبک زندگی خود را بهبود ببخشید. مصرف ماست غنی شده با پروبیوتیک می تواند در برابر تغییرات خلقی نقش محافظتی داشته باشد.

مصرف کفیر یا مکمل پروبیوتیک نیز بسیار خوب عمل می کند اما با این حال، تفاوت زیادی نیز بین این دو وجود دارد:عطر و طعم.

بسیاری از افراد به دلیل داشتن بافت و طعم اسیدی ،کفیر را دوست ندارند. در حالی که ماست معمولا شیرین است.

البته مهم است که هنگام خرید ماست به برچسب ارزش تغذیه ای آن دقت کنید تا در ترکیبات قند موجود نباشد. در غیر این صورت، ماستی بی کیفیت را مصرف خواهید کرد که می تواند بر سلامت متابولیسم و سطح گلوکز خون تاثیر منفی نیز بگذارد. 

مصرف ماست زمانی که اسهال دارید ، مشکلی ندارد

هنگامی که اسهال دارید مصرف ماست می تواند علائم این روند را بهبود بخشد و بهبودی را تسریع کند.

درحقیقت ماست تقریبا در هربرنامه غذایی توصیه می شود دلیل این امر نیز تامین پروبیوتیک ها، چربی های سالم و پروتئین است . علاوه بر این ماست کلسیم و سایر مواد معدنی ضروری را فراهم می کند که باعث بهبودی شرایط خواهد شد.

با این حال هنگام خرید به کیفیت ماست دقت کنید . همه دسر های لبنی موجود در بازار با ماست باکیفیت تهیه نمی شوند ؛ بلکه بعضی از آن ها حاوی قند های زیادی هستند و ارزش غذایی کمی دارند .

 

منبع: بهداشت نیوز
کدخبر: 123945

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین